nak follow mai sini click click :D kalo tak mahu , get lostt !

happy birthday :)

Daisypath Happy Birthday tickers
There was an error in this gadget

Thursday, February 26

sorry guys klu gua ade kutuk korng!

PESANAN DR PEMILIK BLOG:
Adalah disarankan supaya kamus dewan bahasa & pustaka ad disisi anda ketika membaca entri ini. harap maklum.

...LELAKI...
Ada yang agus,
Ada juga yang aghlaf,
Tidak kurang juga yang menyerupai awewek…
Lelaki yang afsun,
Hormat pada wanitanya,
Tetapi…
Lelaki yang ahmak,
Mensia-siakannnya…
Mereka tidak cakna,
Mereka tidak bagak,
Malah…
Mereka seorang yang baken,
Juga seorang yang cacau…
Itulah marcapada,
Yang penuh dengan tipu daya,
Yang penuh dengan egois,
Yang hipokrit,
Yang maknga…
Kadangkala,
Mereka berfikiran yang wanita ini manginal,
Yang tidak memberi sebarang makna,
Di dalam hidup mereka…
Ketika di dalam Asmaralaka,
Wanita ini hanya seperti bandunya,
Yang mereka tidak bisa hidup tanpanya,
Wanita ini adalah atmanya,
Yang bisa membuatkan mereka mati tanpa kehadirannya…
Namun…
Apa yang terjadi selepas itu?
Wanita…
Bagi mereka,
Hanyalah barang hiasan yang murah, yang buruk,
Bukannya..
Seperti intan permata yang Adiwarna…
Tanpa mereka sedari…
Selama ini,
Lelaki tidak ubah seperti maru,
Yang bisa abrit,
Jika dibacakan aksam kepadanya...
Marem dengan kehidupan yang mereka miliki sekarang,
Makramat wanita tidak dipedulikan,
Adhesi wanita diperkotak-katikkan,
Adpis wanita di perolokkan…
Mereka tidak sedar,
Wanita ini umpama Adiratna,
Yang tinggi ajinya…
Mereka,
bukan ampean,
Untuk di candik…
Lelaki…
Tidakkah kamu sedar, wanita ini umpama guruh,
Yang bisa menggegarkan dunia,
Hatta dengan sebelah tangannya…
Akhirulalam…
Lelaki juga yang akan awai,
Kerana wanita yang aktual,
Adalah seorang yang mempunyai bainat,
Untuk menunjukkan bahawa mereka ini,
Layak dikasihi dan mengasihi…

happy-happy

wahhh.rindunyee zharip !
hari trakhr aku jmpe ang mse ni la .
trime kaseh ar dtg tgh2 pnas thap gaban time 2 .
mybe hang nmpk aku time 2 hapy je kn2.
xpi aku sedih laa.
ppe pn aku rndu ang wei.
balek ar cpat
pas2 kte kuar ar rmai.
[jgn mre sheera]!

Thursday, February 19

myself


I REALIZE IM UGLY

FRIENDS FOREVER

~ZHARIP~

jam berbunyi 'tit-tit-tit-tit'

mimi : fyna da pkul 1,lg 50 mnit je T.T
fyna : zharip lg 50 mnit jea.sdihnyee.
mimi : [berbisik]fyna2!jum ar tulis ppe bg kt zharip
fyna : jum2,aku ade krtas wane kecik2 tue
mimi : fyna,ang tulis ar ppe kt die hee~

tertulis seperti ini
sikit dah la yer

[time tue zharip ngah tdoo]

die tataw yg ktorng tulis nk bg die,xpi rsenye die taw wee~. stiap sorg bg die krtas.aku+fyna+iqin+nisa.dlam tgh sedap tulis tbe2 mcm2 idea
kuar.tulis je la.mmg byk sorng 6 7 krts kot.kecik jela yer.

'TERIMA KASIH CIKGU'

alaa nk balek daa.sedihnye
'weh2 cpt satu dua tige !
krtas2 tue pn dh terbng ke tgn zharip
kluar ar ktorng dri klass

dlm tgh otw kuar klass zharip ckp
'weh korng blaja elok-elok'
pacat pn ckp kt aku
'mimi!blaja rjin2'

mule2 aku stedy jer.bile tgk fyna die da begenang air mate die.
ala sian fyna.aku ckp la 'ala bknye die xblek pn,msti balek arh'
aduiihh fyna ni come on !kuat skit.last2 ble aku tgk fyna nangis aku pn msuk skali prtndingan nangis ni.wahhaha.'dh la fyna aku sensitif ni!xbleh ar'aku ngn fyna pn nngis dlm gelak2.lwak kot.sedih jee.sape la nk wt lwak kt klas wei.xde org da lpas ni.rmai kot da bla.

to;zharif b isa

*bedikari la kt sne tue yee
*cri kwn yg elok2
*tke care
*ang lupe je ktorg tamo kwn !
*chill bai !
____________________________________________________________
~EFAN~

tgh aku syok mkn mlm kt luar tibe2 hndphne ksygan aku ni bunyi.ade msg msuk dn tertulis
"weh.ak dpt msk teknik.23 pegi.bile ang nk blnje mkn?hee"rupe2nye efan daa."klu ak jmpe ang ak blnje la yee.wahh bgos ar tahniah2!jgn lpe ak plak kt sne wei.srius bosan gle klu korng da bla.jge dri leklok we.blaja rjin2 taw.sdihnyee"adduuiihhh ni lg sorg bwt aku sdih.then efan rply "27 ari bln ak blk.bleh blnje.hee.wei krim slam kt fyna ngn farah taw"T.T jgn wt ayt sdih dowh.menangis aku kang.wahaha.bdk kcik la sgt yee?
weh efan ! ang brubh la wei belum trlmbt lg.ni kire bgos ar ang dpt.lpas ang pndah ni xdela org yg ang nk kcau da yee?slalunye bsing sne.bsing sni.haiyaa!

to ;efan b [lupe ar nme bpk die]

*ang pn sme gk kne rjin2 skit blaja tuh
*jgn nk mlas2 je taw
*jgn asyk nk kcau org je!
*duk asrama jd bdk baek yee


____________________________________________________________
~AMAD~
amad.ang sba dlu eh.jgn tggl ktorg lg.xde spe nk tman daa.hidup bsikal weh !!
sba taw2.hee~
jgn maree !
____________________________________________________________
~ SAHABAT ~
*jgn lupe org2 kt sni
*lwak geli2 korng tue ktorng ingt
*jgn lupe kwn plak yee
*blaja la btol2.jgn MALAS !
*hbis f5 je ak taw korng da bjye wei
*jnji kt diri korng 2 yg korng msti berubah
*jdi plajar cemerlang ye!
*dh blek blnje aku !wee~
*mintak maap ar klu aku ad wt ang sdih ke trse ke.
0-0 la ye.
*kembang hidung skit 00
*HUNG-HING !
*suka-duka
*susah-senang
*glaktawa
*nyanyi skit
*alamk rndu ar korng !
*korg ar bestfrnd ktorng
*korng the best
_________________________________________________________
~KAWAN
kata maMA,KAWAN tu ibarat lebah,habis madu sepah dibuang.......kata abah,KAWAN tuumpama bunga ros,dipandang cantik dipegangsakit.....kata atuk,KAWAN tu seperti airterus mengalir.....kata nenek,KAWAN tu bak bulandipuja dan disanjung tp nun jauhdisana....kate sedare,kawan tu mcm makanan,kawan makan kawan!!kata abang,KAWAN tu seperti lembumengikut saje ape dikata........kata kakak,KAWAN tu tak ubah macamdurianbau je busuk tp sedap dimakan....kata adik,KAWAN tu macam biskutsekejap ade sekejap takde.......kata aku,kawan tu tak kisahlah camner..walaupun dia IBARATLEBAH, UMPAMA BUNGAROS, SEPERTI AIR, BAKBULAN, SEPERTILEMBU, TAK UBAH MACAMDURIAN&MACAMBISKUT!!!dia tetap kawan...tau tak sebab ape???sekali aku dah kawan ngan diaselamanye dia ttp kawan aku...itu cara aku berkawan..!!walaupun kita mempunyai kekasih, tapi teman tetap paling setia.walaupun kita punyai harta yg banyak,teman tetap paling berharga.

Wednesday, February 18

bila hati dikenang2kan

hidup tak semestinya sempurna . bukan semua bende yang kite impikan akan tercapai , mungkin segelintir shaja . ape yg kite dh lalui sebelum ni hanya ******** & jgn la pkir smpai tonggang trbalik nye nanti xtntu psal otak da xbley pkir .


tadee pape yg best pon kt sni cume mau nyanyi2 je . wee~
Bottom Of The Ocean :
It's been in the past for a while
I get a flash and I smile
Am I crazy
Still miss you,
babyIt was real
It was right
But it burned too hot to survive
All that's left is,
All these ashes
Where does the love go
I don't know
When it's all set and done
How could I be losing you forever,
After all the time we spent together
I have to know why
I had to lose you
Now you've just become
like everythingI'll never find again
At the bottom of the ocean
In a dream, you appear
For a while,
you were here
So I keep sleeping,
Just to keep you with me
I'll draw a map,
Connect the dots
With all the memories that I got
What I'm missing,
I'll keep reliving
Where does the love go,
I don't know
When it's all set and done
How could I be losing you forever,
After all the time we spent together
I have to know why I had to lose you
Now you've just become
like everythingI'll never find again,
At the bottom of the ocean
This is it
Let go
Breathe
You don't have to love me for me
To baby ever understand
Just know I love the time we both had
And I don't ever want to see you sad
Be happy
And I don't wanna hold you
If you don't wanna tell me you love me babe
Just know I'm gonna have to walk away
I'll be big enough for both of us to say
Be happy
Be happy

Friday, February 13

without planning

..situasi di cluster school
PART 1
[kegelutan di siang hari]
habis sudah perlantikan yg xde kne mengene ngn aku pagi xdi tbe2 suh join skali kt dewan.dah la pnas tmbh lg kipas rosak plak dlm tue.mmg betmbah kepanasan aku nih !
xpi ade perjumpaan bdk bowling plak .ckgu kte name yg dipanggil sile ddk blah knan yer.iqin ngan fyna sudah di pnggil.name ku bile pulak?dengan kuatnye ckgu mmanggil name aku.yeay ! akhirnya nameku dpangggil jua ! blablablablablabla[ckgu pnggl nme yg laen]
Dialog
guru : name2 yg dpanggil sbentar xdi adalah murid2 yg
akan pergi ke curcuit peneng pada 19 februari
sehingga 22 februari.
murid-murid : yes !!
guru : anda semua akan disponser ke curcuit peneng
dan elaun makan mungkin akan disponser juga
murid-murid : yeay2 ! save duit aku
guru : pada hari isnin minggu dpan semua yg pegi ke curcuit peneng
wajib hadir ke skolah sb ckgu nk bg kamu sume
surat kebenaran ibu bapa.paham?!
murid-murid : phm !ala,baru ingat xnk dtg wahhaha
guru : baik,kamu sume boleh bersurai
murid-murid : wee~~xsbar nye aku!
TAMAT
PART 2
[menjiwai hati yg tersorok]
setiap langkah ku ke pintu masuk kelas sekilas pantas senyumanya menusuk kalbu ku !
oh tidak ! bibir ku tanpa berfikir terus membalas senyumanya !
aku bukan dilamun cinta . aku cuma mengutip ciri2 yg tersorok di merata-rata .
jgn kamu semua berfikir lean dari yg laen yahh.
aku mencari kebebasan dalam diri yg diselimuti dosa dunia .
terlepas dari kepompong lipatan duka dan mencari nafas yang segar dan indah .
PART 3
[perut berdansa]
melangkah sje dri pintu kluar kelas . ckgu bm yg aku tataw name die ape pn aku tataw menunjukkan produk2 yg kite kne boikot utk slmatkan GAZA . alamak ! aku gune pncuci yg palestin bwat ! garnier , damn ! ishh prot dh lapa nih .
pertengkaran dgn awek cun bermula di tangge.fyna yg mule kn.'xdi aku nmpak awek cun naek basikal'awin membalas dgn penuh semangat dan kuat gile smpai bergeme kt tangge tue 'aih.mcm perli aku je ?'tibe2 kedengaran suara yg berbisik 'ishh.adeke perempuan ckp ksar2 mcm 2?'sekali pintas menoleh belakang,ustazah rupanya.aku+fyna+iqin terus kehadapn lari dari ustazah supaya tidak dketahui ustazah.setapak aku kt kantin trus tgk ape yg ade.nsi ayam!!sdapnye ! keluarlah duit dari poket baju baru aku ni . dgn semngt aku nk beli nsi aym tibe2 makcik 2 ckp ayan dh hbis ?! haiyyaaak!!
melepas rasa keenakan nasi aym skolah.bli la teh ais jer.
wany dan lya memenuhi citarasanya[diorg dpt beli nasi ayam dowh !]dgn gediknye aku minx wany ngn lya ckit pn jadi la.lapa wooaaahh!!mari pergi ke koperasi.
nk jeli kelape stu !
PART 4
[pelajaran tue penting]
zzuupppp!sampai juga aku ke klas yg kne melalui tangge yg tinggi.bwat la exculator !sng skit.kemas buku2 yg nk dibawa ke rumah.cup2 weh ! jom ar trun . alamak ! sikumbang berada disitu :D terpesona aku dgn senyuman kau whai kumbang !
fyna cpt duk bwah kipas ! fuhh kepanasan tahap gaban melanda di lab science.
today we learn about the human brain !
blablablablablablablablablblablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablabl
ablablablablablablablablablablablablablablablablablablablabla.[belajar dgn cnfident siot]
kkkkkkkkkkkrrrrrrrrrrrrrriiiiiiiiinggggggggg!!
thankyou teacher !!!!!
alahai sikumbang berada ditepi ku ! aissshh !
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
getik la weh mimi oiiihhh!
PART 5
[menunggu mu di sana]
tungu,tunggu punye tunggu lame sgt menunggunye
bersendirian la aku yg ditemani buku yg aku pgg dan beg aku yg dpnuhi buku2 juga .
stgah jam kemudian akhirnya dtg jua enkau whai abah tersyg!
lame taw mimi tunggu.pnas 2 !
..berakhir lah situasi ini

Thursday, February 12

kegilaan melanda

dgn penuh letihnye bdn ngn otak aku
slpas hbis belajar smpai pusing2 kple,
trus msk umah n stdy blek pe yg xphm tadi.
nk stdy pe eh?maths arh
TUP-TUP
ouh ! gitu rupenye.phm2 ! wee~
hari ni kne cri maklumat2 adat perkahwinan
ckgu sivik nk besok.carilah smpai dpt.
wee~daa dpt ! cpt jea !
TIP-TIP
xdi kkk suh kejot die kul 6
sbb nk amik kak erin blek keje
ngah syok on9 ,tibe ade hp bunyi
eh??pkul bpe nih?
6.20 !!!wahahhaha
mimi : woi2!bgon la da dkt 6 stngh la!
kkk : bodo kaw.hahhaha
kitorng pn rushing la naik krete.
vrrooooooooooommmmmmmmm!
dah smpai.huhuhu
TOP-TOP
otw nk amik adam ni kt maju rapat ni
dh nk smpai rumah kt maju rpat
adam tunggu kt luar ngn mak.
chomel je syadam tue !
woaw!die pandai pozing kot
mnyampah btol !getik aku
menengoknye !
dh amik die kitorng pn smpai la rumah.
aku cm gile je
melalak sne sni.buli adam
menangis waahhaha!
TUP-TAP
tgk tv jap,bosan lah.tgk cite pe eh
crite 'RENJIS'
sonok kot.elyana jd wedding planner
cun kot dressup die
smbil tue kcau adam lg
ajar die bce
HELIKOPTER !
TIP-TUP
mama suh siap
nk pegi greentownmall nk bli pe ntah
last2,mama xbli pe pn
kkk je yg bli tdung,spuloh hinggit jea
murah woooaaahhh !
TAP-TUP
jalan la skit2 tgk handphone yg di idam2kn tue
sony ericsson k ape ntah
xpi 8.1 mega pixel !
smart wooaahh !
dh la wane coklat.cntek tue
nk2!!sukenye !
TIP-TOP
owg semangt nk training ni !
xpi bile dah smpai kt parking mcm mlas
plak sbb ngntok kot.wahaha
sbelum naek lif
lambai dlu org2 die cctv k haii!!
msok lif pn lambai2 juga di cctv tue!
hhaaaaiiiiiiiiii !!
TOP-TIP
daa smpai bowling da nih !
mimi : uishh!mama!ade tournement la !haiyaa!
jom blek jom!
mama : ishhh!nnt la tnye ade lane ke x dlu
tnye la aku dgn muke kesian
mimi : bang faried!ade 2 lane ksong ke x ?
abg faried : xdelah
kesian aku.huuuarrrgghhhhh!
jtoh smngt aku nk training !
TUP-TIP
mimi : mama!lapa laa.jom mkn!
mimi nk mkn sup ekor,
nsi putih.telur dadar
teh panas glas besow!
uiihhh.sdapnye!
TOP-TUP
di mulakan dgn bismillahhirrahmanirrahim
mkn2 minum2 !
sdapnyer!
eeeerrrrkkkkk!
disudahi dgn alhamdulillah
ngntok la.
TUP-TAP
vvvrrrrrrrrroooooooooooommmmmmmm!
mama bwk krete.huhu.dh pn smpai.
smpai je trus menuju sofa trus tdo
dan xbukak tdung n slin bju tdo pn
kkk : woi!bgon la,print bnde kjdah tue!
aku pn bgon la.daa siap print.
pegi la gsok baju.auu!pnasnye!
TAP-TIP
dan ini lah skng tgh merepk2 kt blog ni.
aduiihh.esok ade evaluation kul 5
gdluck mimi ! chayok2!
ADVISE !
jgn dgr pe org ckp bende bruk psal kaw mimi !
be strong !forget the past k.
xpyh nk tunjk yg kaw ni bengang ngn si die
kaw ngn die da tade ppe k!
biarla die nk ckp pe psal kaw mimi,
asalkn kaw xbruk2kn die k !
kanggaru !

adamidraki



berdiri sye disini sebagai ank sdre 'chimi' as known as mimipaddy brsetuju untk memaparkanphoto yg ade ini.hehe.budak kecil ini digelar 'adam' dan seorng yg poyo pd kdg-kale yer.die juga seorng yg ciwek[ske nangis],seorg yg comel ! seorg yg suke geram2 kt org , dan yg penting skali seorg yg suke buli budk2 sebaye ngn die.wahaha.btw,i love him !

.:nothing more or nothing less:.

Wednesday, February 11

. B U L A N going away .

let me tell u about love
love is manis
love is menarik
love is menakjubkan
love is manja
love is share
love is brkutok
love is painful
love is susah
love is peramah
love is control
love is jelez
love is merajuk
love is mengadu
love is sedih
love is marah
love is xphm bhase
love is tension
love is sket kepale
love is byk hbis duit
love is xmalu
love is rmai orrg taw
love is pedih
love is independent
love is adorable
love is joyness
love is paris
love is sunset
love is handphone
love is menyebok
love is menyampah
love is malas nk lyn
love is supersaver
love is duo
love is miracle
love is magic
love is msok campor
love is give up
love is strong
love is xde mood
love is berlari
love is ketawa
love is panas
love is war
love is action
love is forgiveness
love is waiting
love is anxious
love ismonkey
love is ordinary

5.53 a.m

Tuesday, February 10

having fun!


hmm
bosan duduk dirumah
berkesempatan mahu keluar bersiar-siar
xpi,tgk wyg pn best!
cite apa yaa mahu ditgk?
ahh!
the curious case of the benjamin button

sampai ke destinasi di jj,
perut da joget lambak
aduihhhh
lapa sgt nih
nk lunch kt kfc .
mau mkn regular x-meal
hehehe.kenyang woah



sory gmbr seterusnya akan
diuploadkan pada laen hari yah!
THE END



Sunday, February 8

mama syg blood pressure


Siti munjiana bt Abd Ghafur


smalam mama ckp kt mimi,mama nk masuk hospital,tkjot mimi dgr.mama kte nk rehat kt hospital sbb bp mama tinggi sgt.kesian kt mama .bdn letih2,xlrat nk jlan.sian mama.ade ke hari2 mama ckp cmni "mama skrang umur da 5o lebih,da tue da.bile2 mse je bleh temu ajal"OMG!mama!ape mama ckp ni.?sdih mimi dgr.da la mimi ni sensitive,xpi cover2 la jugak.xnk mama pegi lg.cmne nk blas sume kt mama ni?mimi xnk mama msok hospital,nnt hari2 mimi nanges.spe nk msk?,mimi msak dh la taa sedap.xmo mama msok hospital!xmo2! T.T mama kne kuarkn peluh,jge mkan minum,byk besabar,doa byk2,mimi jge mama eh.dun wory kite due jea.ptg2 kite maen badminton kt taman eh.klu kne kjar anjing pn lari je taw2.syg mama.muuuuuuuaaaaaahhhhhhh2!!!!!


Friday, February 6

tips memberi salam

Pagi semlm dengar radio ikim (91.50 fm), ustaz Zawawiciter tentang sunnah Rasulallah s.a.w.Antaranya tentang bab memberi salam.Baginda memberi salam dgn lafaz "assalamualaikum"dan menjawab salam dari para sahabat dgn salam ygpenuh "waalaikumussalam warahmatulallah hi wabarakatuh"Beri salam - assalamualaikum"Jawab salam - "waalaikumussalam warahmatulallah hiwabarakatuh"Apabila kira berkirim salam pada org lain, hendaklah kitaberkata "Kirim salam assalamualaikum pada Anis ye"contoh lerr ..Bukannya : "Kirim salam kat Anis ye"Dan bukannya " Kirim salam maut" statement ini adalahberdosa, walaupun sekadar gurauan!Semoga ada manfaat.Subject: "Akum = Avde Kokhavim U Mazzalot"Maksud singkatan " A'kum"Assalamu'alaikumUntuk renungan bersama :Janganlah kita menggantikan perkataan "Assalamualaikum"dengan "A'kum" dalam sms atau apa sekalipu melaluitulisan.Jika perkataan Assalamualaikum itu panjang, maka hendaklahkita ganti dengan perkataan "Salam" iaitu sama maknadengan Assalamualaikum. Sesamalah kita memberitahu member2 yang selalu sangat guna shortform A'kum dalam sms ataupun email. Perkataan 'AKUM' adalah gelaran untuk orang-orang Yahudi untuk orang-orang bukan yahudi yang bermaksud 'BINATANG' dalam Bahasa Ibrani.Ia singkatan daripada perkataan 'Avde Kokhavim U Mazzalot'yang bermaksud 'HAMBA-HAMBA BINATANG DAN ORANG2 SESAT'.Mulai sekarang jika ada orang hantar shortform "A'kum",kita ingatkan dia guna "Salam" kerana salam ialah dariperkataan Assalamualaikum.Semoga ada manfaatnya.JIKA ANDA TIDAK KEBERATAN , FORWARD LAH CERITAKEPADA TEMAN TEMAN MU, KERANA SESUNGGUHNYAILMU YANG BERMANFAAT ITU, AKAN ABADI JIKADIAMALKAN.kalau ada kemuskilan berjumpalah yg pakar dlm bidang ni....

Thursday, February 5

daldiri bin abd ghafur

semalam Kt skolah asyik ketawe je ngn member.punye la byk gelak.pegi sane gelak,pegi sini gelak sket prot nk gelak.jam pn da pkul 1.50 da balik skolah.kakak amik time balik skola.tibe2 die ckp wak anjang msok hospital.tekejut la jgk.ksian wak anjang,dah la mase ge mekkah xbrape nk shat sampai nak ckp pn xde suare.kesian kt wak anjang.bile da smapai rumah aku sorg je.kakak da balek ge kulim.sedih je sorng2.time 2 tibe2 je aku rajin,bsoh pinggan,bsoh baju sume arh.thrn abh balek suh siap cpt nk ge hospital puchong.aku siap la,nk kne bwak homework lg.byk gle.dlam aku ngah siap,hujan lebat gile.angin pn kuat sgt2.tkot pn ade.rse laen mcm jee.tibe2 mate aku bergenang dipenuhi dgn air.aku mule lah pkir bukan2.aku pkir klu parent aku sket sdihnyee.mase otw aku tkot gie,dah la hujan lebat gilerr,then abg bwak krete laju.lgi la tkot.alhamdulillah smpai jugk kt puchong.msuk la ke loby kt hopital 2.salam2 ngn sdare-mare aku.aku,mama,abah,abg,k.erin ngan adam naek la lif ge blik wak anjang.bile bukak je pintu aku trus nmpak wak anjang.aku sdih gle.menagis la cover2 aku kt situ.aku tgk je wak anjang T.T nurse 2 bg wak anjang anti biotik.sakit je aku tgk.wak anjang mcm da xingt ppe.xpi klu die nmpak bdk yg umur 1,2 taun die mcm ingt kt cucu die.kesian wak anjang.semoge cpt sembuh.amin

Wednesday, February 4

sony ericsson w910i



u know wht??!!skrin hp aku pecah laa.wwwwaaaarrrrrrrrrgggghhhhhh
tttiiiiiiddddddaaaaaakkkkkkkkk!!!!!!.rosak hp aku.
crite die cmni.aku ngah sdap2 baring dgr lgu tibe2 aku trtido.bgon2 aku trus cari hp kemane pegi ntah . hah!jmpe pn.ape ni??rmbut ke?bkn lah.eh?PECAHH!!??mati aku.da la mhal nk tukar.aduih!mcm2 jadi bulan ni.hampeh btol .!geram2!!!!.mcm mne ntah bleh pecah.pelik btol.xkn la aku pijak2 kot?aku tidoo je.aduihhh..saket kepala wwooaaahh.!

Monday, February 2

bad day


oh gosh..!!malang btol nsib aku nih.smalam da laa tertopup slah numbr.hampeh btol.dah la spuloh hingggit plak tuh rugi2!bg blek duit akuhh!!!ta gune btol.nk nangis pn ade.then terpakse lah topup laen.topup 5 ringgit je.

arini plak xselese kt skolah.biase la datang hari2 perempuan.aduihh!!!asyk nk pegi tndas je.xselese gilerr!!slalunye hari kdua byk gle!!waarrggghhhhhh!rimas2!.xsng nk study,nk bgn je aduihh.pham2 lerhh.hope xde hari mcm ni lg!

tenpin bowling[jelajah perak]



adiuhhh.xdi lwan maen bowling truk kot.eh.lupe plak nk perkenalkan minah2 kt tepi ni.yg frst skali nurfarah asyiqin 2nd syaidatul afyna 3rd fatin azmira n the last one of course la sye!

truk gle maen xdi.da la average 164 je.mcm bdk under 12 la.haiyaaa!!!!roll bola pn mcm ape je.cm spinner pn ade.ahahahaha.xdie mira dpt num 1 iqin num 3 fyna num 4 aku kt blakng num 7.haiyaaaa!!!truk laa.daa la menang dpt duit 1 smpai 5 je.hampeh btol.num7 tade,bgla hmper ke ape ke.wahahaha.apedaa!!ingt kn nk bli suar klu mng dpt duit.last stu ape xdpt.kesian btol kt aku ni.tapee mimi pelung laen ade lg kn2?

dnt giveup !training smart k!mental msti kuat!semangt kne lebih!xpyh la nk moody2!apelaa..kacau line btol!.kalau org laen boleh bwat msti la kite pn boleh!!!malaysia bolehh!!!!!

nikon..photography..future..



im totaly love to hold nikon okay.sesebuah gambar boleh meluahkan segale emosi yang terpendam dihati.mungkin rmai yang jiwanya tertekan ade prasaan2 yg xbleh diluahkan,so ape kate bwat sesuatu yg boleh keluarkan segale prasaan2 kt hati tuh , baru la puas! :D ..im such a drama y'll!!

okay.back to me,my brain surrounded by photo.kemane sje aku pegi mesti ade gmbar yang nk di tangkap.actually aku xde lagi camera kepunyaan aku sndri.xpi aku tgh usehe nk dpatknnye.first thing aku msti bli camera then baru notebook okay.sometime i need to bite some fresh idea 2 edit one photo.kdg2 ble edit mcm hampeh.xlwa langsung.xpi ble idea tu da melambung2.smpai x tertido aku.but,tataw la npe aku xboring2 bab editing ni.maybe i diserve it.hahaha.mybe laa.xpi x pro lg babe.xpi kan2 aku ade perancangan utk lpas spm nnt.aku nk msuk cosmo point dlu nk amik art n grafic.so keje aku betambah lg sempoi arr.then aku bleh smbung kje sambilan ngan abg aku.abg aku photographer otai wooaaahhhh!!!waa tabik laa broo!!klu rajin senang2 ar bukak link die http://jangguttouch.com/ korng bukak je kn.perrhhhh smart dowh gmbr2 die.klu ppe gmbr yg aku nk edit aku tgk gmbr abg aku dlu.kdg2 die ajar aku.pening gak la.hahahha.okay smpai sni je.tatata

favourite song..!!!

Remember those walls i built
Well baby they are turning down
And they didn`t even put up a fight
They didn`t even make a sound
I found a way to let you in
But i never really had a doubt
Standing in the light of your halo
I got my angel now
It`s like i`ve been awaken

Every rule i had to break
It`s the risk that i`m taking
I ain`t never gonna shut you out
Everywhere i`m looking now
I`m surrounded by your embrace
Baby i can see your halo
You know you`re my saving grace
You`re everything i need and more
It`s written all over your face
Baby i can feel your halo
Pray won`t fade away
I can do your halo
I can see your halo
I can be your halo
I can see your halo
Hit me like a ray of sun
Burning through my darkness night
You`re the only one that i want
You got addicted to your lie
I swore i`d never fall again
But this don`t even feel like falling
Gravity camed again
To pull me back to the ground again
It`s like i`ve been awaken
Every rule i had to break
It`s the risk that i`m taking
I`m never gonna shut you out
Everywhere i`m looking now
I`m surrounded by your embrace
Baby i can see your halo
You know you`re my saving grace
You`re everything i need and more
It`s written all over your face
Baby i can feel your halo
Pray won`t fade away
I can do your halo
I can see your halo
I can be your halo
I can see your halo