nak follow mai sini click click :D kalo tak mahu , get lostt !

happy birthday :)

Daisypath Happy Birthday tickers
There was an error in this gadget

Wednesday, February 23

penat dowh

well holo againn ~ i am soOoo exhausted ! penat bejalan ! bukannye penat bejalan2 . mane daknye vacation kali ni bukan ikut group pe ke . sendiri je dowh ! naek bass ! nek trainn ! perhhh . sumpah mengah gileee ~ malas aku nk cite sume . hujung2 nt aku upload gmba sikit ehh

btw..hari ni pegi uni kak lia mcm2 la ade . mlas citerr . nak pegi library teman kak lia pinjam buku . n at the same time kitrong cari dvd nk tgk le . bosan duk umah nihh . aku cari2 dvd , susah le cari crite yg best . tp aku ade jmpe cerite 'aquamarine' lawak comedy . best la jugak , tp haishhh ~ crite tu mengingatkan aku kat die .damn it . knp le kann ~ sedih jugak laa crite tu .

semua org nak kan bende tu [love] :)

daa ~ have a nice day ~

Sunday, February 20

here we gooo

here we go to the aussieeee !
oh yeahhhh ~ put your hand up up up !

well HOLOo ! sudahh sampai sini lahh ! macam tak percaye jehhh taw takk ! grr ~
flight dlm pukul 9.40 mlm smalam , 8 jam nk nunggu kebas montot tengkuk pun saket2 rase mcm nk terputus dah agaknyeee .

mase kapal terbang jalan dah bedor2 . ape laga mse mule kapal nk terbang GEGARRR~ muahhahaaa . pegang kuat je tgn kkk kt sblah :) n 10 minit gitu mate lelapp . mne daknye tgh malam kan . lenaaa la tidoonyee . hohohoo .

turun airport gold cost kene check beg kot2 ade bwk pistol ke ddah ke bomm ke kan . so,dlm beg aku tade brg2 yg memudaratkan . so aku boleh trus exit lee . then mase nk kuar tu sumpah anjing bau2 aku ! aku dah laen mcm dah ni haaa ! pehtu guard pompuan tu ckp 'its okay dun worry he likes you' aku dh tkt2 ni . aku kne jamak nih haa . then tuju terus pintu exitt. perhhhh . aku ngn kkk aku dh kuar dulu so tunggu cousin jap.

situasi yg aku nmpak td besttt n sweet dowhhh ~ si bf tunggu si gf kuar....tunggu punye tunggu smpai jugak si gf tu . nmpk dari jauh dah senyumm lebarr si gf tuhh . terus lajuuu je kt si bfnyee . teruss pelukkk . awwwwwwwwwwww ~ so sweet . nak jugak ! nak jugakk !!

okay.mmg ksian ktorng dtg bukan musim yg best . PANASSS okay ! 43 degreee ?! bayangkan ? mlysie pun 27 jee pun dh pnasss . kat sini haa , awan pun aku tak nmpak . then kalo pepanas2 ni biase ah deme yg org2 kt sini . mau pakai singkat2 . diorg tarak kesah punnn . mmg byk free showw . bestt ! wakakakaa :O tp sumpah ! PANAS ! PANAS ! SENSASIIII ! muahahhahahaa

then kitorng nek kwan cousin punye mmbe mintak die hantar ke rumah cousin . n cantek suasane kt sini . cm kmpung tp cm upgrade ah jugakk . tmpat bnjir hari tu kott . hoho . then pi umah kwn punye kwn cousin ktorng . deme ajak mkn . ape lagaa ! tgh lapooo nihhh . mkn terussss ! then kebetulan kwn punyw kwn cousin aku beli perabot . baru smpai plak tu . aku ngn kkk tolong lee . dh biasee dh buat kje cmni . so tayah risau pasti siap punyeee ! muahahhaahaa

then ktorng blek umah . panasss nk mmpus . nasib bek ade bwk bju tido singkkt punyeeeee yg jnis kain tak ckupp tu.hohoo . mau je aku tido nk telangjang niii .

tido~tido~tido~~ . bgun2 smyg mghrb.jam maghrib kt sini pukul 5 kt mlysiee.tp sini dh gelap . cm maghrib le jugakkk . then mandi mandaa ! ni haaa ! nk critee sikit . SEMUA toilet tade paip okay ! n mmg tak basah! jnis toilet pun berkarpet ape cerrr . cmne aku nk bsuh qubul duburr sumee .muahahahaaa . pandai2 le bwk btol air ngn tisuuu . ye leee . org sini cuci jnis salatt je ngn tisu yee dakkk . busukk okayyyy ..

n,kitorng pun lapaaa GILAAA . cousin iaitu kak lia ajak pe supermarkett . kire cm tesco ah . tapi kecik skit lee . pi mcm2 mknn pelik2 . buah2 jnis ikut musimm . best gak ahh . cm jakunn je msuk supermarket die . nak beli kne tgk ingredient . kalo dak mampos kot2 mkn pork ke kan . so hati2 yeee .

then pi bli pizza ! nyum nyummm . chicken mushroom . lapaa la okayyy . mintak yg largeeee . grrr ~ time tunggu order tu ade jugak student mlysiee bli jugak . laki sume nye mesti deme kayee . kak lia kte rmai student mlysiee yg stay kt st kucia nih . then bwk blekk mknn . jln kaki jeee . kalo kt mlysiee jln kaki memlm mau kene culikkk yee dakk . hohooo
so,umah ni punade WIFI , sng le nk meng onlinekn diri dii fesbuk mahu pun blogg .

okay . masekt sini 2 jam awal . kirenyeni kalo kt sini time cm ni kt mlysie dh pkul 1 , 2 cm tu ah . so , guaaa ngntukk dah ni . nak tidoo duluu . sok tataw le nak pi mane . ikut je kak lia nk nwk mne2 . hee hee

well GUDNITEEE aussie ^__^


Saturday, February 19

tiny minie minyy moo owl ^^

holooooooo ~

you know what ??
i just get thisss !
whatt ?
THISSS ! tgk bawah lahh
:O

tiny minie miny mooo owl ! sounds cute rite *duhh~
this is cute owl necklace :O i bought it from e-Dast collection , murahh jea . 18 ringgit
lalallaallalalaaa ~


puting


peace yo yoo dogg !

this is darin anaki . as usual,people call her 'DARIN' . she my cousins daughter :) my mom said she's like me when i was little girl . often menyonyott puting ! muahahhaha

this picture so hilarious
okay daa daaa ~

excited okay

well hello ! tiap kali bukak internet sahih bukak fesbuk , mmg dh rutin harian agaknye . fesbuk dah rupe dadah bagi aku . sehari tak bukak taksah ! tp dalam mse yg same duk jenguk2 jugak ah blog syg syg aku ni haa . nak update tp idea tadeee , so tgk je ah .

tetibe haritu bukak cam bosan jee suasane blog ni , lagu pun sume nak yang sayu2 . please lahh ! wake up mimi ! move onn ! so tgn pun gatai2 nak tukar layout template ape sume lah ! nak jadikan suasane nak happy2 rilex2 . kan chill je. yee dakk ?? lagu pun aku cari cam enjoyyy2 ^__^

so nilah hasilnyeeee ! muahahaha . ade game snake taw kat tepi kanan , main lee . faveret game kat henpon nokia cikai ku ! muahhaha ! lagu okay dakkk ? best en . sara ape ntah name penyanyi ni . lagu kings of everything . totaly aku enjoy bile dgr lagu ni :) tentang background blakang tu haa , cun dakk ? cun ke tak cun ke apadahalll . suke hati le , asalkan aku suke n puass tgk blog sendiri aku ni . cukup le sume ni yang dah jadi ni haaa . simple jee . takpayah nak crowded2 sgt . semakk ! ape2 pun bile aku tgk background baru ni sume aku exited sgt . ntah le nape . suke yee? SUKAAAAAAAAAAAAA ! heee ~

singgah2 n drop2 le coment or whteverrr ~
daaa ~~

Tuesday, February 15

please

aku marah sangat nihhhh ! come on lah ! tolong lah paham sikit ! takkan lah setiap mase nak puaskan nafsu lu orang sajeee ? pompuan lu penat kerje sane sini . nak rehat pun tarak senang lah ! lepas tu nak bagi pompuan lu orang rase bersalah ? lu orang tarak fikir ka lu orang keje senang je . makan tido gune duitt . senang sangat lahhh ! come on lahhh ! bagilah pompuan lu orang rase selesa sikitt ! jage la hati pompuan lu orang ! makin hari lu orang makin mcm budak kecik maaa ! hati pompuan lu orang ni lembut tahu takkk ! walau pompuan lu orang ni garang ke ganas ke gangster mane kee . hati diorang lembuttttt bhaiii ! tolong lahh ! lu orang tahu nak enjoyyy je kan ? lu orang tahu nak rase puas kan ? dengar sini , walau prangai lu orang buruk mane pun , pompuan lu org syg lu org tahu tak . cume tlong lah JAGE hati dan perasaan pompuan lu orang . jage pompuan lu orang baik2 supaye sihat ape semuaaa !!! amik beratttt ! come onnn lah !

fuhhhhhh ~ sabarrrrr
*aku tanak jadi macam ni :(


salam maulidul rasul




sebelum ape2,mari same2 kite selawat pada Nabi Muhammad S.A.W




islam tak sambut valentine tapi islam sambut maulidul rasul
valentine's day hanye menyesatkan umat2 islam sahaja
selawat hari2 lagi baik dan :)
hari ni aku tataw lah perasaan aku lain macam . takut ade , kosong ade , macam2 lah . tapi hari ni aku macam TERAJIN pulak . hehe . hari ni terdetik nak bukak tentang sejarah2 nabi , yelahh dulu cari buku je , sekarang internet kan dah ade , senang je la kan , hehe . so . aku dah bace ni . so aku copy paste sudah la kan . hehe .

Alhamdulillah, tahun ini kita sempat lagi bertemu dengan 12 Rabiul awal, satu peristiwa besar dalam sejarah atau sirah nabi iaitu sempena Kelahiran Baginda sallallahu alaihi wasallam.

Umum masyarakat Islam tahu bahawa Junjungan Besar Nabi Muhammad sallallahu alaihi wasallam telah diperanakkan pada hari Isnin 12 Rabiul Awal tahun Gajah bersamaan dengan 20 April 571 Masihi.

DUNIA SEBELUM KEDATANGAN ISLAM

Ahli sejarah dan para ulama' yang mengarang buku2 sirah nabi pasti memulakan kisah kelahiran nabi junjungan dengan menceritakan keadaan latar belakang sejarah dunia ketika itu.
Dunia ketika itu terbahagi kepada dua kuasa besar iaitu Rom dan Parsi. Rom mewakili dunia penganut agama Nasrani dan Parsi mewakili penganut Majusi()penyembah Api). Dalam buku Sejarah Islam hasil tulisan Professor Hamka, digambarkan bahawa masyarakat dunia ketika berada dalam kemusnahan akhlak yang dahsyat tak kira sama ada di Barat mahu pun Timur. Kaum wanita dianggap masyarakat kelas dua. mereka dilayan sebagai alat pemuas nafsu seks semata-mata. Mereka diperdagangkan. Perjudian dan arak adalah perkara biasa dan bukan dianggap suatu keaiban. Kalau di China umpamanya, anak perempuan dan isteri boleh dijadikan bayaran hutang judi. Manakala di India, wanita yang berkahwin hendaklah membakar diri sekiranya suaminya meninggal.

Lebih teruk di Semenanjung Tanah Arab, melahirkan anak perempuan merupakan suatu kehinaan di sisi masyarakat dan mereka saanggup membunuh anak perempuan bagi menjaga maruah di sisi kaum mereka. Peperangan dan pembunuhan adalah perkara biasa. Bangsa Arab kucar kacir,tidak mempunyai pemimpinberpusat bagi negara kerana mereka lebih bangga dengan suku kaum masing-masing. Pertelingkahan yang memakan masa berkurun lamanya adalah perkara biasa juga walaupun berlaku perselisihan faham yang kecil sahaja seperti binatang ternakan mati.

Ringkasnya, dunia sebelum kedatangan Islam yang dibawa oleh Nabi Muhammad sallallahu alaihi wasallam, berada dalam kegelapan moral dan tauhid walaupun tertegaknya dua Tamadun manusia yang besar iaitu Rom dan Parsi.

KELAHIRAN MUHAMMAD BIN ABDULLAH

Allah berfirman yg maksudnya:

"Dan tidaklah Aku utuskan engkau (wahai Muhammad) melainkan untuk menjadi rahmat kepada seluruh alam."

Diceritakan bahawa tahun kelahiran nabi itu dikenali dengan Tahun Gajah bersempena tewasnya Tentera bergajah Raja Abrahah yang beragama Kristian mengerah tenteranya ke Mekah untuk meruntuhkan Kaabah bagi mempengaruhi masyarakat dunia bertumpu kepada Gereja yang dibinanya di Syam, Ibu kota Yaman.
Kisah ini disebut dalam Al Qur'an dalam surah al fil yang bermaksud;

"Tidakkah kamu melihat bagaimana Tuhan kamu memperlakukan terhadap Tentera Bergajah?

sehinggalah akhir ayat di mana bala tentera itu dimusnahkan oleh sekumpulan burung Ababil yang melontarkan batu sijjil(keras yang dibakar. ALLAH berfirman lagi;
"Dan Dia(ALLAH) mengutuskan keatas mereka burung ababil yang melontarkan mereka dengan batu drp tanah yang dibakar(sijjil). Maka jadilah mereka seperti daun2 yang dimakan (ulat)."

Bapa nabi Abdullah bin Abdul Muttalib, seorang pedagang dari Syam yang meninggal dunia ketika Nabi masih enam bulan dalam kandungan.

Diceritakan bahawa ketika baginda dilahirkan, Nabi tidak menangis sebagaimana bayi2 normal. Apabila nabi berpaling ke arah Parsi,api sembahan kaum majusi di Parsi(Iran) terpadam dengan tiba2.Dan apabila nabi berpaling ke arahibukota Rom, istananya bergegar. Nujum Di Raja Kerajaan Rom mengkhabarkan kepada Rajanya bahawa seorang pemimpin dunia telah dilahirkan. Raja Rom memerintahkan agar dicari dan dibunuh bayi itu.

Di Tanah Arab pula, Abu Lahab amat gembira apabila hambanya Suwaibah membawa berita kelahiran anak saudaranya lalu dibebasnya Suwaibah. Abu Lahab menyambut kelahiran nabi dengan membuat kenduri besar2an di Mekah. Diceritakan juga bahawa Siti Aminah ketika melahirkan anaknya itu, tidakpun merasa sakit.

Perkara2 pelik yang berlaku merupakanmukjizatkenabianyang ALLAH tunjukkanbagi tujuan supaya masyarakat Arab dan dunia memberi perhatian dan kenal dengan nabi. Ia juga sebagai suatu hikmah di mana ia dapat menjawab segala tohmahan para orientalis yg ingin merosakkan nama baik dan peribadi nabi, yang sebenarnya dipelihara oleh ALLAH semenjak lahir lagi.

KISAH PENYUSUAN

Memang menjadi amalan masyarakat bangsawan Arab di mana anak2 yang dilahirkan akan dihantar ke pedalaman untuk disusukan bagi mendapatkan tubuh badan dan akal yang sihat dan cergas.

Lalu ditakdirkan apabila tiba musim penyusuan, orang2 Bani Sa'ad menuju ke Kota Mekah untuk mencari bayi2 dari bangsa Quraisy utk upah penyusuan. Dalam rombongan banu Sa'ad ini, termasuklah Halimatun Sa'adiah dan suaminya, satu keluarga miskinyang juga mencari sesuap nasi dengan kerja penyusuan. disebabkan unta yang mereka naik uzur dan kekurangan minuman dan makanan, mereka tertinggal dalam perjalanan ke Kota Mekah. Apabila mereka sampai, didapati orang-orang lain telah bersedia untuk pulang dengan membawa bayi untuk disusukan. Ditakdirkan Halimatun Sa'adiah dan suaminya terus mengetuk pintu rumah SIti Aminah diketuk. Setelah menawarkan diri, siti aminah pun menceritakan perihal suaminya yang telah meninggal dan beliau tidak mempunyai banyak harta. mereka tergamam mendengarnya lalu cuba mendapatkan bayi dari rumah2 lain tetapi hampa. lalu Halimatun Sa'adiah pun berbincang dengan suaminya sama ada nak balik terus atau tidak. Mereka membayangkan kalau mereka balik ke desa dengan tangan kosong, di mana mereka hendak cari rezeki lagi. mereka juga membayangkan betapa malunya kpd ahli rombongan yg lain kalau mereka balik tgn kosong. Lalu mereka nekad untuk mengambil anak Aminah untuk disusukan. Takdir ALLAH mengatasi perancangan manusia. Walaupun dengan berat hati mengambil bayi yang bernama Muhammad itu, Halimatun Sa'adiah teruskan jua. Di saat beliau mendukung Muhammad, terus beliau merasakan suatu kelainan. Hatinya merasa tenang dan sejuk memandang ke arah bayi itu. Dalam perjalanan ke desa tercinta, walaupun pada awalnya ketinggalan jauh daripada ahli rombongan yang lain, Halimaun Sa'adiah dapat memintas dengan mudah kerana unta mereka tiba2 menjadi kuat dan cergas. Ketika berehat untuk minum, susu unta yang diperah menjadi banyak sehinggakan dapat diminum oleh mereka berdua dan unta itu sendiri. Mukjizat ALLAH tunjukkan lagi...

Dipendekkan cerita, ketika dalam jagaan Halimatun Sa'adiah di Kampung Bani Sa'ad itu, ternakan mereka beranak pinak menjadi banyak dan tanah kampung menjadi subur di luar kebiasaan. Orang2 kampung mula bercakap2 ttg keberkatan Muhammad, anak susuan Halimatun Sa'adiah. Suatu hari, ketika Muhammad bermain dengan kawan2nya, datang Malaikat Jibril ke arahnya. Kawan2nya lari meninggalkan Muhammad sendirian dan melihat dari jauh. Ketika itulah dada Muhammad dibedah Jibril dan dikeluarkan harinya untuk dibersihkan dengan air zam2. Kawan2nya tercengang lalu lari lintang pukang ke rumah dan memaklumkan kepada HalimatunSa'adiah bahawa anaknya dibunuh orang. Selepas peristiwa itu, HalimatunSa'adiah menjadi risau kerana cerita itu menjadi buah mulut orang kampungnya. Setelah mengingati semua peristiwa yg pernah berlaku kepada keluarganya semenjak menjaga Muhammad, Halimatun Sa'adiah memutuskan untuk menghantar Muhammad kembali ke Kota Mekah. Di situlah berakhirnya jagaan nabi di bawah HalimatunSa'adiah.

NABI YATIM PIATU

Siti Aminah ditakdirkan meninggal dunia ketika usianya baru 6 tahun.Kemudian beliau dipelihara oleh Datuknya Abdul Muttalib. Pada usianya 8 tahun, Abdul Muttalib pula meninggal dunia dan Abu Talib, bapa saudaranya pula mengambil alih tugas menjaganya sehinggalah baginda dewasa. Abu Talib sangat sayangkan anak saudaranya itu. Beliau sentiasa membawa baginda ke mana2 termasuklah apabila berdagang. Suatu masa, ketika baginda berusia 12 tahun, Abu Talib membawanya berdagang ke Syam dan dipendekkan cerita dalam perjalanan di suatu dusun di Syam, mereka bertemu dengan seorang pendita Nasrani yang pakar dalam Kitab Taurat dan Injil. Pendita yang bernama Bahira itu peringatan kepada Abu Talib bahawa anak saudaranya akan menjadi pemimpin dunia sebagaimana yg tercatat dalam kitab2 suci Injil dan Taurat. Ada tanda kenabian pada Muhammad dan kalau orang2 Yahudi dan nASRANI mengetahuinya, nescaya mereka akan membunuh anak saudaranya. Inilah yang disebut dalam Al Qur'an maksudnya,"mereka mengenalinya(Muhammad) sebagaimana mereka mengenali anak2 mereka sendiri."

PENGAJARAN/IKTIBAR

1.Kisah perjalanan hidup Nabi Muhammad sallallahu alaihi wasallam waktu lahir hinggalah dibesarkan oleh Abu Talib bapa saudaranya yang tersayang menggambarkan kepada kita betapa hidup baginda penuh dengan liku2. Menjadi anak yatim pada usia mentah memang suatu dugaan besar baginya. Ini membentuk jiwa yang kental dan tabah.
2.Mukjizat-mukjizat yang berlaku terhadap nabi di saat kelahiran dan sepanjang zaman kanak2 baginda membuktikan kepada kita umat Islam dan umat Manusia seluruhnya bahawa inilah penyelamat dunia yang ALLAH utuskan. ALLAH menghendaki Nabi Muhammad dikenali oleh semua umat manusia atas mukabumi sejak kecil lagi agar hujjah orientalis barat dan orang 2 yang berniat jahat terhadap Muhammad dapat dipatahkan dgn mudah.
3.Ulang tahun kelahiran nabi Muhammad itu memang digalakkan untuk kita umat Islam mengingatinya tapi hendaklah kena dengan caranya. Kita boleh menyambutnya dengan memperbanyakkan solawat dan ibadah khusus2 yang dibuat oleh Nabi Muhammad sebagai tanda kecintaan kita kepada baginda sebagaimana firman ALLAH yg bermaksud;
"Katakanlah (wahai Muhammad) sekiranya kamu cintakan ALLAH,maka ikutlah aku, nescaya ALLAH akan mencintai kamu, dan mengampunkan dosa2 kamu, Sesungguhnya ALLAH Maha Pengampun dan Maha Penyayang."
Dan bukan pula menyambutnya dengan mengadakan acara yang bercanggah dengan Islam umpamanya bercampur gaur lelaki perempuan berarak menyambut Maulid Nabi.
4.Pernah suatu ketika apabila nabi melihat Yahudi berpuasa Asyura sempena mengingati kisah terselamatnya Nabi Musa daripada Fir'aun dan bala tenteranya ketika melintasi laut merah, Nabi sendiri bersabda, "Kami adalah lebih berhak daripada kamu tentang Musa(amalan berpuasa)." Maknanya nabi sendiri mengiktiraf peringatan peristiwaagama. Maka sudah tentulah kita umat Islam lebih2 lagi perlu mengingati kelahiran nabi.
5.Seharusnya kita menanamkan azam untuk mengikuti sunnahnya sebagaimana firman ALLAH;
"Dan apa2 yang datang daripada Rasul , maka ambillah. Dan apa2 yang ditegahnya kamu daripadanya, maka hindarkanlah."
6.kita juga sepatutnya menghayati sifat2 yang ada pada diri rasulullah sebagaimana yang disebutkan oleh A'isyah apabila ditanya sahabat bagaimanakah akhlak nabi. maka dijawabnya bahawa Akhlak nabi ialah al Qur'an. antara sifat2 yang perlu dicontohi ialah Berani, amanah, bercakap benar, menyampaikan dakwah, dan cerdik/bijaksana.
7.Terakhirnya, kita harus menyusuri kisah perjuangan nabi sepanjang bergelar Rasulullah dan cuba merealisasikan dalam kehidupan kita sendiri.

wallahu a'lam

ate,kome bace ke punnn ? wahahaa.panjang kan . rasenye ni pendekk . ade lagi panjang agaknyee . so ape2 pun . kite contohi lah Rasulullah S.A.W . salam maulidul rasul dari saya untu semua umat islam :)

Monday, February 14

yang , live your life

Yang dicari walau bukan putera raja, biarlah putera Agama.
Yang diimpi, biarlah tak punya rupa, asal sedap dipandang mata.
Yang dinilai, bukan sempurna sifat jasmani, asalkan sihat rohani dan hati.
Yang diharap, bukan jihad pada semangat, asal perjuangannya ada matlamat.
Yang datang, tak perlu rijal yang gemilang, kerana diri ini serikandi dengan silam yang kelam.
Yang dinanti, bukan lamaran dengan permata, cukuplah akad dan janji setia.
Dan yg akan terjadi, andai tak sama dgn kehendak hati, insyaAllah ku redha ketetapan Illahi

kalau bukan jodoh kite, buat ape kite nak nafikan lagi kan . mungkin tuhan nak temukan aku dengan orang yang lebih baik kan ? kalau aku nak lelaki yang baik,aku pun mesti jadi orang yang baik,Allah menjanjikan perempuan baik tu untuk lelaki yang baik :) aku hanye perlu berdoa dan tawakal pada-Nya :)

banyak pengajaran yang aku dapat dari kehidupan aku sebelum ni . aku perlu banyak lagi belajar macam mane nak hadapi segale ujian2 dan cabaran yang akan datang . aku perlu sedia . hehe ~

aku tak perlu nak risau sangat dengan masa depan aku , sebab allah dah merancangkan semua , aku cume ikutkan saje .walaupun aku ni hanya insan yang lemah yang hanya sebutir pasir yang ade dimne2, aku tak akan putus ase untuk terus hidup . banyak mane pun ujian yang aku terime,aku kene tabah.

berilah aku kekuatan untuk menghadap segale ujian yang kau beri dan lapangkanlah dada aku untuk menuju ke jalan yang benar . amin

Sunday, February 13

polo

pagi ahad ni . macam biaselah . bangun awal nak pi senamrobik ni !
SEMANGAT taw ! peduli ape kalo orang tengok aku gelak2 , janji aku enjoyyyyyyy :D
sumpah lawakkk . ngekek aku sorang2 .

dah hbis 40minit ,berpeluh2 ! siap menitik tu yang tak paham ! sihat tuuuu ! wikikikikiiii
then,abah n mama duk main badminton . aku kaco sekejap ,tak leh main lame sgt, tgn lenguh.nnt nak training tak larat pulak kan . hehe . bosan . nak jejaln satu round lagi sambil dengar laguu . hehe . kalo boleh , stiap hujung minggu nak pegi ! ngeh ngehhh !

tetibe terdetik nak duduk bawah pokok and still dengar lagu tengok budak training taichi agaknyee .. hehe . best pulakkkkk . huhu ~

tetibe terdiammm,terfikir dengan siape aku nak berkongsi semua lepas ni haihh . kongsi sesorang je ah gamaknye ;p pastuu lagu punn agak sedihhh lee . kekadang en , terfikir jugak ah kalo la life kite ni ade music sentiase ,every moment tak kire la sedih le hepi ke ape ke.best bukan ? hehehee . tergenang sekejap mate ni tadi . apedaaaa ~

boleh dikatekan pagi ahad yang tenang hari ni :)

smile with sweetest reason


one day i caught myself smiling for no reason ,
then i realized i was thinking of you
even im not the one and only
=)

people say we are crazy
when we smile for no reason
when we are alone
they never knew it's the real
smile with sweetest reason
with someone in thought
=)

imissyou :')


Friday, February 11

perit

semalam tak tahu lah kenape hati sensitif sangat ..
malam semalam tengok cerita 'unggunya cinta'
best la jugak,tapi aku tak boleh tengok sampai habis sebab asyik teringat kat die jeh :( aku tak tahan aku masuk bilik sambung menangis , tak tahan sangat merase saat2 semalam . saket kepale fikir , mate saket asyik menangis . aku nak berhenti nangis, tapi tak boleh . aku nak tidur supaye aku dapat mimpi indah . tak boleh jugak . aku pasang lagu kuat2 muat2 kan headfone kat telinge n sedar2 aku dah dalam mimpi . tapi tak puas aku tidur semalam :( mane taknye,setiap sejam aku terjage , tangan masih nak mencapai henpon tengok ade msg ke miscal ke dari die , tapi tak de pun *masih mengharap semua tak betul* tapi nak buat macam mane , dah tertulis jadi macam ni kan ? terime jelah walau perit mane pun :')

pagi tadi bangun bukak tv .. kebanyakan cerite yang aku bukak mesti mcm ade kene mengene dengan life aku , 'ugly betty' memang episod selamat tinggal agaknye kot . malas aku nak layan cerite tu , aku yang saket kalo ikut2kan perasaan ni .

and hello friday,today my life was begin*pretend*

p/s : kadang2 aku tanak terbangun dari tidur sebab dalam mimpi,aku lagi gembira dari realiti sebenar :')

Thursday, February 10

this is it

pimpin tangan aku

dan bawa berjalan

pinjam telinga aku

dan kau bisik sayang

pandang mata aku

dan bicara cinta

lambai pada aku

dan kata selamat tinggal

__________________________________________

p/s : now im a misery girl . every night i was thinking all the sweetest memory between you and me and my heart was crying :'(


Tuesday, February 8

Monday, February 7

welcome to the world

berdebar-debar
menunggu gambar atau video dari abg aku utk post ke fb
abah call cakap dah masuk
exited nak bukak !
yeayyyyyyyyyyyyy !
comell , ade mcm adam sikit . mcm cimi pun ade !
wakakkakkakaa !
tapi...
kak erin tak keluar wad
sebab uri tak keluar lagi
harap2 selamat la yee . same2 kite doa
nak tengok DIAN LAIQA BT MOHD FAIZUL ??
ni dia . sila tekan play l>




a smile is a curve that sets everything straight.

hows your life begin ???

UNEXPECTED !
PATHETIC !
AMAZING !
EXCITING !
BORING !
ALONE !
and full of FANTASY !

life is so beautiful ! enjoyy your life !

let a joy keep you , reach out your hands and take it when it runs by :)
discovered the secret of life and you know it :)

Life is a gamble. You can get hurt, but people die in plane crashes, lose their arms and legs in car accidents; people die every day. Same with fighters: some die, some get hurt, some go on. You just don't let yourself believe it will happen to you - Muhammad ali

kaku

aku exited sangat hari ni !
aku ade anak sedare lagiiii ! otomen baru baru kuarrr !

nak call kakak . tak angkat pulak
terus call mama , dengan exitednye aku cakap 'dah kuar ! dah kuar !'
tetibe suare mama nak nanesss jehh
ni yang gua lemah ni ..
mungkin nanes happy la kot , kan .
mane daknye cucu kedue la katekan ! ngaaaa :D
aku pun ape lagi,cam biase ah kalo dengar suare nanes2 ni lemah sikit .

then...
aku nak kongsi ape yang aku rase sekarang kat die
tapi...
aku fikir , aku ni siape je . tak layak agaknye :(
tetibe aku jadi kaku sekejap
sedihnye terase hati ni .
kenape jadi macam ni

tapelah...
aku kongsi sorang2 ..
pujuk diri sorang2 ..

tabah ye mimi :')


perfect moment




if you wait too long for perfect moment
the perfect moment will pass you by


fantasi

seperti biasa

lihat ..
menung ..
senyum ..
bayang ..
sengih ..
gigit bibir ..
geli hati ..
guling-guling ..


rupenye aku masih berangan
hari-hari berangan ..
memang buang mase
haishhhhhhh..
tapi kan...
aku rase seronok bile berangan
aku akan senyum
senyum senyum dan terus senyummm !
ngaaaa :D
berangan sampai menangis pun ade
terlebih hayati dan jiwai sangat :p

berangan lah sampai lebammmm !

opah cari atuk

opah suka ray ban lahh ;D

tengah merajuk ni , muncung sikit
duk mencari mane atuknye haa


halo halo , atuk mane ni
opah rindu kat atuk ni haaaa !
janganlah tinggal opah sesorang kat sini
:(



haaa ! tu diaa atuk ;p
saje je nak main sorok-sorok ngan opah yee
nakal ni , babap kang !



ishhh kamuuu ni !

Sunday, February 6

please baby :)

My friends say you're so into me
And that you need me desperately
They say you say we're so complete
But I need to hear it straight from you
If you want me to believe it's true
I've been waiting for so long it hurts
I wanna hear you say the words, please
don't let me be the last to know
Don't hold back, just let it go
I need to hear you say
You need me all the way
Oh, if you love me so
Don't let me be the last to know
Your body language says so much
Yeah, I feel it in the way you touch
But til' you say the words it's not enough
C'mon and tell me you're in love, please
C'mon baby..
c'mon darling ..
C'mon ..
let me be the one ..
C'mon now...
I need to hear you say
You love me all the way
And I don't wanna wait another day
I wanna feel the way you feel

please just say so :'(

Saturday, February 5

daisy dukes bikini on top !

i just need you now

hey soul sister

baby its cold outside

i think i wanna marry you

Gwyneth Paltrow!




finn



you are amazing !

rachel berry



this is for you :)

quinn feat sam



quinn and sam couple baru AGAKnye lah dalam season two nih . well , lagu ni sweet tengok diorang nyanyi . ngap ngappp ~ sukeeeee ~



GLEE


OMG !
ngaa ! gua sangap glee skang ! weehehehehee ~ suka ! suka ! suka ! season 2 lebih best dari yang 1 . tengok banyak kali pun gua tak jemu bhai ! gua lebih menjiwai haa gitu :D

palingg suka episod yang ade britney spears . ngaaa ! Mr. Schuester he's smoking hot mase perform 'toxic' . suare die bagi aku sengih sendiri,kononnye die yang nyanyi kat aku. muahhaha ! grrrr ~

aipp ! tengok sikit2 sudaa !

okay,this season finn dgn rachel bersatu kembali . haa , ye lah yg season lepas finn dengan quinn . tak best punn , diorang jugak yang sesuai kan kan . finn dah la tinggi,tough,macho ! grr ~ damn! hott ~ nak boyfren mcm ni ! muahahahaa ~


okay.sudah ! sudah ! sikit-sikit sudah !
jum tgk youtube tgk glee cast .
glee star world blablablaa ~
have fun :D


Wednesday, February 2

the unspoken honesty


I saw that glowing sun
Under which leaves fell
Your smile embraced me
My heart turned to you

Time is such a lovely thing
It brings joy
It brings pain
And we grow in between

In the crossroad we gazed
Just a while but I had your hands in mine
But there were words
The unspoken beauty

We met and said goodbye
You are so far, I realized
Don’t cry or sorry,
I feel blessed that you were here

Time is such a dear thing, don't you think?
It brings strangers close, you and me
Up to this distance
heartbeat can't cheat

I thank you for the warmth
I need it for tomorrow's winter
Though you won't be here to hear me say
The unspoken honesty


penakut



tak semua kau rencana akan berlaku
mungkin nasib tak menyebelahi aku
entah mengapa engkau yang aku cinta
mungkin lebih baik kau ku lepas sahaja
ini tidak adil ! tidak adil baginya
ini tidak adil ! tidak adil bagiku
ini tidak adil untuk engkau bertanya jika aku mencintaimu juga
tidak adil ! tidak adil baginya
kau tak pernah cuba memahami aku
cinta kau ucap tak pernah kau tunjuk
dan bila tiba saat ku kehilangan
beban yang tak pernah kau cuba ringankan
kau bukan milik ku
Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku



Tuesday, February 1

tenang


suatu petang yang aku ingin-inginkan
aku dengan kamu
tuju tempat indah yang aku suka
tangan pegang erat hayun gembira
mata kamu , mata aku berbicara cinta
wujud senyuman semula jadi
lantas nikmati ciptaan tuhan yang ada
aku lihat ke dalam anak mata kamu
aku tenang bila aku disamping kamu
aku rasa selamat
seharusnya perlu tahu
bukan kamu bersama aku petang ini
tapi,hanya aku sendiri yang berdiri

__________________________________

wish you were there with me




february

february ...
mesti banyak ujian padat aku dapat

takpelah.nak buat macam mane , takkan lah nak halang ujian yang allah bagi kan . kite tempuh jeh dengan sabar . susah mane pun , aku akan lalui dengan tenang . walau perit mane pun , sabar okay . kawan2 pun kene tabah okay ! fikir dulu sebelum buat ape2 . chill :)


btw,rumors is confusing me !