nak follow mai sini click click :D kalo tak mahu , get lostt !

happy birthday :)

Daisypath Happy Birthday tickers
There was an error in this gadget

Wednesday, March 30

good job

assalamualaikum folks ! apa habaqqq ? bagus la klau baikkk sebab aku sekarang tak berape nak sihat sgt laaa :( macam nak demam pun ade , tp skit semangat nak update blog jugak. ngeee :D

pagi2 td ade ceramah kemasukan ke uitm untuk anak2 pdrm . mcm special sikit lee . hehe . tp perhhhhh ! rmaii siott ! ade dlam sribu lebihhh . lantak pi ah malas nak cerite,nak kene tunggu la ape lahh . panas pun adee .

lepas gerak dari ceramah ape lagi kalo dh kat kl tuh nyinggah le ke jalan tar . ohh heaven for muslim girl . ngeh ngehhh . rambang mate guee ! nasib dompet ade isi . kalo dak nengok je le teman tadi . kepade kkk ku , act mi lupe nk blikan shawls tuk kkk ah . sbb penin n sesat td,mane daknye jalan sengsorg.maw bangla tarik aku suh jual karpet nayaa jee . muahahaa..! tp tape,kite kongsi2..ngehngehh .

this is my model :)

purple inner n plain shawls = 20

black gray stripy shawls = 10

red inner n shawls mak ngahh = 15

black inner n gray pashmina =15

bronze pashmina =10

model from iran

model from kazastan

model from turki

model from rome

model from kapuciaa

kesian model2 i from overseas ni turun kl td semate2 untuk i . nak buat mcm mne , dah tu kerje diorang kan .i byr diorng sikit je takat 5k JERR . pndai2 la diorang hidup kat sini . hehe . diorang tak pernah bantah i ble i suruh buat cm tu la cmni la . malah diorang dgrr n terus buat .

gee double oww diii jay oww biii
GOOD JOB ! GOOD JOB ! GOOD JOB !

Tuesday, March 29

orang kuala main lumpur

jeng jeng ! assalamualaikum hantu2 semuee ! gua sekarang otw to kadang lembu yawnnn ~ actually dah smpai dah punn. haha . kuala lumpur okayy .. tempat orang kuala main dengan lumpurr agaknyee . ngaaa ~

ibu kota malaysia...bile aku jejak ke sini seperti pekannye.cnth cm bukit bintang,sogo,jalan tar , chow kit road..perasaan aku terase aku sedang berada di tahun 60-an . tak tahu le kenape . perasaan aku yang ingin tahu tentang sejarah tempat ni . sesuatu yang menarik :D tapi sejarah dapat C+ jer muahhahaha.. !

ceritenye aku datang sebab esok ade ceramah kemasukan uitm n poli untuk ank2 _____ . jengjengg . sumpah malas nk dgr cermah pejadah sume tuhhh..

okay.smpai2 je td pak aku siap2 mandi nk bwk aku pi round2 kt coketrod..okay,seperti mane yang korang selalu pi kl nk pi pavillion la sunway la ape la lalalalaa laaa aku pun tataw . hri ni aku pi coketrod . haaa . siap ade lagu lagii ,ni haa klik sini .haha. klau korang ge pavillion ade ke lagu .haaa .tade kannnn ! ge pavi buat hbis duit byk jee . jom pi coket,boleh nyanyi2.hahahaa

mcm2 boleh beli kat sane ,itu pun klau korang jenis beli brngan reject bundle or wat ever yg bukan high class . gua tak peduli asal selese sudaa :D aku ikut le pak aku ke kasut bundle..perhhhh ! byk gileewww ! aku ade tertarik dgn satu kasut kulit ni . mmg NICE kot ! tp size tade,almaklumlah.kaki cm gajahhh . muahahaa . so,tengok2 je la gamaknyee

tade yang best pun,cumenye best jugak . wahahaa.amende ntah ==' ? duk jejalan lapooo,singgah makan nasi lemak atan.haha.sedap wehhh..terase lapo pulak aku .grr~

moral of the story,jgn bermain dengan lumpur ==' ? ape aku merepek ntahh . lantak pi ! tataaa !

think rational dude ^_^

ehem ehemm . assalamualaikum ye murid2 sekalian . hari ni cikgu mimi nak ceramah sikit demi sedikit untuk ank2 murid cikgu yang kecik comel loteyy ni haa ....waaaa,mentang2 le dah isi borang maktab yee . jgn kelam sgt la chorrr ~

okay..tadi dduk meng'online'kan dri kat fesbuk , ternampak la ade satu status mamat ni yang berkate cmni
''time bercinte,time couple nak dapat awek cun,hot stuff pastu maut punye seksi , tapi bile nak kawen nak cari yg solehah konon..yang bertudung..yang ayu..yang hormat makpak..chaittt!!! what u give u get back n u deserve it..!!"

amboi bang,marah bebenorr . jangan abg buat cm tu sudahh ~ hehe , kalau korang perasan ape yg mamat ni ckp betul jugak , aku pun sokong . bukan le nak kate aku ni ank solehah ke ape . aku pun ngaku sendiri aku tak lah baik yang disangke2kan korang . aku pun ade buat bende jahat jugak n aku belajar dari kesilapan .

okay back to the point , aku sokong mamat tu ckp sebab aku pernah nampak n dengar sendiri lelaki buat mcm tuh . diorang ingt perempuan ni hapee ? come on ?!! okay let say u guys couple ngn awek cun gile seksi haram then datang part kawin nk kawen ngn minah solehah pulakkk..ape perasaan awek korang ? mesti die rse diri die tu hanye untuk dimainkn . patah hati mereke . ape la slahnye.same2 buat dose,same2 korang betulkan . ye dakk ? help each other to the right way okay .. same2 dapat dose same2 dapat pahale . jadi la keluarge bahagie :)

jangan la react immediately mcm tu jeh . fikir la dulu k . tak rugi pun fikir berbillion kali , untung ade lee . hehee. so,kwn2 lelaki ku diluar sane,think rational before you do something okay .



jar of heart

hoOlaa ! entry kali ni dibelitkan lidah dengan huruf J okay :)

ajakuju sejekajarangjang sujukeje lajaguju jar of heart by christina perri , mujuleje2 dejengarnjar camjam bijiajaseje2 jehjehh . tajapiji bijileje sujuajasajaneje ajakuju punjun tejengahnjah sejedihjih . sojo,lajaguju niji camjam majasukjuk jeje ngannjan kejeajadajaanjan ajakuju hajarijituju . mejemangjang najangisnjis lahjah kanjan :( lajayanjan pejerajasajaanjan bojolehjeh ahaj dejengarnjar . ajakuju bajanyaknjak gakjak ahjah tejengoknjok yangjang cojoverjer . bestjest jujugakjak . kajalaujau rajajinjin tejengoknjok yangjang lajainjin jumjum lajayanjan ~~

niji original from christina perri



niji MADDI JANE




niji SAM TSUI




niji ALYSSA BERNAL



yangjang lajainjin mcm MEGAN NICOLE, HELENAMARIA ajakuju takjak jumjumpeje lajagiji . kajalaujau ajadeje ajakuju lejetakjak ojokayjay :)

HAVE FUNN ^__^


Monday, March 28

meh kokak kat sini

okay...... pade org perak2 sekali , moh kito layan video2 org kampung kitoo . moh kite mohhhhh !

moh order pizza :D



moh berpantun
ngekek !



ipoh mali tarak sombong ooo



yang ni aku tataw asal mane
cer tgk btol2 vokalist tu cepuk kple drummer tu dgn selamber !
tp pape pun vokalist terbaik wokkk !



ENJOYYYY ~~


successful girl :)

kamu semua tidak kenal aku siapa ?

aku adelah orang yang berjaya pada masa akan datang

percaye atau tidak

ayuh , sini lihat sebalik kehuruharaan kehidupan saya

yang sebenarnya , saya adalahh.......

www.this-is-my-story.com/v/70I8O48N5S43

:)


timing is everythig

okay,honestly i've got no idea to update an entry for a few days . mcm ade tak ade jeh . so,MALAS gilerwwww ~ haha . well 2 hari tak mengadap depan lappy sebab letih sangat . sedap dapat tidorr atas katil yang bertemankan budak temok ku . ngeee :D

lately,hati manyak senang tapi ade jugak yang memudaratkan . ape die ? haa,hati aku je yang tahu , takpayah le nak bgtaw mekeme mekeme yee . hohoo . lepas semue kerinduan dlm hati ni lepas lalui hari-hari sendiri <3

okay,back to the topic..topic ape ntah yang aku nak nyembng ni haa . hoho .actually tade ape pun cumenyee,nak bgtaw satu bende ......

walau sedih mane pun hari2 yang kite lalui,nikmati dengan SABAR ,sebab dengan hasil kesabaran kamu sume tu,pasti ade pelangi yang muncul dlm hari2 kamu walaupun sementare :)

jum layan vidoe clip train - marry me .. senyum lah sendiri , mungkin ade kene mengene jugak dgn kate2 aku tu :)



nak nyanyi jugak ? nah aku bagi lirik sekali :)
enjoyyy ~



Lyrics | Train lyrics - Marry Me lyrics

Saturday, March 26

go go go go go goo ^^


najwa mahiaddin




This time I'm gonna live my life
I ain't no stepford wife
No I ain't perfect
Gonna find somebody who's worth it
And no you ain't that person
Coz i caught you constantly flirtin'
With my best friend

So I guess I'll say goodbye
I'll find me another guy

Why (why why why)
You always makin' me
Cry (cry cry cry)
No I can't stand it
No you can't be my man
It don't matter who you are,
Even if you were a star
You've got to go
(Go go go go go go)

Read my lips I'm leavin'
And no no I ain't teasin'
This time it's for real
Gotta find you another girl
Coz this one sure ain't stayin
By the time you finish what you're sayin'
I'll be gone

_______________________________________________


YOU GOTTA GO !


Friday, March 25

EVOLL

okay,lets talk about LOVE <3>

pade peringkat pertame 'cinte' , of course u jatuh cinte dgn ur partner kan ? then u suke semua sifat ur partner even ur partner pelik mane pun . at the same time , u expect ur partner have same feeling kan ?

fall in love ni sebenarnye tak susah pun sebab love dtang secare natural dan spontan . u xperlu buat ape2 sebab itulah yg dinamekan falling in love . its happen to u guys kan ? sometimes,ade yang hanye berdiri sendiri tak berbuat ape then fikir something miracle dtg n happen pada awak ? amende ntah yang aku ckp ni =='

jatuh dari cinte ni senang,ia adelah stu pengalaman yg indah mahupun perit n terjadi spontan . love tak perlukan SYARAT .sb ia akan menyekatkan ur relationship.in a relationship musti love each otherr , dont lie be honest . haihhh, kalau nak cakap every hubungan mesti ade ape jenuh le aku nak menaip ni haa . mau tak cukup page . pandai2 la u cari sendri okay ^__^

kalau u org perasan , cinte ni pade mule je INDAHHHHH gilewww ! lagi manis dari candy . tapi actlly kan , after a few years , the euphoria of love fades . its naturaly happens to anybody .

u tak boleh mencari cinte selamenye,u have to make it hari demi hari tanpa putus ase . in a mean time , it takes TIME,EFFORT and ENERGY . yg paling penting perlukan wisdom n u must tahu ape yang perlu u buat for make it realll !

tak perlu be the right one sebab bile kite kawin tak semestinye dengan orang yang tepat , jadi belajar mencintai orang yg ditemukan :)


God determines who walks into your life. It is up to you to decide who you let to walk away, who you let to stay, and who you refuse to let go.


p/s : copy right dari sape entahhh .haha . terime kasih mintak maaf mencuri :)


dian berkata-kata

hello there world !
assalamualaikum , tak jawab doase kalau jawab sayanggg :)
im dian laiqa binti mohd faizul ^__^

this is my grand pa . i like his mustache :O
so thick and kasar okay !

n this is my nanny , she often said like this
' aaa cyg cyg cyg nenny ni'
HAHAA =='
n this is my walid aka my own father !
he's a photographer forsuree !
jangguttouch . grr~

uwaaaa ! nak cucu :O

erkkk ! kenyang daaa wooo !




hello pimple


everytime mase nak flirt mesti datang pimple . what the heckk ?!
menggataii nohhhh hang ni !
padan muka , skang ni tepi hidong plak datangnyeee
selamat datang la yee =='

Thursday, March 24

taa paham laa

honestly , aku tak faham ape yang dah jadi dengan hari ni . everything was unexpected . bende yang kite plan takan menjadi . memang tak disangkekan dengan hari . boleh dikatekan hari bahagia walaupun sementare jee . tpi,aku ade rase sedikit lain macam since rumors menghantui aku n itu semue menghilangkan confident aku . sumpah taa paham ape yang jadi sekarang .

kamu boleh lari dari masaalah , tapi ingat , kamu tak boleh lari dari kenyataan :(

enough

cukup lah aku berseronok
sebab lepas ni seronok tu dah hilang dan datang sekejap je

cukup lah aku berangan
sebab angan2 aku hanyut sendiri

cukup lah aku bermadah
sebab aku akan bermadah sendiri dengan patung

cukup lah aku bersedih
sebab perit yang akan aku rase

cukup lah aku memendam
sebab ia satu penyiksaan

cukup lah aku berpura-pura
sebab nanti aku akan dapat award pelakon terbaik =='

apa lagi

aku tak kuat
aku tak tabah

ada orang dengki
ada orang busuk hati

semua benda gila ada dalam otak aku
sampai aku pun jadi kaku

semua ni bullshit !
aku geram aku nak menangis :'(

memang celaka !
tapi,aku lalui sahaja


Wednesday, March 23

tahniah :)

twenty third of march two thousand eleven ...
dup dap dup dap ~

ape pun keputusan yang dapat , aku mesti redha
aku dah buat yang terbaik
jadi..alhamdulillah........
aku cume tarik nafas lega dan bersyukur
walaupun A tak dapat nak amik
B,C aku sapu jehh :)

next,
aku macam dah nampak ke mane aku akan pegi
tapi tataw lah ..

btw,TAHNIAH byk2 laju2 kat korang yang result meletop !
cayalahhh ! aku bangga jadi kawan korang !
aku tumpang gembire tuk korang wehhh !

okay,n PLEASEE ! tlong lah korang bersyukur dapat A
tak kire la bape A , bersyukur la.
dah itu yang terbaik kan
bende takleh nak patah balek da punn
cer tgk aku , tak A, syukur nak mampuss !

hey u guys yg rase result cam hampeh

chill okay . gagal result xsemestinye gagal selamenye
kite berdoa dan tawakal jeh
insyallah :)
move on for your future ! dont give up :D

Monday, March 21

apehal entah

canteknyeee
putehhh!
comel gak
kurus,pkai baju pun cntek
maniss jeh ..
molek gituhhhh ;p
jelezz pun ade ..

okay,ape hal ntah aku duk puji2 org ni pun aku tataw . asal aku tgk gambar awek tu mesti cam terpegun . ape hal ntah . untung kalau dapat pompuan tu , cntek,puteh,comel pun comel . pndai pun pndai .haihh.kalo aku laki kompom aku ngorat . haha . aku suke tengok perempuan doh =='

honey,don't let me fall

yeayy wee~

hei heii kak limahhh ! saye dah balik ni . tak tengok akedemi fantasia ke ? tak tengok AC mizal ke kak limah oih ! masuk le,dah malam dah haa , kang di kokak nyamuk kang .. wahahhahaahh ! entah betul ke dak ayat tuhh.nnt aku study lg .. obsessed plak ngn kak limah ni .

btw..dah balek ipoh dah ni . penat sesangat n ade hasil kepenatan tuhh . i won two silver medal for doubles n all events. tahniah to me n yeayy me ~ hahaa. actly xsngke gile kot sbb before nih xpenah2 menang kt interstate nih . so bwah ni gmbar double's yg all event xdpt dikesan . hehehe..eee,hitamnye aku . wekk,jnji ade medal:) n perakteam got 6 medals.4 silver n 2 bronze :)



n this year aku rase paling best , terase family bowling tuh .entah le nak ckp cmne.byk kitorng tempuh dgn sabar . yang ade taw la kot cmne kan . hehe . ape2 pun , berbuat baik la dengan orang k . n xlupe congratez pade yg menang sume okay . seronok dpt family baru . hehe
^_^

Tuesday, March 15

so , this is for those who concern

a nuclear power plant in fukumi,japan exploded at 4.30 am today.if it rain tomorrow or later, dont go outside,if you are outside,be sure that have rain protecters.its acid rain.dont let it touch you.you may burn your skin,lose your hair or have cancer.please pass out this warning,stay and safe and remind everyone you know
______________________________________________________________

yeee,pade adik2 kkk2 abg2 makcik2 pakcik2 opah2 serta atuk2 yang hobinya bermain bersama hujan , sile lupekan saje hobi kome tuh . bahaye dah sekarang . hujan sekarang bukan mcm zman tuknenek kite dah . tambah lg kilang nuclear tu meletOop ! asap merebakk kemne2 saje . jepun ngn mlaysie mne jauh . takat jauh kentut je haaa . hati2 lah ye murid2 semue , especially kaum hawa , jgn main hujan dah . nnt kalo mengandung mau kluar bayi alien mane dtg entah . ade jugak kang tak boleh mengandung terus . jagelah diri untuk orang tersayang ^__^

take care of yourself

holOo ~ baru je habis packing baju .. nak pegi kl besokkk ! ade lawan interstate . this year aku dapat maen katagori 'girls' weee ~ mcm yg sblum2 ni dpt men utk 'woman' . untung le tahun ni dpt men girlss . hehehee . ape2 punnn , aku rinduuu gile nk pegi sunwayyy ~ makanan yang banyakk ! nyumm nyumm . ayam penyett , kebab , bidaree . muahhahaa .

actlly xconfident la nak main sebab lately game tak consistent lansung . teknik sume hancurr . harap2 nnt maen dengan tenang n dpt catch up line pejadah sume :D hehhee . all the best for my team mate too <3

btw.thakiu for being understood :) i thought you will never ask :) i rili miss you :(

Monday, March 14

GELI HATI

beri tahu dia

Let me be patient let me be kind
Make me unselfish without being blind
Though I may suffer I'll envy it not
And endure what comes
Cause he's all that I got and
Tell him...

Tell him I need him
Tell him I love him And it'll be alright
Tell him And it'll be alright And it'll be alright

Now I may have faith to make mountains fall
But if I lack love then I am nothing at all
I can give away everything I possess
But left without love then I have no happiness
I know I'm imperfect not without sin
But now that I'm older all childish things end
And tell him...

I'll never be jealous
And I won't be too proud
Cause love is not boastful
Oh... and love is not loud

Now I may have wisdom and knowledge on Earth
But if I speak wrong then what is it worth?
See what we now know is nothing compared
To the love that was shown when our lives were spared
And tell him...

Tell him I need him
Tell him I love him And it'll be alright
Tell him And it'll be alright And it'll be alright
Tell him And it'll be alright And it'll be alright
___________________________________________________

inspired by colbie caillat ^__^
tell him i LOVE him <3>
GEEDIKKKKSSS ~

what a perfect garden !


kembanggg !
kembang lagi !!
kembanggggggggggg !
teruskan mengembanggg !

jgn nk kembang sgt hidung tu . wahahahahaa . tadelah,bukan kembang hidungg , kembang lubang bontot bagi senang berak sikit . yekkkk ~ bodohhh ! hahhaa

camni critenyee . taman bunge mimo ni asyik layuuu je nengoknye haaa , so byk yang dah makin mengembang balek , tp ade lg yg layu . cm mne ni .. tapelah , at least dah ade yang kembang . manisss je nengoknye . kumbang pun selalu jugak menghinggap kt bunge mimo ni haaa . elok sgt le tu . what a perfect garden here ^__^

p/s : kepada tentere2 bunge mimo di taman ni ! hati2 dengan kumbang yang hinggap tu nohh ! kang die cucuk2 koyakkan kelompak payah kang jadinye . baik2 yee ^__^

menyanyi di hujan

aku menyanyi
aku menari dengan hujan
hanya aku dan hujan
terasa perasaan yang mulia
terasa bahang bahagia
sambil tertawa bersama awan
jadi gelap di atas
tersinar matahari dalam hati
aku sedia jatuh 'atnic'
biarpun mengejar awan badai
semua disana
sini mari menyanyi dengan aku
aku punya senyuman di wajah
aku berjalan menuruni jalan
dengan menahan diri bahagia
dan aku menyanyi
menyanyi lalalalalaaa ~
menari pusing-pusing
hanya dengan hujan
____________________________________________

mentang2 le lately asyik hujan je . nyanyi kat hujan pulak yee
amboiii,kemain happy hati kamu tu yee
baik2 le kamu jage diri
ingat pesan aku tu haa :)
ai ai cipp ^__^

Sunday, March 13

not that bad lah

Align Centrefyi , semue taw katenye fesbuk nk ttup bulan 3 ? aku tatawww ~ tp latelycam lembapp jeh . bukan intenet yg lembap , fesbuk yang lembap . youtube okay laju je aku tengok . entah le . tataw la cikgu . pandai2 pikir la yee . ni haa , nak bagitaw sikit ni haa . DULU aku ni selalu jugak le mereke puisi le kononnye . tapi bedai jehh . kalo tak caye cer bukak entry2 mase tahun 2009-2010 , cer bukak tgk ade dak . haa , udah le nak caye caye je la . tamo caye tak payah bace tutup teruss,ngaaa :O lantok le , tadi duk bukak2 notes,links kt fesbuk . terjumpe satu puisi , tengok cam dasyat je ayat . tp bile bace balik aku yg buat tu . cm tak percaye tak sangke aku yg cipte , sebab otak aku skang LEMBAP ! wahahahhaa ~ nak bace ? nak ke ? tak yah laaa . nak jugak ? bole bole . tapi mesti tekan iklan atas tu dulu , then baru leh bace .. cepattt tekan ! pattt pattt ! ngaaa , tekan da ? okay bleh bace daa . ni haaaa --->

aku buntu aku keliru
aku seolah org yg hilang arh tjunya
sgala mslah yg aku hdapi
ditenggelami dgn perasaan
perasaan bersalah
perasaan ego
perasaan resah
perasaan palsu

aku menjadi kotak
kotak yg menyimpan segala perasaan yg dirasa
semua perasaan tidak dpt dilihat semua
hanya jika aku mmbuka kotak hati ini
pasti terbongkar segala perasaan aku

mari dgr jeritan ku
ayuh mari bantu aku
hilangkn sgala keburukan yg ada
aku mengaku aku tidak sempurna
semua juga tidak sempurna
melaenkan tuhan kite sndri,allah
mari ayuh ke sni
bantu aku hapuskn
segala perasaan busuk


aku dalam dilemma
lemas dlm pelukan perasaan
aku cemari hati yg sempurna
aku hilngkn segala kebhgiaan
aku apa?!
makhluk asing?

biar aku berbuat apa sja yg aku suka
biar aku berketawa senang
biar aku sayu bersndirian
biar aku berangan sorang
biar aku .......

tade la teruk mane pun ,kire OKEY LAAA . kan ? hahaha . syok sendiri sudaaa , lalallalalal ~ hahhh ! ape la yang perasaan aku tengah rase time tu . amende ntah merepek sesorang . lantak hang le nk merepek janji hang tak kaco org udah le . hang kaco org aku bakor blog ni ! BAKORRR ! sape sokong sile coment entry ni sambil pusing tangan anda mcm usop ;D daa~


memromote

since yesterday , tetibe macam rajin melihat mendengar youtube n membace menghayati blog2 blogger's . best sangat sampai tidur pun lupe . podahhhh ~ okay,aku sendiri pun ade youtube sendiri,tp ade ah sikit . tanak bagtaw,tapi kalau dah terjumpe anda mmg bertuah ! ngeh ngehh . byk jugak channel yg aku subscribe , seperti ---> MARIA ELENA , MATLUTHFI , ANWAR HADI , NIGAHIGA , DOMINIC SHOW , NAJWA LATIF , HANA TAJIMA , FYNN JAMAL . okay,dah dah lebih plakkk . tampo kang . selalunye diorang2 ni la yang aku layan dulu . tp suke tgk org nyanyi2 . beshh n xlupe jugak aku selalu jugak tengok video tutorial tntang make-up,skincare , gedik ~lalalalalaaa .

blog pulak , well aku mmg ade blogg . ni la blognyee . untung korang dapat bace . *mcm la ade org nk bace . tape.. syok sendiri pun ape salahnyee ~ blog2 yg slalu aku singgah of course MARIA ELENA ! haha. nk cakap skit psal die ni . sumpah ckp , suke gile die speaking ! die ni gile2 . plawok plawokkk . HAHAA~ bace la blog die lawokk benor . AKAL TUNJANG , OTOMEN TERBANG , BUDAK NAKAL , ketige2 blog ni bg aku crite2 ni menarik , idea yg gile2 sampai aku pun naik gile . nak je blog aku jd cm diorng punyee . *nk femes le kononn . puuiii ! tak lupe jugekk makcik SINGEE kite ni haa . wakakakaa . die kuat merapu kuat nanes mcm sayaa ! ngaaaa ~ aku tak habis explore lg blog2 . mcm2 yg ade . seronok bace . kekadang cm boleh phm situasi diorng tu sume .

i wonder kenape aku letak 'memromote' untuk entry kali ni..takkk,cmni citenyee..cer cte cer cte ..mule2 tataw nk letak ape,aku cer bace blek ape yg aku dh merapu ni n,mainnye aku tgk mcm nk promote blog n youtube diorng ni haa . *agakk ahh . so apehal ntah aku nk ngeje gedik2 memromote pun aku tataw . yang penting gua xmintak duit lu punn . daaa ~


Saturday, March 12

be strong

well,baru sekejap td aku terbukak satu blog yang buat air mate aku jatuh sendiri . ni die QIEYDZARIF , mule2 aku bace tak berape nak faham sgt . then aku terjmpe lagi satu yang bagi aku lebih paham n kt blog yang ni jugak la sedih aku bace . sgt2 sdih QIEYDZARIF sumpah SEDIHHH gile . ok,honestly aku tataw nk tulis ape ni sebab terbayang situasi diorang ni n tgh rase ape yg diorang rase :'(

ape2 pun sedekah kan al-fatihah pade arwah :)

bukan diorang tapi mereka ini



nak cakap sikit ni haaa . aku nengok raje lawak tahun ni mcm KURENGGG ah . srius shit aku ckp . yang paling best part johan ngn zizan jeee ! ngeh ngehhhh . memandai je aku hehh .
ape2 pun aku tengok raje lawak tgk jozan je . hahhaa..whateverrr ~

please don't shed a tear

dear you,
who's reading this letter
where are you and what are you doing now ?
for me who's 15 years old
there are seed of worries
i can't tell anyone
if it's a letter addressed to my future self
surely i can confide truly to myself
now,it seems that
i'm about to be defeated and cry
for someone who's seemingly about to disappear
whose words should i believe in ?
this one and only heart has been broken so many times
in the midst of this pain , i live the present

dear you,
thanks you
i have something to tell the 15 years old you
if you continue asking what and where you should be going
you'll be able to see the answer
the rough seas of youth may be tough
but row your boat of dream on
toward the shores of tomorrow
now,please don't be defeated and please don't shed a tear
during these times when you're seemingly about to disappear
just believe in your own voice
for me as an adult,there are sleepless nights when i'm hurt
but i'm living the bittersweet present
there's meaning to everything in life
so build your dreams without fear
for someone who's seemingly about to disappear
whose words should i believe in ?
please don't be defeated and please don't shed a tear
during these times when you're seemingly about to disappear
just believe in your own voice
no matter era we're in
there's no running away from sorrow
so show your smile and go on living the present

dear you,
who's reading this letter
i wish you happiness
________________________________________________________

letter ? na'uhhh ~
ni sebenarnye lagu tegami by angela aki..this song is from japan . i dont know what the hell's she just singing so i just translate it . idk what the hech m i saying . sooo,why you just read it and feel it :D
daaa ~

there is no need to find a perfection

Jika kamu memancing ikan....Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu....Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja....Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga .........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatimu. ...

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu. ...Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa....Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya.... akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.

Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi... yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat.Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..Terlalu ingin mengejar kelazatan.Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU. ..MENGASIHIMU. ..Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.

Terlalu mengejar kesempurnaan.Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain... Kamu juga yang akan MENYESAL.....

____________________________________________________________

okay,bende jadah ni aku jumpe kat note facebook sape entah pun aku tataw . baik punyaa cilok . whateverr ~ ape gune kalo letak tak sharing2 kan ? haha . okay,aku copy paste bende ni sebab mmg terjadi kat aku mcm ni . so, ni renungan buat semue yg cintenye BARU berputik . yg terlalu cari kesempurnaan pd seseorng . nnt parah jadinye..parah le sgtt ~

Thursday, March 10

cut it off !

potong ! potong ! potong !
hahahhhahahahahahaahhahah .. !

well,hari2 aku tgk diri aku kat cermin
duk tgk ade jerawat ke dak
duk picit2 idung ni haa
duk main2 rambutt

tetibe nk ubah sikit penampilan ni haa
so,aku potong rmbut aku sendri
buruk ke tak mampuih pi
tak kuar duit pun
yang kuar gunting n sikat jee
jimatt kannn .

ngaaaaaa :D
it look like messy but i like it ahaa ! ahaa !!

xpayah takut2 nk ptong !
potongggg jehhh !
kite mesti creative sikittt
itu seni namenyee . haha

Wednesday, March 9

sembang nasihat sendiri

aku selalu cakap yg org desprate ngn cinte .
sekarang aku baru perasan , aku cakap kat diri aku sendiri =='
bodoh ..!
________________________________________________________

sudah la mimi , mengharap tinggi2 lagi tinggi dari klcc bagi diri tersekse lah
come on la , hidup kene move on !

aku bukan ape,cume nk luahkan SEMUE kt die mse hari trkhr brsme .
bukannye desprte sgttt
lagi pun dh bleh trime dah bende ni jadi

hang berangan le sorang2 mimi,mcm la die nk jmpe dgn hang !
hang tu sape , budak lagi
come on lahh . lupekan jelah niat hang tu

tapi :( hati aku ni mcm mane ?
aku nak die taw jeh :(

sekse mane pun hang dapat , hang kene redha dgn sume ni
mungkin ni balasan tuhan kat hang

hmm :( tapi.....................................

tapi ape lagi mimi oih ! sudah la
yang sudah sudahkan jee,maju kedepann
kalo hang terkontang kanting pikir psal die
ade die fikir mcm mne hang pkir ?
dah la mimi . lupekan jelahh

hmm :( entahlahhh

lantak hang la , aku dh ckp ni hang pikir la btol2
________________________________________________________

tak tahu nak katela ape yang hati ni berbicare
tak tahu ape yang hati ni nak ape sebenarnye :(


Tuesday, March 8

Broken Arrow

just woke up from dark side

hoi hoi hoiii . bangun la ! yang duduk dalam lobang gelap tu je apehall ?!
sini , sini terang sikit . nmpk dunie skit ..
sudahlahhh ~ yg sudah,sudahhhkan jehhhhh ~
redha je ape yang dapat sekarang
PEACE :D

Monday, March 7

ape ape pun

sekarang aku tanak ape2
jangan bagi aku ape2

aku tak selere
aku takde mood

kalau aku rase nak makan baru aku makan
kalau aku rase nak keluar aku keluar

aku nak diam diam diamm
dan duduk diam layan diri aku sendiri

gile

sebentar lagi , aku akan jadi perempuan gile . gilekan mcm2 yang de dlm kehidupan ni
macam bodoh jehh =='

mungkin member2 ckp aku ni gile .
tp nk wat cmne .
mmg aku cmni .
aku suke gile2 .

kadang2 aku diam dan senyum jeh org ckp aku gile.aku admit mmg aku gile .' gile pe '. hahaha . entah tataw nak ckp mcm mne . aku rase lebih baik aku gile sebab tadelah penat fikir realiti hidup aku sekarang ni . masuk tanjung rambutan sane haa , org layan kite , melawat kite , bagi makan kt kite . org hine ke kutuk ke caci ke , aku tak peduli dah pun sebab aku perempuan gile. perempuan gile taw ape je . hahhahahaa . bile le nak jd gile ni :D

Sunday, March 6


aku seorang diri kat rumah

rase nak keluar

pergi melayangkan jiwe yang kacau

pergi berborak dengan bulan

pergi mendengar suare2 bahagia

sambil makan burger mekdi ngn milo ais




i just can't

aku tak boleh nak tipu hati aku :(
_________________________________

kenape aku dapat macam ni ? silap , knape kite dapat mcm ni kan fyka ? hmm.mmg hobi kite selalu memendam , syok sendiri , selalu mengharap . kan ?? kite sedih2 die buat tak tahu pegi enjoy . kite rase cm bodoh kan ? tp dh hati kte mmg cm tu . nk buat mcm mne . tataw le nak cakap ape . aku biar hati , biar mate , biar telinge yang buat kerje . aku ikut :(




Saturday, March 5

yeayy me ~

hari ni ade roll off untuk interstate . pakse diri jadi kuat nak main hari ni , tp sebenarnye badan letih gile plus mengantukkk ! mane daknyee . pkui 5 aku tidoo pukul 9 baru bngun . mandi2 kalang kabut ape sume . kene pegi sendiri pulak . ape lagaa ! merempit laju lajuu lerhh . wohohooo . my baby bawak aku dgn slamat . dun worry . hahha .

well,sebenarnye nak bagitahu aku dapat selection tuk girls ! yeayyy ~ tak sangke la plak num satu sebab aku maen pun ikut suke hati aku jeh . tahun ni musti best sbb kak teya ngn kak abby ade . dah lame xmaen ngn org2 lame ni haa . rindu gile mase sukma trengganu dulu . hoho .

tapi kan ... hari ni tibe2 aku rase lain sgt , selalunye aku MESTI bgtaw aku nk men bling le nk selection le ape lee . kalo menang ke kalah ke pun nk bgtaw jugakk . tp tak dah :( kt blog ni je la aku lepaskan sume . dak salah ehh . suke hati aku leee . aku tak kacau pak lu berak kan ! daaa !

tahniah pade yg dpat :D

belum lagi

haha.kadang2 aku terfikir jugak kenape aku jadi mcm ni.perempuan yang selalu berangan kehidupan yang sempurne , perempuan yang sering berpure2 bahagie dimate org , perempuan yang berlagak bagus dari semua . haihhh . nmpak sgt diri aku sendiri yg rosakkan life aku yg sgt beautiful ni . wtf man! shuhh ! bangun,berdiri cekang pinggang cakap kuat2 ''IM GONNA EXPLORE THIS LIFE WITH FEELING FREE !! '' haa,ckup kuat tak . hahahaa .bongek !! diam lah bising jiran sebelah tido tu haaa . shhhhhh ~ kite sembang senyap2 je okay . pelan sikit suare tu haaa ~ okay,berbalek pde crite kite..aku sedar yg aku sendiri menyekat rse bebas dlm kehidupan aku . tp nk bgtaw sikit ni , baru je semalam aku teguh teruskan niat yg terpendam dlm hati dan aku berjaye tempuhinye . YEAYY MEE ~ hoho . kdg2 ape yg aku buat cntoh mcm berangn , berimaginasi dlm alam fantasi mmg menyeronokkn hati aku . tp ye lah , kalau dah taksub sgt mau tanjung rambutan yang aku dduk nnt kang . haha . hmm . aku bersyukur dgn kehidupan aku sekarang . family dan kawan ceriekan hati aku . aku bahagie bile tengok semue tersnyum . semue org patut dapat hari indah yang membahagiakan . baru kite dpat rse mcm mne rse life yg sebenar . hari aku mungkin belum tibe , tp aku masih sabar menunggu hari aku tu . aku akan jeling2 , lompat2 , guling2 mencari dgn perlahan :D mungkin susah nak membebaskan jiwe yg tak tenteram ni melayang , tapi aku akan cube perlahan2 . org ckp pelan2 kayuh naaahhh ! haaa gituu .
_______________________________________________________

untuk diri aku , semoge berjaye dalam hidup mahupun cinte :)

merepek ape temah oih ?

mate aku sekarang gatal2 , aku tonyoh-tonyoh punya feel .

mulut menguap sendiri . ternganga luas lah aku .

srott srottt . seseme tak habis2 lagi , salat kat seluar dan baju .

rambut terbang2 ke kanan ditiup angin dari kipas di belah kiri aku .

pale penin pikir nak taip ape lagi ni .

aduh ! gatal hidung , kiri kanan kiri kanan aku tolak .

tengok perut makin sihat makin gebu makin comel .

seluar yang aku pakai pun butangnye dah nak tertanggal .

lengan gatal , garu punye garu sampai merah mak ngahh !

mate dah pedih tak tido tido lagi .

hati sayu waktu macam ni , mule la nak terfikir mcm2 .

tersengih2 teringatkan hari bahagia dulu .

tibe2 rase palat dengan sume tuh .

palat2 pun hati aku masih perlukan tu .

aku cube utk fikir kedepan , fikir lebih positive .

bercakap dengan diri 'hari aku belum smpai lagi,sabar''

pujuk hati,jgn leka atau putus ase dalam semue .

aku lagi gembire bile kawan2 bahagie :)

tak perlu kate ape2 , cume SENYUMM ^__^

adam dan hawa dengar sini :)

Adam...
Kau bilang dirimu hebat dan kuat ibarat pahlawan,
Gagah perkasa seperti Badang,
Kau gunakan Hawa sebagai umpan,
Untuk membuktikan kelelakianmu yang hanya temberang.

Hawa...
Kau bangga dengan kecantikan lahiriah yang ada padamu,
Kau sanjung tinggi Adam yang terpikat dengan keindahan rupamu,
Kau tersenyum manis saat Adam melihat lenggok tubuhmu,
Tapi kau marah dan benci bila ada segelintir Adam yang menegurmu.

Adam...
Kadangkala kekacakan yang ada padamu,
Bisa membuat Hawa lemah dan cair ibarat ais terkena api,
Hati yang rapuh mudah luluh dan tunduk pada nafsu,
Jiwa yang halus mudah pula jatuh hati.

Hawa...
Iblis menggunakanmu sebagai umpan untuk memerangkap Adam,
Kau harus ambil kesempatan ini untuk memperdayakan Iblis,
Selamatkanlah Adam dari cengkaman api yang tidak akan terpadam,
Jatuhkanlah musuh Islam dengan akal satumu yang genius.

Adam...
Kata-kata manis nistamu bisa menggoda hati Hawa,
Senyum nakalmu membuatkan Hawa semakin suka,
Lembutmu dalam berkata membuatkan Hawa senang mendekatimu,
Sikap prihatinmu membuat Hawa tergilakan perhatianmu.

Hawa...
Sikapmu yang tidak endah menjadikan Adam berani terhadapmu,
Berani mengambil kesempatan untuk menyentuh maruahmu,
Ketidaktegasanmu membuatkan Adam semakin suka akan dirimu,
Hingga kau pun hanyut dalam dunia cinta palsu.

Adam...
Kau bilang akalmu sembilan mengalahkan nafsumu yang satu,
Gunakanlah akalmu itu untuk mendidik nafsumu yang boleh membinasakan Hawa,
Cerdikkanlah akalmu itu dengan berjihad menentang nafsumu,
Agar Hawa terpelihara sentiasa dalam jagaan taqwa.

Hawa...
Lenggok tubuhmu bisa membuat Adam terpaku dan mata menjadi sepi,
Lembut suaramu bisa mencairkan hati lelaki Adam,
Longgarkanlah pakaianmu agar tubuhmu tertutup rapi,
Tegaskanlah suaramu supaya syaitan tidak berpeluang merasuk Adam.

Oleh itu Adam...
Bersikap tegaslah dengan Hawa dalam setiap urusanmu,
Kau harus kuat dan sabar dalam membimbing Hawa yang semakin liar,
Kau harus teruskan perjuanganmu menentang hawa nafsumu,
Agar nafsu Hawa tidak terus-terusan menular.

Adam...
Hawa meminta agar kau bersikap tegas dan berani,
Supaya Hawa takut untuk menggoda dan mendekati,
Supaya syaitan tidak membisikkan godaan nafsu durjana,
Agar kau bisa menjadi pemimpin dan ketua yang diidami Hawa.

Begitu juga Hawa...
Mahalkanlah senyummu yang bisa menawan hati lelaki,
Jagalah dan peliharalah aurat dan maruah dirimu,
Untuk membentengi nafsu yang sangat dibenci,
Agar kau suci terpelihara saat Adam menyuntingmu.

Hawa...
Adam mudah cair dengan keanggunan wajahmu,
Namun...itu bukanlah yang Adam harapkan,
Adam mengharapkan Hawa yang berpegang teguh pada agama sebagai penyuci kalbu,
Adam juga menginginkan Hawa yang sopan dan memelihara aurat dalam berpakaian.

Dan

Untukmu Adam :

Jadilah Adam yang berpendidikan tinggi dalam agama yang bisa membimbing Hawa dari menjadi mangsa godaan syaitan dan nafsu yang boleh membinasakan.

Jadilah Adam yang murah dengan kata-kata nasihat dan teguran yang boleh memperbaiki Hawa.

Jadilah Adam yang sentiasa berjuang menentang nafsu dan memelihara maruah diri untuk orang tercinta yang sah bergelar isteri.

Jadilah juga Adam yang boleh menjadi ketua keluarga, imam dalam solat berjemaah dan pemimpin agama seperti yang diingini oleh Hawa.

Untukmu Hawa :

Jadilah Hawa yang tinggi dengan didikan agama, merendah diri dengan akhlak terpuji dan baik hati. Jadilah Hawa yang menjaga aurat dan maruah diri dari sewenang-wenangnya dilihat ajnabi.

Jadilah Hawa yang sentiasa haus akan ilmu nasihat dan teguran sebagai persiapan menjadi Hawa yang solehah untuk seorang yang sah bergelar suami.

Jadilah juga seorang Hawa yang bisa menjadi anak, ibu dan isteri yang solehah serta hamba Allah yang beriman dan bertaqwa seperti yang diidamkan oleh Adam.

cinte moden

Di suatu malam depan panggung wayang…


Sizuka : Best tengok wayang dgn awk td..kelakar je cerita tu..xbosan kan?

Nobita : A’ ah xbosan. Best!

Sizuka : Kalau best, knp awk letakkan kepala awk kat bahu sy & beritahu sy y awk mengantuk?

Nobita : Errr~ hehe..


Sizuka : Nasib baik kita pakai sweater kn awk? Kalau x, mesti sejuk dalam tu td.

Nobita : A’ah..btul3! Xdela sejuk sgt td bila dah pakai sweater ni.

Sizuka : Klu xsejuk, kenapa awk pegang tangan sy & beritahu y awk sejuk?

Nobita : Errr~ hehe..


Mereka pun menuju ke i-City..


Sizuka : Awk, sy cantik x?

Nobita : Awk kn syg sy..mestilah cantik..

Sizuka : Kalau sy ni betul cantik bagi awk, kenapa bila sy pakai baju-baju tertentu baru awak akan puji sy cantik. Kalau sy pakai baju longgar, awk diam je..kadang-kadang awk akan tanya saya kenapa pakai baju besar..kalau sy pakai baju ketat, baru awk puji sy cantik..knp ye?

Nobita : Errr~ hehe..

Mereka pun tiba di i-City..

Sizuka : Jom snap pic wak..sy nak tangkap gambar awk bawah lampu tu.

Nobita : Kita tangkap gambar berdua la syg. Meh sini, duduk sebelah sy. Rapat sikit, nanti xmasuk plak gambar awk.

Sizuka : Boleh ke rapat-rapat ni?huu

Nobita : Takpe de..awk kn awek sy..

Sizuka : Awek je..bukan isteri yg sah..

Nobita : Errr~ huhu..


Sizuka : Nanti sy simpan gambar kita ni dalam laptop sy ye wak.

Nobita : Alaa..upload la terus dalam fb.

Sizuka : Eh..boleh ke..xelok la wak..gambar tu dah la awk & sy je..yang ke-3 syaitan..pastu nak pergi heboh 1 dunia tentang dosa y kita buat..xmalu ke?huu

Nobita : Errr~ huhu..


Mereka pun pulang..


Sizuka : “Awk, awk syg sy x?

Nobita : Mestilah syg..syg sangat2 tau..haa

Sizuka : Buktinya??

Nobita : Eh..mcm ajak bergurau je..nak sy kiss pipi awk tu ke syg?hehe

Sizuka : Ish..apa ni? Teruknya pemikiran awk..huu

Nobita : Eh..errr~ huhu


Sizuka : Mak sy kata, kalau kita syg sesuatu tu, kita akan jaga sebaik mungkin.

Nobita : Eh..mestila! hehe

Sizuka : Tapi awk tipu sy!huu~

Nobita : Eh..kenapa plak sy tipu awk??

Sizuka : Kalau awk syg sy, mestilah awk jaga sy sebaik mungkin tp awk xjaga sy dgn baik pun..awk sentuh-sentuh sy, pegang tangan sy, cuba nk kiss sy,ajar sy buat benda bukan-bukan yg sy xpernah buat sebelum ni, selalu ajak sy keluar malam-malam.


Nobita : Owh..sekarang awk nak salahkan sy la ajak awk keluar malam?? Mak ayah awk yg bg izin tau!


Sizuka : Memang diorang y bagi izin tapi awk tau x y diorang jugak y akan tanggung dosa sy dgn awk malam-malam macam ni sbb diorang bg izin pada sy ank perempuan diorang utk keluar dgn lelaki bukan mahram tanpa adik atau abang sy sebagai peneman pastu buat benda-benda xsenonoh! Pegang sana pegang sini..awk tau x panggung wayang tu mungkin sejuk bagi awk sampai terpegang tangan sy dgn sengaja, tp neraka tu teramat panas & tangan awk y memegang tangan sy tu akan dibakar dalam api neraka berulang kali..awk sedar x semua tu?? Tangkap gambar nak kepit-kepit, padahal boleh je tangkap gambar sorang-sorang kan..then, nak heboh kat 1 dunia. Pastu nanti org ‘like’ awk pun suka sebab orang tau siapa awek awk & hubungan awk dan sy kononnya bahagia tapi awk sedar x yang malaikat sentiasa mencatat segala apa yg kita buat..awk ada ilmu agama..klu xde ilmu agama pun, awk tau benda tu salah..tp kenapa masih buat? Awk sedar x semua tu??? Ingat Allah tak waktu awk buat semua tu?? Awk tu belum tentu jodoh sy, nak sentuh-sentuh sy. Kalau da awk nak sentuh-sentuh sy, apa je y suami sy boleh dapat special dari sy sbg isterinya y sah? Awk nak ke isteri awk dah macam sisa orang? Awk mesti akan cakap awk akan pastikan y awk akan nikah dgn sy sebab tu awk boleh sentuh-sentuh sy..tp awk sedar x y awk tu siapa?? hanya hamba Allah...awk bukan tuhan utk tahu siapa jodoh sy & jodoh awk..awk sedar x semua tu??? Klu betul awk syg sy, awk jaga lah sy baik-baik, beri sokongan sy jd muslimah solehah…dekatkan diri pada Allah, mohon pada Allah supaya izinkan kita dijodohkan bersama kerana sy ni milik Allah..ibu bapa hanya penjaga sy, mereka menjaga sy dgn penuh kasih sayang & didikan y baik sehingga sanggup memberi kepercayaan pada awk utk menjaga sy, tp awk jaga sy x??awk jaga sy x?? x kan..awk bawa sy kea rah keburukan..awk sedar x semua tu??? Banyak lagi y awk buat kat sy, sy pun terlalu kurang pandai ikutkan je kemahuan awk..nanti kat neraka bila Allah soal sy dgn dosa-dosa maksiat y kita buat, bukannya awk dapat backup sy dpn Allah..kn?? Tolonglah tahan diri tu sehingga kita dah sah dinikahkan..huuu~


Suasana bertukar menjadi suram...sehinggalah nobita mula meluah perasaan...


Nobita : Kenapa x dari dulu awk cakap semua benda ni?? Kenapa bila kita dah lalui macam-macam baru awk nak luahkan semua ni???

Sizuka : Sebab sebelum awk nak couple sgn sy, awk janji yang awk akan jaga sy baik-baik. Awk suka dengan saya pun sebab bagi awk sy baik tapi semakin lama awak makin berubah. Perubahan awk turut merubah diri sy. Baru sekarang sy luah semua benda ni sebab selama ni sy sentiasa menanti agar Nobita y dulu kembali. Nobita y menjaga sy dgn baik. Sy tunggu Nobita tu..tunggu & terus menunggu kerana sy sayangkan dia. Tapi semakin lama sy tunggu, semakin menjadi-jadi...awk fikirlah baik-baik apa y sy sampaikan...kalau awk masih xberubah, lepaskan sy kerana Allah..


Nobita : ......


[Pesanan : kepada pasangan yg hangat menyulam cinta & kasih sayang, jagalah batas anda! Ingat larangan Allah…cinta itu indah krn Allah yg menciptakannya tapi jangan sampai cinta utk Allah itu dinodai oleh cinta manusia..menjadi kebiasaan, dalam berkasih ada kesalahan y akan dilakukan..seringlah muhasabah diri & beranikan diri untuk mula buat perubahan..beranikan diri menegur pasangan sebelum Allah menegur dengan pembalasan & azab..wallahu’alam~]


peringatan utk semua, beribu kali peringatan utk diri y teramat hina ini~



kawan dari padang pasir

yincikkk ! saya rindu yincik okay ! lame tak jumpe yincikk !

mana lu sekarang ? lame tak ngekek dohh !! makin BESOWWW le gamaknye rambut hang tu yee . memang le menghilang , jiwe pun tgh beterbangan yee dakk ? tahniah2 , elok sgt le tu . jage diri dowh . aku syg ang taw dak ! tampo kang ! jgn lupe aku sudahh . aku siku lipat2 masuk beg kang baru hang taw . ade peluang kite melepak mengekek sesame yeee :)

Friday, March 4

please listen here :)

dear my babe ...

assalamualaikum kum ape kumbek bek ape bekmen men ape mentol tol ape tolak lak ape laksa sa ape satu tu ape tu diaaaaaaa ni haa nk ckp sikit ni . nk percaye org tu tak salah,tp jgn percye bulat2 sgt.sebab bukan semue kite boleh percaye . mane tahu die mereke crite untuk nk dapatkn sesuatu kan . kite tataw :) kalau betul , betul lah . tapi hanya satu je yang tahu . tuhan kite :)

setiap insan bukan sempurne,stiap satu mesti ade kelemahan+kesalahan+keburukan tersendiri . mungkin DULU perangai die buruk,tapi mungkin bukan buruk sepanjang hanyat die . kalau die sedar dgn perbuatan dan perangai die , die akn berubah untuk jadi lebih baik dari dulu . mungkin dgn kamu hati die dah terbuke untuk berubah dan menyayangi kamu dgn baik,jage kamu dgn baik,segale2nye demi kamu.

kalau sesuatu yg kite dgr dari org kite tak pasti , kite siasat satu per satu . dri kwn2 terdkat terjauh tak knal ape sume.kumpul bukti satu per satu dan last skali kamu mesti bincang dgn die . dalam mse yg same kmu mesti byk bersabar.sbb tuhan beri byk ujian pd org yg baik :) hmmmm.. klau die boleh trime ape yg kamu buat,knp kmu xbleh trime ape yg die buat.senang cerite jgnlah libatkan cerite lame.ape yg penting kamu perlu bincang secare minda yang terbuke dgn die ,same2 berdebat n seboleh2nye positive. ketepikan sume setan yg menghasut keliling kamu . jgn bertindak terburu2 dlm sesuatu , cari dulu kepastian . fikir dgn rasional .

ini ceritera cinte kamu dgn die . bukan senang nk bine dinding cinte,jgn sie2kan usahe kamu selame ni . kalau taknak,jgn maenkn perasaan die. org ketige xboleh nk menyampuk . kamu berdue je tahu ape isi hati kamu . mulut org tak berhenti bercakap,kite tak boleh pakse hati kite suruh diam sendiri lupekan die.

kamu boleh menyorok kat mane2 . tapi ingat, kamu tak boleh lari dari kenyataan
fikir lah baik2 . jgn sekatkan ceritera kamu dan die :(

bukan nk back up mne2 . cume fikirlah baik2. sume org buat salah :) aku sedih tgk korang mcm ni .aku sendiri nk kuar air mte tgk korng td :'( jgn la hancurkn sume ni :')

slow talk baik2 dgn die . n habiskan semuee . pleasee :( im begging you :(

Thursday, March 3

touch me

okay,baru je lepas tengok glee lagi ! haha
some video buat aku ternganga sendiri okay ! muahahaa !
ni haaa . bawah ni haa
dah la mr.schuester.awwwww ~


menangis lah lagi

' tak habis2 nak menangis je taw ! nangis ! nangis ! nangis ! '

perempuan suke nangis kan . mestilah , hati pompuan ni sensitif la . tak kire le ganas tahap cipan mne pun.hati pompuan ni fragile taw . HELLO ~ laki pun menangis jugak okayyy , come onn ~~

mungkin ade segelintir yg ckp menangis ni mengade2 la tak jantan la ape lah tapi sebenarnye menangis ni boleh melepas kan semua kesedihan2 tekanan2 yg ade.tak salah nk menangis.kekadang kalo member ke bf ke gf ke nmpk kite menangis mesti nk pujuk la usap2 blakang la mcm2 la utk bg kite tenang. bukan tu ke yg kite mahukan bile kite nangis ? hohohoo.well,kalau rase hati ni nak menangis, menangis je tak payah nak sembunyi2.menangis smpai kering !

TAPI....... kalau selalu hari2 setiap mase hang duk menangis jee mau mate lebam rupe kene tumbok . buruk rupenye . i tell you what , aku penah menangis sampai berbengkak2 mate aku ni . sumpah pedih menahan nangis ! sekali dah menangis,mule lah fikir bende2 merepek . haaa , sudahlah ! cerite dulu derrr

konklusinye.menangislah untuk melepaskan ape yg kite rase . sebalik tangisan kite tu mesti ade baiknye :) n aku ade kate2 semangat sikit pada kaum2 hawa mahupun adam .

"kadang2 Allah sembunyikan matahari,DIA datangkan petir dan kilat.lite menangis dan tertnye2 mane hilangnye matahari,rupe2nye Allah mahu memberi kite pelangi''

selamat menangis :D hahaa

Wednesday, March 2

baloi baloi


semalam pi watson pekan dekat ngn kamdar tu haa
teman wunny interview !
and die dapat! harini die dah start keje
selamat bekerjaye kawan ku ! jage diri baik2 yee
susah le nk melepak pasni
tp berbaloi kitorng tunggu wunny
terus dapat job ;D
dgn ehsan stuck kt mesin scanner tu
dgn panas teriknyee
dgn mcm2 lerhhhhhhhh
_______________________________________________

kerje baik2 ye wunny mucuk !
dapat gaji ape laga !
OPEN THE TABLE MAAA !
hoho

lu panas baran ? mai sini bace !

Ada seorang pemuda yang sangat pemarah. Dia tidak dapat mengawal kemarahannya walaupun ianya hanya satu masalah kecil sahaja.Pada suatu hari, bapanya telah menghadiahkannya dengan seguni paku. "Untuk apakah paku-paku ini ayah?" tanya pemuda tersebut."Setiap kali kamu marah, kamu pakulah tembok batu di hadapan rumah kita ini, bagi melepaskan kemarahan mu" jawab ayahnya. Pada hari yang pertama sahaja, pemuda itu telah memaku sebanyak 37 batang paku pada tembok batu tersebut.Selepas beberapa minggu, setelah dia dapat mengurangkan kemarahannya,jumlah paku yang digunakan juga berkurangan.Dia mendapati, adalah lebih mudah mengawal kemarahannya dari memukul paku menembusi tembok batu tersebut. Akhirnya tibalah pada suatu hari, di mana pemuda tersebut tidak marah, walau sekali pun.Dia pun memberitahu ayahnya mengenai perkara tersebut dengan gembira.Bapanya mengucapkan tahniah dan menyuruh dia mencabut kembali paku itu satu persatu, pada setiap hari yang ia lalui tanpa kemarahan.Hari berganti hari, dan akhirnya dia berjaya mencabut kesemua paku-pakutersebut. Pemuda tersebut lantas memberitahu perkara tersebut kepadabapanya dengan bangganya.Bapanya lantas memimpin tangannya ke tembok tersebut dan berkata "Kau telah melakukannya dengan baik, anakku, tetapi lihatlah kesan lubang-lubang di tembok batu tersebut, tembok itu tidak akan kelihatan sama lagi seperti sebelumnya. Bila kau menyatakan sesuatu atau melakukan sesuatu ketika marah, ianya akan meninggalkan kesan parut dan luka, sama seperti ini. Kau boleh menikam seseorang dengan pisau dan membunuhnya. Tetapi ingatlah, tak kesah berapa kali kau memohon maaf dan menyesal atas perbuatam mu, namun lukanya masih tetap ada. Luka di hati adalah lebih pedih dari luka fizikal.

______________________________________________________


bagus en . learn a lesson :)

tarak gun kite nak marah2 tak tentu pasal dgn hal kecik je . nak marah boleh , tp sebelum marah lu fikir berbaloi tak kalo lu marah :) so,sabar je semua org buat silap . n kite blajar dri kesilapan . tak rugi kalau kite sabar untuk org :)

have a lovely dayyy ! muahhh !

haiyoyoyooo

tadi pe gerbang malam ngan abah . hehe . saje jejalan nengok barang2 . sori ah,gua layan tkk je . tak mampu sgt nk high2 class ni . muahhahaa ;D

duk jalan2 tgk baju suar bundle . kasut le ape le . tetibe ternmpak le ade minah2 CUN dowhh . pi gerbang pun nk pkai cm pi kenduri apee ? dgn make up tebal nk mampus . haisshhh,tak paham aku .dh le panas jejalan kat situ . lagi pun kan jauhhh jugak berjalan tu kan . habis berpeluh . kan dah jadi busukk ! kihkihkihkhh . suke suki je ckp org bsuk . mcm le aku wangie sgt ye dakk . yee . busuk sume aku . wahhahaa . pahtuuuu ! ade due org minah ni . aku rse bukan minah ,makcik dh agaknye..uihhh dia punya dress up ! perhhh ! menyucuk2 mata gua ! tak paham aku apehal die pakai ketat2 . dah le kaler baju legging sume striking gile nk mampus .haiyoyoyoyooo.yg lg sorng tu dah rupe pakai suar 'koset' entah le cmne nk eje pun aku tataw . dh le gemuk ! pkai ketat2 jgk . selese ke wehhh ! aduhhhh ! tolong ah . pahhhtuu ! aku pi lepak vanggey makan ayam tambah teh ais . urhhh sedapnyeee . ade lagi 2 minah . yg stu tu cun ah gak . lgi satu tu . hitamm ! pkai sleeveless.bra merah ! aduihh ! pahtu sembang pun kuat2 nk org tgk . haiyaaa acheeee ! pi balek lipat kain mcm saya lahhh! haiyoyoyoo


____________________________________________________________

tu diaaa , sedap betul ngutuk org eh ?
tanggung dose sendiri ! wahahaa

Tuesday, March 1

hello march

assalamualaikum . kalau tak jawab dose kalau jawab SAYANG ! hoho . saye suke maria elena ! she's so hilarious . tak bosan tgk video die . ulang byk kali pun beshhh ! muahahaa .

okay , back to the topic HELLO MARCHH ! sekejap je dah bulan tige kan . well, permulaan februari yg bertimbun dgn dugaan n berakhir dgn keseronokan . mane daknyee pi aussie ! dak sronok kaa . muahaahaa.byk aku dpt blajar kt sne . mcm2 le . malas nk bgtaw . kihkihkihkihh

well well . nothing to say but i was hope March is better than in February . be strong !

:D