nak follow mai sini click click :D kalo tak mahu , get lostt !

happy birthday :)

Daisypath Happy Birthday tickers
There was an error in this gadget

Sunday, January 30

why



bile aku nk sesuatu , mesti tak dapat
aku nak itu lah nak ini lah
nak macam tulah nak macam ni lah
plan sane sini . berangan sane sini
tapi sekarang........

lagi aku tak mengharap
lagi aku nak lupe kan
lagi banyak bende tu datang
bile aku langkah ke dunie luar
macam2 bende yang mengingatkan aku
mcm2 lah ! banyak

KENAPEEEEE ! KENAPEEE !!

sabar mimi




my wish



aku doa kawan-kawan aku tak jadi macam aku
buat ape2 fikir panjang dulu okay
aku sayang diorang :)
jage diri baik-baik :D
jage dare !
awwwwwwwwwwwwwww !





Saturday, January 29

hati-hati


dunie luar jage2 sikit
banyak spesis yang kite boleh describe tentang perangai orang kat dunie luar tu

banyak sangat , berbeze sangat
bahaye jugak dan agak mengambil risk la jugak

beware people !



enjoy



memang betul hidup ni perlu enjoy
buat je ape yang kite suke , suke hati la kan ?

tapi..enjoy pun berpade-pade lah jugak
jangan lupe diri sangat
jangan ingat ape yang kite buat semue tu betul

bile poket pun full,mcm2 boleh buat
joli sane sini
belanje orang tu orang ni
amik kesempatan semue lah kan ?
semue barang mewah nak beli,sape tanak kan ?

bagi kate2 manis sebenarnye taik !
kite pun cair , kite pun rase perfect
rase lah segale kepalatan yang dapat tuh
what the heck ?!

dah msuk perangkap
tak boleh le nak patah balek
nikmati lah tipu helah semue !
sengsare lah hang sorang-sorang kat penjuru

tak pergi mane pun,kat situ je jugak
ingat-ingat la jugak kat orang

_____________________________________________________

sharing is caring
but i hate sharing .HAHA

silent is the best way
dont worry
let karma police arrest
have a good day
enjoyyyyy your karma ;D




coward




kau pengecut mimi !
takot nak menghadap semue nih . kan ?!
come on lah mimi !
berani sikit !
walau risky mane pun !
asal hang face it sume nih okay lah
saket macam mane pun go for it
jangan jadi bodoh cik mimi
solve it nicely
take time n chill

______________________________________


erghhhhh ! depresss !







Thursday, January 27



aku mahu hayati kehidupan sebenar
betape indahnye dunia
aku mahu buat ape yang aku suke
jangan halang aku



Wednesday, January 26

airmate,tolong lah keluar.hati aku gundah gelane dah ni ! knp tak keluar air mate ni !

Tuesday, January 25

best woman win !

mimi ! mimi ! mimi !
be strong !
ignore what people said
you will know the truth
dun you worry about me
i still can control my feelings
im fine now
just chillax
i just follow the floww
yoo yoo yoo !

amin

due tige empat lime enam tujuh lapan sembilan hari ni rambut aku makin nipis asyik gugur jeh . banyak fikir masalah kehidupan,cinte,persahabatan,negare paling penting !
ya allah bukakan lah hati aku supaya tenang menghadap segala ujian yang kau beri pada aku . bukalah pintu hati aku untuk terime seadanye dengan ape yang aku ade sekarng . amin

selamat datang jerawat

okay selamat datang ke muka ku yang tak seberape nak mcm scha alyahya atau pun yuna ni haa.HAHA.haihhh.mmg muke aku nih jadi tempat persinggahan jerawat kan.paling koman pun sebulan sekali.kadang2 due minggu sekali . kdg2 hairan jugak lahhh awat asyik singgah2 jeh kalo selain hari2 perempuan kan . so aku dapat sumber sape ntah . sory le . tapi mak aku kate sharing is caring ! ngaaaaa :D


DAHI
Haba badan melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan badan, mungkin terlampau letih.Stress Kumpulan ini biasanya panas baran Nasihat : Pupuk tabiat tidur awal, bangun awal. Dapatkan tidur yg cukup dan minum air banyak

HIDUNG
Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan sisitem penghadaman tidak normal Di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dgn ovari atau sistem reproduksi

DAGU
Fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca drpd haid yg tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.

PIPI KIRI
Fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah.

PIPI KANAN
Fungsi paru-paru mungkin tidak normal

PADA BADAN (BELAKANG & DEPAN)
Sistem perkumuhan yang bermasalah, sembelit. Amalkan pemakanan yang sihat dan mengikuti piramid pemakanan bagi mempastikan toksin tersingkir dengan lebih baik.

***
kalau makan tomato elok untuk kulit,boleh melicinkan kulit.kalau tak percaya search google . ngeh ngehhh . sharing is caring :)



Wednesday, January 19

aku suka nanana bila sudah suka



na na na na na na na
na na na na na na na ...2x

bila sudah suka--
jalan sama-sama,
bila sudah jalan--
mau pegang sini-sana.

bila sudah suka--
pandang sini-sana,
tapi yang sebenarnya--
teraba-teraba.

na na na na na na na
na na na na na na na ...2x

adik-adik,
dengarlah lagu ini.

bila sudah suka--
sukalah sahaja,
jangan buat yang macam-macam orang tak suka.

kalau sudah suka--
pergi kat makbapak dia,
cakapkan "makcik, saya 'nakkan dia".

na na na na na na na
na na na na na na na ...2x

masalahnya zaman sekarang ini
kita terlalu banyak adat dan budi.

yang kita nakkan--
benda yang murahan,
yang mudah,
yang tak susah,
yang tak berpayahan.

tapi masalahnya terlalu banyak jagakan hati orang sini dan sana;
nak kahwin yang sikit--
orang ‘kan pandang;
nak kahwin besar pun--
hey, orang 'kan pandang!

jadi nak buat macammananya kita?

kita nak kahwin--
orang tak suka,
akhirnya diam--
sini sana kahwin dalam bilik sahaja.

na na na na na na na
na na na na na na na ...2x

bukan nak salahkan makbapak atau sesiapa,
kita nak cakap yang kita tak mampu,
bukannya tanak kahwin grand sini sana,
tapi duit tak ada, wahai ayah ibu!

kita pun hendak kahwin tapi tak ada duit,
kalau tak ada duit, macammana hendak kahwin?

kalau tak ada duit, nak kahwin memang sakit
aku yang kan sakit--
"kita yang perit!"

na na na na na na na
na na na na na na na ...2x

dengarkan sini!
susahnya nak hidup sekarang,
hendak buat apa semua dipandang,
tapi kalau ada tuhan di dalam,
buatlah apa kita tak pandang.

na na na na na na na,
buat apa-apa fikir tuhan kata apa,
na na na na na na na,
buat apa-apa fikir apa tuhan kata.

na na na na na na na
na na na na na na na ...2x

kahwin saja--
mak bapak kan suka--
murah tak apa--
tuhan suka.

sengih sendiri

malam tadi aku jumpe die
aku dapat rase die
aku dapat peluk die
aku menangis kat bahu die
die pujuk aku
die take care kat aku
die belai aku
die pujaan hati aku

aku menanti saat tu
saat tu,aku dapat rase hari bahagia menanti aku
tapi............
aku sedar , aku sengih sendiri sebab saat2 tu hanya dalam mimpi aku

:')

Tuesday, January 18

aku sedih

aku sedih dengan ape yang aku lalui dalam kehidupan aku sekarang

hmmmm...
aku tak tahu aku ni jenis kawan yang boleh dibuat kawan atau pun tak
boleh ke aku pertahankan hubungan kwn2 aku ?
aku bukan berpihak mane2,aku di tengah2 pusat korang
mane yang baik yang betul , aku ikut
mane yang tak baik yang salah , aku betulkan sikit2
aku cube tuk jadi kawan yang boleh korang percaye
kawan yang boleh bercakap merepek , gelak tak ingat dunia semue .
aku tak pasti korang faham atau pun tak ape perasaan aku kat korang
walau ape pun jadi , gaduh la sampai bile pun, kutuk,caci la sampai tak letih pun
aku tetap sayang korang .
telinge aku,kate2 aku tak jemu untuk korang
aku ade untuk korang :|

hmmmm...
lepas ni aku perlu lalui usia yang lebih dari umur aku sekarang
bile umur aku dah meningkat
banyak yang aku belajar tentang kehidupan,perhubungan
sesebuah kehidupan sebenarnye menakjubkan !
tapi.... yang peritnye lebih byk dari yg indah
kadang2 aku lalai dan terlupe tnggungjawab aku
sebagai anak,pelajar,kawan..
yang paling utame sebagai hambe allah
memang diri aku susah nak buat bende yang sepatutnye dibuat
datuk moyang,makpak,cucu cicit setan keliling aku
aku terpengaruh dengan setan ! setan !
aku sedar , tapi aku tak berubah pun . kenape ?!!
susahnye nak fikirkan jalan tuk lalui semue ni
kalau tubuh aku tak teguh berdiri
aku jatuh sendiri dan surrender
tak ke buang mase namenye kan ,ye dakk ?
hmm,aku perlu sabar dan tenang je . boleh ke :|
jangan tinggal solat :)

hmmmm...
sekarang aku gigit kuku sendiri
sabar aku dalam relationship bertambah
aku sekarang sedang menanti hari bahagia aku
dan memang aku tak jemu tunggu
tapi berbaloi ke aku tunggu ?
entah.....
aku cume follow the flow

hmmmmm...




Monday, January 17

kasih

kasih...
boleh aku pinjam telinge kau sekejap untuk aku
aku mahu cakap sikit ni

kasih..
aku tahu selame ni kau banyak sabar dengan kehidupan aku
kau tak letih tunggu aku
kau tak jemu dengan perilaku aku

kasih...
sekarang pula aku yang perlu tinggikan kesabaran aku dgn kehidupan kau
mule2 aku merugut sane sini , aku fikir bukan2 pasal kau
tapi,akhirnye aku sedar sume tu buang mase
aku terfikir mcm mane kau hadapi semua tu sebelum ni ?

kasih...
sekarang aku terima 'KARMA'
aku lalui apa yang kau lalui selama ni
sememangnye sunyi
sememangnye perlu sabar
perlu kuatkan diri hadapi semua ni

kasih...
jangan kamu buntu
jangan kamu lupa
yang aku ada disini selagi aku masih ada
aku cume jadi diri aku sebenar

kasih...
aku mahu kamu tahu aku perlu kamu
aku mahu kite berpegang tangan
aku tak mahu tepuk sebelah tangan
aku tak mahu hati kamu dikebas orang

kasih...
ape pun jadi
sayang aku kat kamu
tak pernah dan tak akan hilang dlm hati aku ni
walaupun aku rasa aku syok sendiri

kasih...
walau jauh mane pun kite
orang kate 'jauh dimate tetap dihati' kan ?
aku mahu kau baik2 disana
jaga diri , kesihatan kamu dgn baik




si gadis buat aku teguh





fynn jamal:
----------
menjadi gadis itu memenatkan
menjadi gadis itu merimaskan
suatu kerja berat dan membeban
menjadi gadis yang ingin sendirian berjalan

keterlaluan berani akan dibenci
keterlaluan lemah akan dikeji
perlu gagah dan tak reti tewas
perlu kuat dihenyak dicantas


wani ardy:
----------
si gadis menelefonku malam itu
teresak mencerita jiwa luluh
dihiris bahasa tajam dari mulut
si gadis tiada daya menutur


wani ardy / ana raffali:
---------------------
lalu aku membalas:
bukan tugasmu memuas
manusia berbeza minda
tak akan sama


ana raffali:
----------
si gadis terus meluah hampa hati
perlakuannya salah serba-serbi
semakin keliru dengan mahu diri
si gadis soal "bagaimana lagi?"


wani ardy / ana raffali:
---------------------
lalu aku berkata--
biar nalurimu beraja
mana hujung sempurna pada manusia?


fynn jamal:
----------
kita gadis memang sering menyongsang rasa
mana cinta, mana rasa, mana dia?
dengar sini, mahalkan air jiwa kamu
simpankanlah dan hulurkan hanya pada dia itu


wani ardy / ana raffali:
---------------------
lalu aku berkata--
biar nalurimu beraja
mana hujung sempurna pada manusia?


fynn jamal:
----------
perlu tabah
perlu gagah
usah resah
usah goyah

ayuh gadis,
berhentilah kau menangis.

_________________________________________________

aku tak tipu
kebanyakan lagu2 peri cenderawasih yang aku dengar
ade juge kaitan dengan aku
lagu2 dia teman hari2 sunyi aku
lagu2 dia juge ade beri semangat dalam diri aku
jadi,aku suka :)

wheel of life




aku ingat kakak aku ckp 'hidup ni macam roda' mule2 kite kt atas,then dibawah pulak.kt mane mane pun kite pusing2 kt situ jugak. aku pun anggukkan je kepale aku ni buat2 aku paham.sonok jugak dapat pusing2 dlm roda mcm tikus tu en.ngeee.

yeee...

dulu memang aku kat atas,selalu meninggikn diri aku , cari kesalahan orang lain , semua aku betul orang lain salah . tak fikir perasaan org ape semue . kononnye aku ni dah cukup bagus sangat,aku lah pemaisuri dunia ! gile pe .

dan...

sekarang pulak,tak dinafikan aku memang dibawah . bawah kehidupan aku . sekarang aku dapat rase ape yang orang lain rase , sebelum ni bukan lah aku tak tahu mcm mne prasaan orang lain . cume tak rase kn . now aku tahu dah . aku bukan nak kate aku salahkan orang lain,aku mengaku sendiri , kesalahan sume datang dari diri aku . aku yang ngade cari kesalahan sendiri , nasib lah kan .


sekarang jugak aku boleh tengok sendiri dengan mate aku , dengar sendiri dengan telinge aku ape kelakuan org2 di atas macam aku dulu yg pernah ade di atas.masyallah,org2 mcm tu lupa diri,macam aku jugak,lupe diri langsung,tak fikir diri ni datang dari mane . haishhh . nasib aku sempat tersedar dengan perilaku aku tu . amin


bile aku jadi orang dibawah,aku dapat tahu kelemahan aku , kesalahan aku . bile dibawah jugak,aku boleh tahu level kesabaran aku tu takat mane . tinggi ke rendah ke sederhane ke kan . ape ape pun yang aku dapat , aku kene sabar.dlm aku sabar,aku boleh fikir mcm2 yg boleh tenangkn jiwe aku ni

jadi...
buatlah roda kehidupan korang sume sesuatu yang indah , sesuatu yang tak pernah dibuat org walaupun susah mane pun . hayati la roda2 kehidupan korang . kalau difikirkan balek,menakjubkan okay ! ngeeee !




AWESOME !

Friday, January 7

teruskan aje!


ape yang teruskan aje ??

nak buat sesuatu ..
kalau dah nak sangat ..
jangan teragak-agak ..
terus buat je ..
kalau tidak tersekat tengah jalan ..
yang penting CONFIDENT !




kau campakan semua terkikis rapuh..

cinta ku bagai karang dihempas dermaga ombak..

sakit mendera seribu pula menyiksa..

sejuta terkikis hati pilu menyimpul duka dalam syahdu..

merangkai kegelapan tanpa kasih belaimu..

permainan cinta yg kau hembus ku terkupur menangis..

sakit menyayat luka..

perih terkubur mati..

tak ada rasa kasihan mu aku membisu menangis merengeh didalam diam ku..

namun senyum yg selalu kulantunkan..

kesabaran yg hanya ku ratapi..

walau sakit saat nanti kau tau besar hati ini mengharapkanmu..

biarkan aku sendiri berbahagialah kau dengan nya..

bagaikan saat ini kau diamkan dan acuhkan aku bagai lukisan yg berdebu..

tanpa kilau nya lagi...


p/s : suara seorang kekasih yang ditinggalkan



kenal tanpa bertemu



same tak ? ngeh ngehh
bukan mahu meniru tapi kebetulan sahaje
ngeh ngehh .

saya sudah anggap awak macam kakak kedua saya :)
bila awak sedih awak bagitahu saya
bila saya sedih saya juga bgtahu awak
tapi kekadang saya selalu pendam
awak pun dah mule sibuk bekerja
takmahu lah ganggu , mesti penat kan
same je macam putera tampan saya .ngehngeh

tapi nasib kita same kan , haishhh
nak buat macam mana
dah tertulis nak jadi macam tu kan

awak heroin ketiga saya ! yeayyy
yang bestnye awak suke mengekek
sama juga saya . har harr

ape ape pun kalau awak bace ni
saya nak awak tahu saya sayang awak tahu tak
walaupun kite tak pernah jumpe
tapi satu hari mesti jumpe kan . hehhee

muahh ;)


kekasih lama

pon ponnn , singgah lalu sekejap mahu cerita pasal cerita dahulu ni .ngeh ngehh
DULU masa zaman aku muda-mudi , zaman mengayuh basikal berbatu-batu ke sekolah pph (pasukan polis hutan) ramai-ramai konvoi ke skola . har har harr .
dulu aku ade group taw ! jgn main2 malas lah nak bagi tahu ape name group tu . harhar . lawak .
bukan itu yang mahu diceritakan . ni haaa , DULU aku ade minat kat sorang mamat ni ,tu haa gambar die kt bawah tu . tu dahh besarr dah pun . dulu kicik je . tapi hari tu aku ade le jugak sempat lepak ngan die ,idokle tinggi2 lagi pun . dulu member2 die pnggl die epoi lebam .knp lebam ?sebab mate die sebelah lebam taa elok2 pn . cer tgk btol2 . die suke gadooo kot dulu . haha . teman tak tahu le mcm mne tersngkut wahahhahaa .

tibe2 hari ni jumpe kt fesbuk haaa , terus call taa bleh blaa .
adeihh,ngekek kalo ingat balik cerita zaman dahula kalaa
bagi surat la , yelaa dulu susah nak ade henpon
tgk lah sekrng skype trus . aku tak tahu apejadah skype tu
hahhaaaa.rindu pulak kt awak mat lebam! wakakka

ade gf sekarang . siap panggil 'b' awww !
hehehe . lawokk betoi . tibe2 rindu member lame ni haa !


hari tua dia


umur awak sudah mencecah 18 tahun !
selamat ! selamat ! hari lahirrr !
saya doakan awak gembira disamping keluarga dan sahabat :)
semoga murah rezeki dan panjang umur
saya sayang awak !
muahhhhhhhhhhhhhhhhh !


tak lupe juge , moga awak terjaga bersama si dia
dan moga awak menjadi pemain boling yang terbaik antara yang terbaik
salam ;)

______________________________________

nanti mahu celebrate bday dia ni . plan saya harini , konon2nye tak boleh nak join dia . padahal saje nak suprise sikit en . hehe .bile dah sampai saya peluk ciumm ciumm dia . har harr. upsss ! terlebih sudaaah . tema nanti kate mereka purple . aku idok le aku bju purple . tp bedai aku pkai tdung purple sudaaa kan .hehehe . i love you sayang



Thursday, January 6

kekadang , tapi....


yee aku seorang yang kekadang bendul mcm nerd yg tenganga-nganga tengok keliling . pakai cermin mata terpinga-pinga cari jalan keluar . yang senang dibuli jadi kuli oleh pembuli


yee aku seorang yang kekadang baik sangat hingga aku sendiri dipijak pun aku tak perasan . dah bagai pijak semut tak mati-mati

yee aku seorang yang kekadang hati batu tade perasaan kasihan langsung ! boleh jadi kejam kalau aku pentingkan diri sendiri .

yee aku seorang yang kekadang berperangai budak2 . berlari2 sane sini . menjerit sesuke hati depan khayalak ramai tak fikir orang berkata apa

yee aku seorang yang kekadang kuat cemburu ! aku memang pengdengki setia ! hati memang tak puas hati bile tak dapat ape yang dimahukan !

yee aku seorang yang kekadang penakot ! takot nak hadapi realiti sebenar ! takot dengan cicak ! takot bila berlawan ! takot bile buat salah !

yee aku seorang yang kekadang berlagak ! riak ! bangge diri ! sudah la , sape tak macam ni kan . kerat jari la kalau tak.sikit2 naa menunjukk . sikit2 nak nk bgtaw org.

yee aku seorang yang kekadang suke mengutuk orang ! tarak heran lah boipren ke gel pren ke badyy pren poever ke . mulut aku tak berhenti mengata , biar le aku dapat blasan , ternyate aku dah mmg mcm tu . aku boleh kawal sume ni . lg pun biar bertempat la punn .

TAPI..................................
aku jugak seorang yang kekadang penyanyang . aku senang nak sayang org . sekali aku kenal sedalamnya , sampai bile2 aku akan sayang ..aku sayang keluarga dan kawan2 aku *perasan jap

macam mana pun aku , aku hanye jadi diri aku sendiri , aku mahu perbaiki mana yang buruk . jahat mana pun aku tak bermakna aku membenci org . aku tak suka buat musuh , lg nampak kn kelemahan aku bile wujudnye musuh dlm diri aku .

untuk sesiapa yang tak suka kat aku . aku nak cakap terima kasih sebab korang bagi aku sedar siape diri aku sebenar . so,just let it be :)

p/s : tiade kena-mengena dgn sesiapa pun .tamao kecil hati oke .peace :)


putera puteri


wahai putera ku yang tampan lagi gagah lagi perkasa ! HAHA
puteri awak disini mahukan belaian dan mahu mata bertentang
betambahlah rasa sayang terus dari dalam hati
puteri tak pasti bile dapat bertemu dengan putera
yang puteri ada hanya jiwa putera yang tergenggam erat di hati puteri
putera tidak perasankah puteri sendirian ?
walaupun jarak puteri dan putera berbatu-batu , hanya dengan mengambil berat dan disayangi mencukupi untuk puteri senyum lebar setiap hari
puteri harap putera terima seadanya puteri

walau kotor mana pun fikiran puteri , bersihkan puteri
walau buruk mana pun perangai puteri , betulkan puteri
walau bodoh mana pun puteri , pandaikan puteri
bila puteri janggal , putera tolong redakanya
bila puteri takut , putera tolong temankannya
bila puteri sedih , putera tolong ceriakannya
puteri terime segala dugaan dan cabaran yang diberi-Nya

puteri teringin putera tahu bagaimana hati puteri rasa sekarang
susah senang mahupun sedih dan gembira puteri mahu berkongsi bersama putera
walau apa pun yang terjadi , puteri sayangkan putera
puteri mahu kebahagian bersama putera ^__^




p/s : opss ! TER-jiwang's sudahh.. hehe

Tuesday, January 4

tentang bercinta tanpa bertemu


cinta hantu


lalu bagaimana ceritanya kita
kalau matamu tak pernah ada
kalau tanganmu tak pernah ada
sentiasa sendiri sahaja

aku cuma bercinta dengan hantu yang tiada
menampal wajah yang ada pada tubuh yang aku sangka ada
yang cuma ada hanyalah rasa
dan orang kata aku ini perempuan gila

bercinta dengan hantu saja
bercinta dengan hantu saja

aku ingin dipegang, dibelai dan disayang
aku mahu dipanggil-panggilkan "mari sayang"

aku rasa
sepertinya
aku ada hantu saja

bercinta dengan hantu itu tak semestinya indah;
obviously--
hello.

bercinta dengan hantu itu sebenarnya selalu buat aku marah;
seriously--
hello.

yang kita ada cuma sms
webchat pun tak pernah ada
aku cuma ada sesuatu yang aku pegangkan
cuma ruhmu saja

tapi aku mahu dipegang
aku mahu disayang
aku mahu mata kita bertentang
aku mahu kau panggil aku "sayang"

cinta dengan hantu itu tak gemilang
cinta dengan hantu itu buat aku rasa terbuang
cinta dengan hantu itu menyakitkan
cintai aku depan-depan

ambil tangan aku dan bawa berjalan
ambillah cinta aku dan bawa tinggi
ambillah tubuh aku dan kau pegangkan
sampai kita tua
sampaiku mati

aku tak sanggup bercinta semata dengan hantumu yang tak ada
aku tak mau itu semua
aku sendirian takkah kau rasa?


Align Centre

putera


aku punya putera yang tampan ;)


khabar angin

dua tiga empat hari lepas , hati lancar berdegup pantas sepantas kilat . tapi bagai tertikam panah yang dah lame diasah hingge kilat boleh nampak gigi sendiri !

tak sangka cabaran dan dugaan sekali gus dapat . mengerikan dan lebih ngeri dari mimpi-mimpi ngeri aku . tapi aku gagah terima semua ;)

setiap satu khabar angin seolah serpihan kaca yang bertaburan di lantai simen yang terbiar tak disapu oleh bibik -_-'

terfikir sekajap , kenape ade orang yang sentiase akan ganggu kawan sendiri . saiko ni . mental low habis hancur sebuah cerita indah :D

aku sendiri pun terkena saiko , tapi putera aku hilangkan perkara buruk yang main-main mcm ade taman dalam fikiran aku ni .segala redaa .. tapi aku masih pelik . ade je negetively thinking main main lagi , itu aku boleh matikan , tapi tak berkesan . apa mau bikin ??

senyum sahaja :)

biar

biar....
aku sendiri berangan
aku sendiri rindu
aku sendiri menyepi
aku sendiri memendam
aku sendiri dapat sakit

aku mahu kau nampak aku senyum sahaja : )

Monday, January 3

mengharap

perempuan ...
selalu ingin mahu
dipegang
dibelai
dan disayang

semua itu nikmat 'berharap' sebaliknya kosong , habuk pun tarak . sendiri berdiri teguh bikin gigit bibir sendiri . tepuk dahi tunduk ke bawah pejam mata tarik nafas panjang .

dah tahu tak akan terjadi , tapi masih mengharap terus ikut suara jiwa yang ada dalam hati ? orang cakap jangan ikutkan perasaan tu . saket dapat menghujung . betul ke

masih lagi mengharap , tak dilayan hanya seperti tong besar yang penuh dgn harapan tapi ringan yang terbiar di tengah-tengah lautan . terbuai-buai ombak kesana kemari . ditampar , ditendang , di salut sehabisnye hingge ke darat

bile terase ade hin hin sikit lagi mahu tercapai , lagi tinggi harapan . kat situ jugak lah punah harapan . ape semua ni ??? amik jari kuku tangan mahupun kaki terus pegi geget jauh jauhhh dengan nikmat !

diam sekejap , fikir , fikir , fikir . ape yang perlu buat . mentol sbelah kanan atas menyala dan berbunyi 'ting' ! idea datang . apa dia ? hanya duduk diam dan senyum pada dia : ) mahu pretend ka ? larat ka mahu pretend ? jawab ! jawab ! hmmm . tak berape larat , penat , lesu , saket , semua ade bile pretend .

kenapa masih selalu mengharap ? arghhh !! tolong hilangkan rasa mengharap dlm badan aku nih ! grrrhh -_-' bile mase izin aku berkta2 dalam hati dia , aku cerita semua . bagi aku lega sedikit ... nokhtah