nak follow mai sini click click :D kalo tak mahu , get lostt !

happy birthday :)

Daisypath Happy Birthday tickers
There was an error in this gadget

Wednesday, April 13

suke bace

jeng jenggg . aku kembali normal , semalam berlaku drama dalam part life aku . biase la tu kan . kalau tade drama dalam hidup mau bosannye . ye dakk ? itu pun pendapat aku , kalau korang tataw la pulak kan .

okay , nak ber-share2 sikit ni pasal ape yang ade dalam otak aku nih . kalau nak dikatekan aku ni bukan la malas sangat pun, cume 'kadang2' je malas . biasela tu kan . aku gerenti sume mcm tu . tade sape yang rajin lah ! okay ... aku ni sebenarnye minat 'MEMBACA' , sebab seronok , tp klau aku minat mmbce np aku tak jd ulat buku smpai skrang ? satu2nye timbul prtnyaan utk diri aku . aku pun tak pasti kenape . sebab malas ke ? sebab sibuk berenjoy ke ? entahh lee ..

nak dijadikan cerite... haritu aku pegi jaya jusco seorang diri . seperti biase aku boleh berjalan sendiri . hehe . yang peliknye,jalan punye jalan kedai 'mph' yg aku msuk ? tade kedai lain dh ke kt sane tu . entah le . aku masuk mph , tengok part mane yg best .. jalan . jalan terberhenti pulak di satu part yg buku penuh dgn 'love' . wahhh ~ tak tahu pulak kenape n mungkin hati sedang berbunge2 kan ? cari punye cari mane yang best .. aku bace,sume bi , bdjet paham la sgt kan . tp boleh la . HAHAA ~ aku rase ade la jugak dalam satu jam aku dduk dlm mph bace buku2 yg ade . perasaan nk beli tu ade , tp tgk blakng buku tu hrge die mau 50++ , tak mampu pulak , lg pun time tu tgh pokai kan . dpt bce kt situ pun jadi la . erghh,kenape la mahal sgt . tade buku cetak rompak ke ? yg beli 3 bayar spuluh hinggit ? comeon laaa . wahahhaaa..

dan,lagi satu cerite , baru sekejap td aku TERbace blog cursingmalay ni . selalunye aku tadelah rajin nak bace entri2 yg panjng2 lebarr ape sume tu kan . kalo ade mood je aku rajin bace pnjang2 . blog currsingmalay ni kkk aku yg suh aku bce . lame dh pun . tp harini baru terbukak hati nk bace kan . 1st entri aku bace dah mule seronok sbb kebanyakan crite mengisahkan org2 melayu kite . mane daknye name pun blog cursingmalay kan . banyak jugak lah yg aku dapat dri cursingmalay nih . pengajaran yang lebih penting bile kite bace sume ni . aku terbelajar jugak lah dari kesilapan orang lain .sbb tkut aku yg akan buat silap kan . mmg la sume org buat silap , tp ape slahnye avoid from making a mistakes kan. so dari situ aku byk taw pasal life2 org melayu ni . kdg2 malu jugak sebagai aku pun org melayu kan . come on melayu ! jgn jadi layu

okay,kesimpulan nye aku nk ckp yg kite patut bace ape2 tak kirelah paper yg terkoyak ke , pembalut nasi lemak ke ape ke utk mengembngkn lagi minda kite ni. lg stu , skng kan internet sume ade sane sni. ade free wifi lg . kalo mlas nk bli paper bukk je berite harian online ke star ke ape kee . n explore la byk2 pasal dunie ni .kdg2 lepas bce sesuatu kepale tergeleng sendri dgn prangai2 org2 skng . so , bace ape2 mmbolehkn kite taw mengenai sesuatu .pasal agame , porno , dan lain2 . kihkihkihhh . sekian

p/s : aku tade la taw sume bende pun , tp tak salah pun kannnnnnnnnnn .uwekkk !

No comments: