nak follow mai sini click click :D kalo tak mahu , get lostt !

happy birthday :)

Daisypath Happy Birthday tickers
There was an error in this gadget

Saturday, April 30

adam

oooooooooooooooooookay
now i realize aku minat artis2 luarr yang name 'adam' . pelakon , penyanyi , penari . perhhhh , cukup sume . hahahaa ~ mau taw sape ? jeng jenggggg

adam sandler

sumpah suke gile die berlakon , lawakk n super sweet ^__^
bedtime stories , click , you dont mess with the zohan

adam levine

damn i love his voice n super macho acting ;D
i wont go home without you , she will be love , misery

Adam Garcia

damn he's super hot n his dance was spectacular
got to dance uk , tap dance :D
_____________________________________________

DANGGGGGG !!
tige-tige besttt ! thumbs up !
rawrrr ~ geram eden nengok badan deme nih . grr ~
ehemmm
girls , watch out , they're mine !
wahhahahahhaahaaa.... !


when im alone

errrrrr ?

today i dont feel like doing anything . nothing at all . just sit n watching tivi , youtube , updated status , blogging , find some food in my house and doing crazy thing with my self mcm main golf budak2 ke , ikat rambut mcm org gile something like that lah . while u guys mesti pegi shopping , jalan2 n hangout with your gelprenn n boyyprenn right ?

yeahhh ~ have some fun DERR ~

lg pun malas nak kluarrr , sbb im not in a good condition :) duhh ~ im okayyy , just need a little time to be alone . got it :) nahhhh , i just wanna do something that i want n have a joy with my self , againnnn . WITH MY SELF !

hmm,stop typing about that lah , kamonnn ! yeahhh .. lets talk about bende lain pulak okayy .

hmm , oooooookay..... ape yeeee ?

hahhhh !
well,disbbkn aku sedang bersendirian , i wanna share with you guys what am i doing when im alone :) yeahh , thats the title babyyy !!

okay, first thing aku mesti terbaring dongak cenggini haa ! cam kak limahh ==' fikir ape nak buat lepas ni . dongak punye dongak sampai rambut pun udah macam kak limah . errr ? tataw lagi nak buat ape , bukak tivi tengok cerite lomentik lomentikk , bukak lappy tengok youtube , update status ket fesbukkk , update blogg . bace blogggg . haaaa , duk cakap pasal bloggg ni kan . dunie blog sgt lah berkembang kan . macam2 yang boleh kite bace . n i love berblogging ! banyak yg aku bace , ade yg positif ade yg negatif . tak bagus jugak lahh . tapi as a org yg mindanye terbukak luasss , bende yg baik kite ikut bende yg tak baik we take as a lesson kan . yelahhh . everything wasn't perfect kan . so,hati-hati jugak dengan dunie blog ni :) err ? dunie maya oookayy ~

err ?? then aku akan pegi dapur cari makanan . makan makan dan terus makan .

errr ? aku rase macam malas nak fikir ape yang aku buat . malas lah . so aku nak PUBLISH POST pastu layan hindustan kejapp . boleyyyyy ? LALALALAAA ~

dadaaa ~~

Friday, April 29

errrrr ?

what a dayy

rase kosong
rase entahhh
rase macam haremmm
rase ....

aku diammm
tak bersuare
aku taip terus taip

kepale aku saket
mate aku nak kuar air mate

ape ni ?
come on lah

hari makin hari
nak dekat dah aku pegi
kenape macam ni ?

*diammm*

aku fikir , bosannye hidup aku
sumpah bosannnnnn ..!

bosan menyikse diri , hati
bosan dipijak dihenyak orang
bosan mendengar macam-macam alasan
bosan melihat semue ke'provo'kan
bosan ..... memang bosan

tapi ....
perasaan aku tak berape nak stabil
awat ? entahh .....

aku nak hang
tapi hang ni kenape pulak
:'(

hmmmmmmmmm....
sorry :(

*bergenang*

dah dahhh ....
pujuk diri sendiri tu kalau merajuk sendiri
dahhh , tade ape okay :'(

saket kat kepale mule menjadi-jadi
mau aku ketuk dengan tukul baru elok agaknye
haishhhh .....

kosong ..
kosong ....
kosong .......
kosong tak ade ape pun

pathetic ..

aku bace , aku fahamkan
senyum menangis

bile agaknye nasib nak menyebelahi aku ?
sampai bile aku akan sabar ?

tape , sabar selagi boleh
and sabar ade tahapnye
kalau nak meletoppp dah
luahkan jeh ape yang adee

erghhh ! tekanan
bile dapat rase macam ni
semuanye tak kene
sume aku nak bengangg

takk takkkk , aku diam
cumenye aku berharap hang datang tenangkan perasaan aku
lapkan air mate aku
bisik suare dengan kata2 yang buat aku senyum
aku akan diam terus diam smpai aku tenang

takpun ...
aku sendiri yang tenangkn diri aku
hang mane ?!! erghh ...

esok ? macam mane ni :(
aku tataww ...
jangan salahkan aku
aku pening peningggg
aku nak hang :'(

quotes : It's nice to have someone in your life who can make you smile even when they're not around.

.
.
.

berkawan beribu berkasih satu

hei you mimi supardi . behave sikit perangai tu . nanti tak pasal-pasal die buat jugak ape yang hang buat . haaaa ! kite tataw en . so behave sikit . jangan nak gatai sangat =='

err ? okay okay . behave la nih ==' rase cam jahat la pulak . nape ngan aku ni ? er er err . takk takk . hati aku tade niat lain pun , cume hanye berkawan je :) betol tak tipu . biase le tu aku suke kaco2 orang . hehe . yela lagi pun takan la aku nak buat cmmni kott . tak baik laaa . kan kan kan .....

we get what we give , so,behave sikitttt nahhhhh ~ kunci ketat2 hati tu dgn yang satu je :) ingat-ingat sikit ape akan jadi nanti . taw ke ? cepuk kanggg !

nak kawan boleyyy , jangan nak lebih-lebihhhhh .
berkawan biar beribu berkasih biar satu ;D
LALALALALALALAAA ~

p/s : san pinjam ayat ''behave'' . haha !!

hahhh ?!

again , what a moody middy mood mood !

semalam ...
apehal entah dengan semalam rase nak menangis tengok die

die dah jumpe dunie lain yang cerah yang penuh dengan pelangi

aku ?
nanti ade le tu ajak melepak
biarkan jelah , die bahagie
aku juge bahagie tengok die bahagie

gua doakan lu baik2 sahaja derr :)
BFF !!

Thursday, April 28

crazy hijab tutorial

http://www.emocutez.com~ assalamualaikum ~

meh ikut ana buat ginihttp://www.emocutez.combaru segar sikit pagi2 nih haa

yee hari ini ana mau ajar itu cara pakai hijab lahhh . cara yang ana mau ajar ini ala-ala ade hood hood lahh . mule2 kome kome kome kome mesti bace doa dulu lah yee supaye hijab kome kome kome nampak cantek dan kemas --' jangan lupe gosok gune seterika la yee --'

.. bismillah ..



okay ke dak ? err ? kome perasan tak music macam hampeh ==' ? main gile betol lappy ana ni . ana hempuk baru tawww . hehe . eh ? kome kome kome buat mesti lagi cantek dari ana punye lahhh . cayelahh ! kome kome kome mmg AWESOMEEE !! hehe . okay . itu sahaja lah yang ana mau ajar . hehehee

selamat mencube http://www.emocutez.com


Wednesday, April 27

legend


selamat pagi tengah hari petang malam !!
hehe , well today im gonna push my strength for get a sponser from usptn .its for sport excel junior curcuit at mibc melaka . awal next month mcm tu lah .
go go go mimi gooo !!

MAYBE this is first n last for this year aku main curcuit . yelaaa , lepas curcuit melake habis,kene push my strength utk ke ''plkn'' pulak kan ==' err,cam malas pun ade . tapi aku pi jelahh . tataw lagi cmne suasane tu kan . tak kenal make tak cinte ye dakk ? errr ? then kot kot la dapat sambung blaja mane2 plak en . so,aku rse mybe ni la first n last curcuit yg aku pegi utk tahun ni .

kalau difikirkan balek,byk jugak pencapaian yang aku dapat n sgt memuaskan :D tepuk tgn sikitttt ! HEHEE . maseh2 ==' boling dgn aku mcm dh adik beradik since aku standard 3 kalau tak silap lah ,sampai la sekarang . aku rase mcm puas jugak lah . dari aku kecik smpai sekarang , byk pengalaman yg aku dapat n belajar . at the same time , i just being my self n surely im gonna be a winner . even though im a loserr , i still a winner because my enemy is MY SELF ! she controls my mind she controls my body . damn you ! hehee

well , dengan usahe yg aku ade ! n diri aku belajar byk bende , aku dapat beberape anugerah . alhamdulillah sgt lah smpai ke tahap mcm tu kan . so,now aku rase bowling aku mcm dh kurang sikit . rindu mase zaman kegemilangan

_________________________________________________________


Here's a few I came up with in a brainstorming session...which is really tough considering I lack the main ingredient...a brain.

Bowling - Where you always get a second chance...and usually do.
Bowling - An alley you can play in!
Bowling - Split happens!
Bowling - If I don't get a strike..spare me!
Bowling - Never a good time to clean out the gutters
Bowling - Use three fingers to throw what?...how far?
Bowling - Where you can throw balls and strikes and the only pitchers are on the table.

Hopefully you can do better than these.

(I want you to know...it was tough to keep them 'clean'.)

Tuesday, April 26

damn you pms

yeah hello there world :D
emosi gua sekarang tak berape nak stabil sbb PMS =='
wht the heck is pms ?
girls..... you know wht i mean kan :)

ooooooooooookay..
pms aku tak adelah ketare mane , mcm member aku smpai sengugut bagai nak rak . sampai teguling-guling . jerit 'sakett ! sakettt ! ' sian nengoknye haa . aku yang saket tengok diorang saket ==' nak buat mcm mane . kene la tahan . ade yang smpai makan pil period pain ? errr, aku tak berani nak amik pil bagai sume tu . takott ~ lagi pun mcm mama n kkk aku tak amalkan pun mkn pil2 ni . so aku pun tak amik lee . tp kdg2 mmg depress pun ade taw ~


oooooooOOookay..
kdg2 lelaki pun peliks bile pompuan prangai entah pape tetibe kan , this is because pms *i guess* laa . sebab bykkkkkkkk gile syndrom2 . kekadang ade yg slalu marah tak tentu pasal , kurang bercakap , susah nk concentrate , mood pun kalang kabut , slalu tension , kurang keyakinan diri . haihh,macam2 lahh . jenuh nak menaipnye haaa ~


ermmmmm..
yang aku perasan dari diri aku sendiri , aku tak lah ade yang saket2 perut memulas bagai tu , takat saket sikit2 tu ade la jugak . slalunye aku punye emosi kurang stabil , contoh lain cm aku senang rase sedih , bile senang rase sedih , lagi senang la menangiskan ==' . aku mesti punye kurang tidur atau pun terlebih tidurr . pastu saket kepale mmg selalu . tak tahan nk micit2nye . tolong picitkan boleyyyy o_o hehe . pastu selere makan membuak-buak . ngidam tu ngidamni . then , perangai jadi kalang kabut , kdg2 diammmmmmm jeh , kdg2 pelik2 pun ade mcm org gile ==' . haa ! lagi satu aku cepat benor lupe . kekadangggggggg kan kan kan kann , perasaan mahu sentiase ade di sisi pun adeeee . LALALALAAA ~ gediks sudaaa

rawrrr ~
bukan nak tipu,mmg betul pun jd mcm tu . lg pun SEMUA pompuan ade syndrom2 sendiri okay . so,care yg bagus atau treatment yg bagus adelah minum byk air masak , jgn minum air berkarbonat sume tu . tak elok . pastu makan sedang2 je , jgn banyak2 sgt .kalau lapa tu amik yg ringan2 mcm any snack ke kan . then try buat senam aerobik dlm sebulan yg teratur utk mengurangkn saket2 . ngee . then, kurangkan amik mknn yg byk garam,gule,kafein, alkohol sume tu . then kalau tak leh nolong gak pegi la jumpe doktor pakar ke ape yee .

ehemmmm..
kdg2 bile pms dtg je perasaan mengawal diri ni .nyampah betol . mule la fikir boypren nk lari rumah la nak terjun klcc la nak lompat atas orang lah ==' mcm2 . mau masuk hospital bahagie . biar bahagie sikit . haha . kalau yg perangai tu , biarkan ajee . dah besar ade otak boleh pikir . jangan buat bende bukan2 sudaaa . hehe . peace no war :D




i love you friend

when i was a little young girl , my teacher teach me an A,B,C . i memorized it and now, i know the secret behind those A,B,C :)


Always be honest, would you want THEM to lie to you?

Be there when they need you, or you may wind up alone.

Cheer them on, we all need encouragement now and then.

Don't look for their faults, even if you have none.

Encourage their dreams, what would we be without them?

Forgive them, you just MAY do something wrong sometime.

Get together often, misery loves company, so does glee.

Have faith in them, the human animal is remarkable.

Include them, you may need to be included sometime.

Just be there when they need you.

Know when they need a hug, and couldn't you use one?

Love them unconditionally, that is the ONLY condition.

Make them feel special, because aren't we ALL special?

Never forget them, who wants to feel forgotten?

Offer to help, and know when "No thanks" is just politeness.

Praise them honestly and openly.

Quietly disagree, noisy NO's make enemies.

Really listen, a friendly ear is a soothing balm.

Say you're sorry, don't let them assume it.

Talk frequently, communication is important.

Use good judgment.

Verbalize your feelings!

Wish them luck, hopefully good!

Xamine your motives before you "help" out.

Your words count, use them wisely.

Zip your lips when told a secret.

by following these A,B,C as you are able , u should live a long friend-fillled life
i love my friends :)
especially both of you <3


Monday, April 25

a little secret about them

okay , malam ni mate payah benor nak nutupnye sebab aku ber-blogging . bace sane sini orang punye blog . and tetibe aku jumpe satu blog yang menambahkan lagi info2 tentang mereke [lelaki] hehe . yee laa memalam gini perasaan pun melayang2 yee dakkk ? so saje nak share2 ngan uollzz yang gegirl ni haa :D jom tengok ape yang aku jumpe . click je title kat bawah2 ni yee . mohh kite beransur mohh :D


ermm. ni kire banyak le jugak kan . hehe . so uollzz yg gegirlzz ni . kenal2 la laki ni cmana . tuk pngetahuan diri aku jugakk . hehehe . read his eyes . rawrrr ~


toksah hangpa pening sangat !

awatnya ni penin2 duk garu2 kepala tu haa ? ape yang hang konpius sangat ni haaa . ce cite ce cite :D idok lee , aku kadang2 konpius jugak lah dengan minat , suke , sayang , cinte . yang sorang aku minat , yang sorang lagi aku suke , yang lagi sorang aku sayang , yang sorang lagi sorang aku cinte ==' amende ntahh .. oOoo .. tape2 sini aku jelaskan sikit pasal empat bende tuh . jom scroll ke bawah lagi :D

Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya [ dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahuk ]

Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…[ dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah ]

Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. [ dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya ]

Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. [ dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je ]

ehemm ehem , tapi kite kene ingat kalau tanpe minat,suke dan sayang , kite tak akan cinte seseorang tu . ececehhhhh . jiwangnye aku malam ni =='

live a beautiful life

buat ape nak muke cantek tapi tak merase kehidupan yang lagi cantek nih :) siape yang tanak kehidupan yang indahkan . here the 10 tips to live a beautiful life :) lets check it out http://www.emocutez.comlari cepattttt ! cepatt ! cepat lahhh !

1. CINTA
Hiduplah dengan cinta. Mencintai hidup, mencintai sesama dan seluruh alam semesta akan membuat kita terasa lebih hangat dan indah luar biasa.

2. RESPECT
Memberi dan menerima, sudah menjadi hal yang semestinya kita lakukan dalam kehidupan. Salah satunya memberikan rasa hormat kita pada orang lain. Membuat orang senang itu menyenangkan, let’s get do it.

3. BERSYUKUR
Tak ada yang lebih indah daripada kata hidup. Berterima kasihlah bahwa Tuhan telah memberikan hidup pada kita. Mari jadikan hidup penuh syukur.

4. BAHAGIA
Kata orang, bahagia itu relatif, tapi punya tanda minimal, yakni senyum. Orang yang berbahagia selalu menunjukkan senyumnya yang paling manis. Bukankah senyum pada saudara adalah ibadah.

5. FORGIVENEES
Banyak orang stress gara-gara tak bisa memaafkan dirinya sendiri dan orang lain. Hidupnya penuh dengan kemarahan, yang akhirnya membuat ia tertekan. Padahal jadi seorang pemaaf lebih menyenangkan.

6. BERBAGI
Salah satu cara membuat hidup itu tidak sepi adalah dengan berbagi. Berbagi apa saja, curhat sama teman, berbagi kasih sayang dengan anak yatim atau yang lainnya.

7. KEJUJURAN
Hidup tanpa kejujuran seperti nelayan yang selalu menambal jala sebelum terjun ke laut. Jujur mampu membuat hidup kita lebih ringan, tak ada beban untuk menutupi kebohongan yang kita lakukan.

8. KETULUSAN
Jika kejujuran membuat hidup kita lebih ringan, ketulusan membuat hidup kita lebih mantap.

9. KEPEKAAN
Suatu keajaiban yang diberikan Tuhan pada kita adalah hati. Dengan hati, kita bisa merasakan sedih dan senang, bisa memilih kebenaran. Tinggal kita menjaga hati yang tetap peka

10. KEDAMAIAN
Kedamaian adalah anugerah yang sangat mahal

get it ? feel the beauty of life in your deep heart .
damnnn ~ its beautiful ! rugi ! rugi !! kalau sape yang tak rase http://www.emocutez.com

tolong la wehhh !!

memang aku suke menolong orang dengan ikhlas dan rela hati http://www.emocutez.com tp kadang-kadang aku fed up bile tolong orang http://www.emocutez.com kadang2 aku tak dapat ape yang diorang dapat dari aku . bukan la apee ,cumenye aku nak la jugak dari yang aku menolong orang bile susah, aku pun dapat orang tolong aku bile aku susah jugak. tapi ni tidak ?

tp kadang2 aku ade terfikir nak berkire pun tak gune jugak sebab 'we get back what we give' kan http://www.emocutez.com so,aku malas nak berkire sgt . aku tolong selagi boleh . tp yang aku panasnye , mintak tolong lbih2 sampai nak basuh berak pun suruh aku . baget ==' HAHAA

hmm,jgn la pulak amik kesempatan plakkkk ! ahhh ! lebih ah camnihhh !! erm ,mungkin bukan sekarang aku dapat pertolongan dari orang lain , mungkin hari2 akan datang ke kan ? kite tataw . ye dakk ? so,keep helping each other so they'll help you back :) PEACE :) http://www.emocutez.com

Thursday, April 21

laki nyampah lah =='


phot suka-suka sahaja :)

hei hei you you

yes you again jom bace ni pulak

perempuan yang lelaki menyampah


1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau pintal-pintal rambut kat public dengan lidah terjelir-jelir..kau nak jadi pornstar eh?

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..bodoh

4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam shit kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying taek!

6. Kau pakai baju nampak lurah tetek kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa sial.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..lagi-lagi kalau lepas duduk, terselit 'celapong' (celah ponggong a.k.a pungkoq)

9. Macam shit bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Nyampah tahu tak kalau kau tak reti bawak barang shopping sendiri..padahal 2 3 plastik je..tu pun nak suruh balak kau..balak kau nyampah ok..bukan suka pun

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..ape doh perangai kau

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka tahi

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..nak terajang muka kau siot

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..selalu nampak kat highway

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..lagi shit hidup kau

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau

23. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat..cam sial.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

24. Pakai baju sikit lagi nak 6pak puting..lengan himpit tetek bagi terkepit..konon nak bagi nampak lurah lebih menonjol pastuh snap gamba dari atas supaya nampak yg dalam baju tu... buat pulak muka bersyahwat sambil lidah terkeluar.. what the hell..saje menambah bilangan owang laki masuk narakka jahanam

25. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew' nyampah siot

haaaaaaaaaaaaa?

sentap makk =='

sumber : leklu media note's

hehehehehehehehehehehehehehehehehe


baget malaya =='


photo hanya suka-suka :)
hei hei you you
jom bace sini tentang 20 lelaki baget malaya
hahahaha
  1. Kau yang cakap dirty dengan kawan-kawan & kuat-kuat konon nampak kool & sempoi padahal kau nampak bodoh
  2. Kalau text ngan laki, bahasa rilex & ok..tapi bile text ngan gadis, "macam manew niew..i segan lew nark kuar ngan u..hukhuk..^__^" macam shit doh konon menepati citerase gadis itu
  3. Rambut kau menjadi masalah disamping keutamaan..payah lah kalau berangin sikit kau pegi sliding door or cermin kereta cepat-cepat semata-mata nak repair rambut kau..kalau jalan tepi bende bercermin pun nak jeling tengok rambut..ape doh
  4. Kau dah famous ngan sikap sempoi..tapi kau agak-agak lah kalau nak kuar g tengok wayang pun pakai short..kemas sikit pakai jeans pun ok lah..asal? bulu kaki kau rebonding eh? aq tengok sendiri pun jijik
  5. Tak payah budget nak sempoi & kool sangat lah bile kau pakai beg,accessories pink konon kau ni jambu & metroseksual tapi kulit hitam berminyak..wekks
  6. Kau kutuk kawan lelaki sendiri yang muka berjerawat konon kulit kau bersih pakai Fair&Lovely..lelaki lagi awesome bile ada jerawat
  7. Bila kau lepak ngan gadis, kau steady..tapi bila member lalu depan selamba "i tak kenal dia"..kalau angkat pun muka macam nak tak nak je
  8. Sopan ngan girls hot..tapi kurang ajar ngan yang lain..tak kira lah lelaki sendiri or gadis yang gemok & tak cun..cam aram
  9. Menggelabah nak belanja gadis gebu kat fastfood..bila kawan sendiri mintak belanja Coke alasan kau macam shit
  10. Pakai barang branded..Adidas, COnverse, Top Man, Levis, Casio, Okley..lepastu kau nak gampang-gampang ngan member kau yang pakai sliper Sufian ngn baju pagoda
  11. Tak pun kau cerita banyak duit & barang berjenama dekat gadis gebu kasi gadis gebu tertarik ngan sifat metroseksual & up-to-date kau
  12. Kau pakai DSLR pakai duit ptptn tak pun duit mak abah tapi duit makan sesak sampai pinjam member..tapi bile member nak pinjam DSLR kau kedekut macam sial
  13. Usung DSLR kau kehulu kehilir konon kau ni foto-tangkap..bila tengok cara amik gamba pun cam suck..pegang DSLR pun tak style
  14. Panas terik, berpeluh kat tengah kotaraya ni, boleh pulak kau pakai sweater tebal,Okley, topi Monster, short pants & kasut Vans yang besar sampai orang tengok pun lemas
  15. Taip macam-macam kat facebook siap fuck suck sume keluar..tapi realiti lepak jugak ngan budak layan anime & tonton Fairy Tale, Naruto dekat lapy
  16. Nak lepak ngan gadis tapi barang dressup sume kau pinjam..daripada topi Monster, Okley, baju, kemeja, jeans & kasut sampai duit pun pinjam..alasan nye barang sendiri tak hensem ngn kau..buat apa kau beli dulu bodoh
  17. Kau cakap "bro..nak g mana bro? lepak lah kejap bro.." kuat-kuat padalah bila dalam rumah, kolej tak pernah pulak cakap macam tu
  18. Duit ptptn habis sebab belanja awek..tapi bila awek tanya kenapa duit habis, cakap member selalu pinjam..nak kasi diri tu nampak mulia di mata gadis
  19. Kau kerek ngan abang kerja kat Petronas or Caltex masa nak isi minyak bila dalam kereta kau ada gadis gebu tak pakai tudung konon kau hensem sampai abang tu respect kat kau
  20. Main blog, Facebook & Twitter bagai..tapi semua yang dalam blog & lain-lain gampang je lebih..kasi orang nampak kau awesome di alam maya..realiti, menangis bila gaduh ngan gadis
hekhekhekk
jangan mare bro :)
aku just copy paste je . mcm syok je arkk ?
hasil sumber dari : leklu media note's

tamao marah2 nanti kene juall ~

tuto hijab

hey yawnnn ~
whats up ??
nothings up here
cheese :D

hey i just made a video mannnn !
suke-suke gedik-gedik saje nak buat
kenape ? taa bolehh ?
pak ang xblehhh !

and fyi , i just made 4 video in one day ?
dam*! totally insane mannn !

just a simple tutorial how i wear a hijab
n a little bit gedik2 me in there
sooooooo
lets check it out n hope u guys learn something useful

inspired by hana tajima :D


lady in red . rawrrrr ~


chocolate cadbury nyum nyumm ~


psychotic me . duhhh ~


have fun watching :D
lets subscribe,favorite,rate and like !
feel free to comment :D
daa ~


Wednesday, April 20

HANYA ALLAH YG AKAN MEMBALASNYA


balasan Allah tetap ada dan menanti orang2 yang menyekutukannya…
Rasakanlah neraka yang panas membara..
sedangkan api di dunia hanyalah sisa api yang diambil di neraka sebesar zahrah, dicelup di sungai syurga 70 kali yang kemudian diletak di atas gunung bumi.. gunung cair, malaikat bawak balik api tu balek ke neraka…
ingat…. api yang kite rase skang hanyalah SISA…

tak faham. kenapa ada musuh Islam guna taktik2 kotor macam ni, bakar Al-Quran, lukis Nabi Muhammad, lepas tu lukis gambar macam kat atas ni.
Kenapa ye? Belum pernah lg nampak org Islam menghina diorang macam ru.
_____________________________________

bende ni akucume copy paste je , mekaseh bg share .
knp diorng ni eh ?
tapelah ,tuhan sendiri akan membalas padanye
amin


kenape kite sayangkan die ?

hello there , let find out kenape kite still sygkn seseorg even he/she dump korng . akucume terbace kt notes fesbuk , copy paste n shre2 ngn korang . jom scroll ke bawah lagi :)

Naper ko still syg dia, walau dia dh tinggal ko ??

Naper ko still syg dia , walau dia dh buang ko ??

Naper ko still syg dia , walau dia dh hancurkan ht ko ??

Naper ko still syg dia , walau dia dh pijak cinta ko ??

Naper ko still syg dia , walau dia runtuhkan mahligai ko ??

Naper ko still syg dia , walau dia pergi tanpa belas ??

Naper ko still syg dia , walau ko menangis dia pandang ko penuh benci ??

Naper ko still syg dia , walau dia tak pernah pikir susah ko ??

NAPER?NAPER?Naper ko still sayang dia ??? !!~

SEBAB ......

bila dia tinggal aku ... aku sedar kelemahan diri aku

punca dia pergi ...

bila dia buang aku .. aku makin dekat dengan Tuhan ,

dan aku tahu ujian ini utk aku baiki diri .. bukan merosakkan diri aku dgn kebencian

bila dia hancurkan hati aku .. aku teringat betapa byk hati dia aku hancurkan ,

tanpa aku sedari ..

Bila dia pijak cinta aku .. aku tahu cinta tuh dh lamer x berkembang tak d baja ..

atas kelalaian dan kealpaan aku ..

bila d pijak baru aku tercungap untuk bernafas ,

dan cuba bangun dan kembang semula

Bila dia runtuhkan mahligai aku .. saat tuh , ia hanya mahligai kaca .. yg pudar sinarnya

hanya tiang cinta yg mmbuat ia terus berdiri ..

Bila dia pergi tanpa belas ...

Aku kenal dia , aku tahu dia berperang dengan diri ...

mencari kekuatan untuk berlalu

Bila dia pandang aku penuh benci ... itu kerana dia sayang aku , walau dia cuba nafikan

Bila dia tak pernah pikir susah aku .. sebenarnya dia tak pernah berhenti memikirkan aku ..

dan kerana itu ,

aku still sayang dia ..

dan mengharapkan peluang dari Tuhan untuk perbaiki segalanya .. !!~

dan aku berjanji ,

walau sesaat aku takkan sia kan ...

endless love

Ello there all da darlinggss ............. !!~

tgh2 malam saat semua dh beradu suratan nih ,

me tiba2 gian nak menulis

almklum lah , cuti dh lamer ... rayer kata nya kan , ahaks !~

so , ader sape2 yg penah di tinggalkan ????

jeng

jeng

jeng

jeng

soklan cepumas cket

jawab dlm hati sudahh ... kalo malu , he2

stended procedure la ..

biler kena tinggal ..

dia curang ..

ade org lain ..

kita akan sedeyyy sesangat100X ....

nangess berkilo2

semangat hilang

jiwa mati

xder mood

hati tak menentuu

pikiran sasau ..

antara simptom2 la .................he2

then ,

terbitlah rase mencikkk

marah.

geram.

dendam.

macam2 rase la kans ...

dia tinggal kita ,

mmg dia sgt2 la bersalah kan.

mcm org yg dia pilih tuh sgt2 cantik

sgt2 baik.

itu ini itu ini.

kita penuhkan diri dgn rs kebencian yg meluap2 ..

rasa marah yg membakar2

sebab ???

kita nak ubati hati kita kan ..

konon2 kalo wat mcm tuh ,

kita akan cepat lupa kan dia

kita paksa diri tuk benci dia

kita dok kata kat semua orang,

aku mencikkkkkkkkkk dia ..............!!!!~

tp,

bila dok sorang .

bila malam.

mula la ............... SOB SOB SOB .

nangesss ,

nangesss ...

nangess ..

sbb , kita tertanya2 ,

" naper u buat i mcm nih "

dan

sebab

rindu dia ..........................

TAPI ,

ahaaaaaaaaaaa !!~ ... ahaks

ader tak , kita pikir ..

naper dia pergi ?

adakah semua salah dia ?

some yess ,

dh dpt yg baik , tip top , mantap ... still pergi pd org lain.

tp , ade gak certain cases,

kalo kita renung diri .... renung dalam2

muhasabah diri .

renungkan segala2 nya ..

jgn terkejut ,

kalo kita d temukan dengan salah kita ..

kelemahan kita .

then ..

hepp heppp .... jgn salahkan diri

tp, perbetulkan kesilapan

be a better person .

thank to God

atas ujian. dugaan ini .

kita makin mengenal diri .

ingat.

setiap yang berlaku ade hikmahnya.

d hardest part.

buang rasa benci. marah.sakit hati.dendam kesumat. segalanya

buang perasaan

bila ingat dia , hati membara dengan amarah.

kerna ingat.

in order to be a better person.

in order to live ur life happily .

kita kena penuhkan diri dengan rasa CINTA. SAYANG.

pada semua

pada sekeliling.

learn to memaafkan.

seperti mane kita ingin di maafkan .. kita mesti memaafkan.

learn to smile .

learn to dance in the rain.

then,

kita akan nampak what a wonderful world we have............... !!~

" been there. done that. belip me "

________________________________________

sudah ? ape pandangan korang ?

betol ke ?

just follow the flow

be honest in everything u do

believe me

insyallah

u get the best things ever

amin :)

keep it up !

okay as you guys know anwar hadi , maria elena n also matluthfi mmg femes dgn video on their youtube kan . diorg 3 ni le yg aku suke ,tataw la pulak kalau ade yg mcm diorng kan . kalau ade,mai habaq kt cek.ok,today i just found new guy who kinda like anwar hadi i guess n forsure ank jati melayu ! he is aiman azlan . check it out yawnnn~

org2 mcm diorg ni patut kite support as a malaysian's kan . knp nk kutuk2 ape sume . diorang cukup berani tayang muke diorg n just talk wht ever they want infront cmere . cube korang try buat , mau tergagap nk ckp ape kan . kalau dh siap then upload kt youtube , tgk brape subscriber yg korng dpt . n ade tak org nk buat fan page kt fesbukk ? haaa . diorg ni kire dasyat apee .

aku bukan le nk ckp yg aku pn brani ape sume , cumenye .. diorang ni penat ckp2 n nk tunggu upload video kt youtube sume tu tetibe dpt sokongan yg mcm hampeh . kecewe diorgg . cube le bagi sokongn yg mantopp ke ape ke kan supaye diorg bersemngt buat next video kan .haaa

KEEP IT UP u guyss !! jom layan ni




Tuesday, April 19

greyy me

hei uollzzz ~
nak taw mcm mane aku pakai ni ?
jom scroll bwah lagi

1st , sebelah pendek sebelah lagi panjang


2nd , amik hujung bawah yang belah panjang


3rd , pusingkan ke belah pendek

4th , terus pusing ke belakang dan letak di bahu belah panjang

5th , kemaskan dan siap !


hehe, ade care lain jugak
tengok yang bawah ni pulak :)


haha,sumpah gedik ! aku bosan taw takk
so,bende ni yang aku buat
record2 then upload . kalau tak ade byk tp byk yg rosak
mcm hampeh . ape2 pun cume nak sharing tutorial je
hehe
HAVE FUN ~


loose maroon hijab

peace yawnn ~
hari ni perak cuti sempena hari kelahiran sultan perak
ampun tuan ku beribu-ribu ampun sembah patik harap dijunjung :)
hehehehee ^__^
so,hari ni hati aku tergerak nk buat tutorial hijab kan ..
gedikk ,suke ati la nk buat .lantak aku lerhhh

okay,lets begin , this is how i look now ..


okay ? messy sikit . sebab 1st tutorial yg aku buat , lalalaaa ~
aku selese pakai loose2 sebab sng n tade terase tercekikk !

lagi pun simple je buatnye , gune 3 jarum peniti sahaja :)
korang try la kalau nak .
ramai dah taw kan , yang tataw tu
lets try . belum cube belum taww :D


selamat mencube :D
daa ~


Sunday, April 17

ikalel

ikalel ?
what the heck is tht ?
okay chill lahh . cube bace terbalik .
find out ape perkataan tu .

haihhh , awat lambat sangat .
LELAKI ! kamon laa lelakii okay !!
kihkihkihh =='

aku nak sembang2 sikit pasal laki ni . chill la yang lelaki2 eh . saje je bosan tataw nak sembang ape harini . okay ,selame aku hidup 17 tahun ni macam2 jenis lelaki yang aku jumpe . ni baru 17 tahun belum lagi tahun2 akan datang . ape jenis laki le lagi kan . ermm,laki ni perangai pelik2 sikit . yang pasti tak same ngan perangai pompuan . tp ade la jugak part2 yg same .

diorang ni suke sangat duk menyakat kaco2 http://www.emocutez.com
ckp aku kuat makan le ape le , aku gemok le , momok le . asal aku buat pape je ade je bende nak nyakat le kaco le . kalau mcm aku ni aku tak kesah sgt le hang nak ckp ape pun psal aku . aku nyakat balek hang . tp cer kalo hangpa duk kaco pompuan yg gile vavi sensitif ? mau nanges kat situ jugak . nak kaco pun agak2 ah,jgn la smpai nak malukan member . nak kaco pun berpade2 la punn derr . okay ?

diorang ni suke show off http://www.emocutez.com
okay,perempuan pun ade gak mcm ni . tapi lain , yg xleh blahhnye kan deme suke nunjuk2 brg deme . brg ? ==' brg lee, cm bende2 baru yg deme beli , pastu mule la berlagak . pastu brg deme kene curi , padan muke . haha . tp ade gak yg tak tunjuk . yang tu bagusss . hikhikk

diorang ni suke flirt http://www.emocutez.com
tgk tu haa , kenin die terangkat-angkat tak benti plak tu . aipp aippp . gatai naaa ! yang kes ni aku tak kesah la , mmg diorng ni mcm ni . kalau diorng tak flirt cmne nk cri psangan kan ? kan ? haha . amende ntah ==' yang buat aku bengangnye en , ade jugak mamat yg duk flirt2 mintak numbor la alamat la num ic la num surat branak la smpai buat bende bukan2 hnye mahu memuaskan nafsu . ade taw yg mcm ni . jgn le buat mcm tu , tak bek le . yg pompuan pun satu , jgn la duk melayan sgt !!

diorang sweet talker http://www.emocutez.com
sweet ke ? ''angkat tgn letak bahu mate pandng langit mulut herot'' okay,admit mmg pun . pompuan akan cair dgr kate-kate hikmat diorang ni . mcm aku jugak , gile btol tataw le bomoh mne deme pkai pun aku tataw . tp kdg2 ade jugak amik kesempatn gune2 ayt2 deme ni tuk flirt sume ape la kan . padahal tipuuu ! kamon la . jgn la mcm ni :( gune la kate2 hikmat anda bile waktu yg sesuai n memerlukan shje okay derr

diorang panas baran http://www.emocutez.com
tak dinafikan deme mmg panas baran smpai muke pun naik merah menyala oh jantung ku ==' ? HAHAA ~ aku tgok pun takut . mcm singe nk mkn org . grrr ~ rileks la bro , bende boleh settle baik2 kan . hehe . chill2 , meh sini aku sapu blakng hang . sabar2

diorang gelak tak ingat jiran aku http://www.emocutez.com
sumpah kdg2 nyampah tgk deme gelak2 . bukan nyampah ape . nak gelak tu biar yg lawak laa sikit . ni gelak kat pompuan jatuh longkang , member saket tak leh bangun hangpa duk gelak2 terbahak2 . ape kesss ? puiii ! tp en , kalo deme bergabung gelak rmai2 mau gegarrr stu mlysie nihhh !

diorang ambil endah tak endah http://www.emocutez.com
okay,ni more pade bile deme bercinte la . diorang ni kdg2 amik endah tak endah je ngn gf die . gf die punye la pungpang2 ckp sane sni,die boleh buat tataw tgk pompan lain le korek idung le betulkan rambut le . haihh . saborr je laa =='

diorang susah nak bercinte http://www.emocutez.com
haa? betol ke ? okay , tu aku tataw . cumenye aku ckp dari ape yg aku taw le . jenis lelaki yg susah nk bercinte ni adelah org2 yg tak berhenti berenjoy sane sini , having fun with frens,bitches,gays ? ==' HAHAA ~ lagi satu , jenis yg cmni jnis yang tak pandng pompuan . bukan le xpndng , tp jnis tade prasaan lngsung kt pmpn , gay ape ? tak jugakkk ~ diorang cume nk find soulmate yg betol2 srius agaknye la kot :) n lg stu , jnis cmni , hati die yg dh terluke so, die takut dgn 'cinte' . chill la derr . tuhan maha adil . die mesti jodohkan kite dgn org yg tepat kan :)

diorang EGO ! http://www.emocutez.com
sape setuju angkat tgn mcm sayeee ~ lallalalaa ~ pompuan bukn la tade perasaan ego lngsung.ade..cumenye laki ni ego die kuat n tinggi sgttt . betull takkkkk !! ngee ~ kdg2 deme dh buat salah tanak ngaku . kononnye malu le ape le . tak jantan le ape le . haakktuiii ! LALALAA ~ perkare2 mcm ni harus kite buang ye . cer fikir jauhh sikit :)

diorang susah nanges http://www.emocutez.com
betul takk ? betul la tuuu ! diorang ni kuat , tak mcm pompuan sensitpp nk mampuss !! tapi kalo kome jumpe laki sng nanges , diorg mmg lembut ==' HAHAA ~ tade lah . susah nk tgk laki menangis ni . ye dakk ? aku kalau tgk org nanges aku join sekaki so die pun tade la nanges sorg2 . hehe . sabar2 jgn nangess ! kuat ! kuat mcm mr.muscle okay ! hehee

_________________________________________

HEHEE http://www.emocutez.com jangan la mara bang
saye cume sembang sikit2 pendapat ape sume yg fakte je
tak salah kan
http://www.emocutez.com

semoge hari2 abg2 sume cerie . peace
http://www.emocutez.com

yang aku selesa

hai assalamualaikum http://www.emocutez.com
hehe . entri kali ni nak cakap pasal shawls hijab what everr lah yang tutup kepale aku . hehe .




dulu , tudung bawal je yang aku pakai , yang biase warne hitam dan juge puteh . kalau nak nmpak lawa sikit pun aku mesti pakai yang berkaler atau yang bercorak seperti gambar di atas . kire habis lawaa la tuhh
http://www.emocutez.com



then start gamba ni wujud , aku cm da brani sikit pakai cm biase taw . ni la shawls yg gile glemerr mase dulu2 . haha . sumpak lawakkkk !
http://www.emocutez.com
abah aku siap ngutuk aku ckp mcm ni ''pakai tdung macam tu,pastu bwk beg besar,mcm org kapucia jual kerepek'' chaitt . sabor je laaa ~
http://www.emocutez.com


then since bile entah pun aku tak pasti aku dah berani start pakai shawls , mule2 cm serabut jugak lahh sebab pakai tak kemas ape sume nampk mcm selekeh laa ape lah kan . tapi malu jugak sebab orang tgk2 la . hikhikhikk
http://www.emocutez.com



lepas shawls pun dah banyak jenis yang kuar sume kan . kuar la design baru pulak . syria ~ senang pkai . ade anak then terus sarungg je . siapp ! senang je kan
http://www.emocutez.com



then lepas syria ade . mule la orang pelbagaikan style2 shawls sume ni . jadilah shawls pakai ngn anak syria tu . so tadelah berkemut2 nk membentuk atas tu kan . lg pun nmpk kemas kan . kalau tak silap aku , style yg mcm ni kire lame n byk jugak la org memperagekan . aku tgk pun cm okay jee
http://www.emocutez.com





lepas tu sekarang aku lebih selese pakai mcm ni . ni gaye sape ekk ? okay ''you know what i mean'' maria elena okayyy ~ kemane aku pegi macam ni je la aku pakai skng . ikut mase lah . kalo dh mlasss gile aku tak gune sebarang pin pun . cume lilit2 cm tu jehhh
http://www.emocutez.com





n NOWW ~ aku sering/selalu/always/often buat mcm ni . hehe . ni pulak HANA TAJIMA style . lalalalaaa ~ habis style le tuhhh ~ kamonnn le , selese okay ! ni hanye gune 3 jarum peniti sahaja . tade le leher saket ngn pin ketat tu haa kan ..
suke takkkk http://www.emocutez.com
________________________________________________

so ni la perubahan aku selame sekarang ni . ape salahnye kite bertukar2 style kan . aku suke shawlss ni http://www.emocutez.com
suke hati aku lerrhh nak pakai macam mane pun .
ade aku kaco pak hang berakkk ?!! http://www.emocutez.com
girlss , keep you shawls pretty pretty woww okay .
let them see you're in style n let them say what they want
n we just smile at her/him fu*k*n face .
PEACE YAWNN ~
http://www.emocutez.com