nak follow mai sini click click :D kalo tak mahu , get lostt !

happy birthday :)

Daisypath Happy Birthday tickers
There was an error in this gadget

Friday, July 31

bila bosan ..

harini kt klas xblaja langsung,buat pnt aku jeh bwk beg berat2.lpas rehat diorng sume jnis lpak sne sni xpi kt dlm klass ah,aku tataw nk lpak ngn spe aku ge ah kt ashrn dgr die psng lgu pe,tgk2 lgu mj.hahhaa.akuu pn lyan ah jgk.aku dduk tmpt linda,pas2 tgn aku gatai nk merabe2 beg shafeeqa,eh?ade tupeng,huhu,pas2 aku jmpe bku pa'an,aku amk ah nk salin skit ayt2 jiwng die tuh.aku pn amik bku aku trus ge dpn sorng2,

telinga ku hanya mndgr
rakan-rakanku tertawa sana-sini
aku kembali ke tempat asal ku
dgn perlahan aku menulis
luahan hati aku di buku ksygn ku

setelah selesai semua
suka duka semua lebur pergi jauh
pahit manis hilang sejenak dari ingatan
sepintas terpandng hati tertanya-tnya,mengapa?
suara terbang sana sni memfitnah semua
betolkah semua ini?benar atau bohong semata-mata?
sahabat berbicara,redha sahaja dgn ini semua
mungkin mereka cemburu dengan kita
aku mndgr dgn katanya yg berbahasa
terhapus hilang semua dukkha
tiada lagi hidup dengan samsara

bukan semua manusa jahat
bukan semua manusa baik
tidak hairan jika manusa memperkutuk aku
tidak hairan jika manusa membenci aku
semua benda aku boleh buat
semua org aku boleh kwn
TAPI!aku berfikir dahulu sebelum berbuat apa2

influenza A H1N1

haiyaa,hari rabu lepas skola dikejutkn dgn jngkitan h1n1 ini,kami semua tertnye-tnye benarkah ada semua ini?pada keesokan harinya,pengetua menyuruh para pelajarnya mnjage kbrsihan dn blablablaa.rmai juda pelajar asrama dikuarentin kn kerana mmpunyai symptom2 seperti demam,selsema,saket tekak,batuk dan sebagainyaa.pihak pelajar pelu berhati-hati,jauhi dgn org2 yg mmpunyai symptom2 @ sudah mmpunyai jngkitan ini.pada khamis yg lalu ramai juga para pelajar yg tidak hadir ke sekolah krna jngkitan ini.pada hari ini,hari jumaat para pelajar rmai yg memakai topeng di mulut,semakin rmai doktor2 berjaya di sekolah kami.haaha.setelah sehari kami tidak memegang bku didlm kelas,bdk asrama dipnggil ke mane ntah,mereka balik ke kelas ,kami diberitahu bdk2 asrama cuti seminggu!!mak?!asal diorng je,mne aci woaahhh!..hmm.pengetue ni bleh pilih plak,abis 2?kotng yg xduk asrama nnt kne mati trus mampuih..hmm.ppe pn korng sume jge dri elok2 yee,skng dh bhye.i love u semua !

Thursday, July 30

telah juga selesai
hey kekasih, lihat sini di jari aku ada apa

ini hati engkau yang semalam kau pesan
untuk aku perhati hati-hati dan jaga-jaga;
dan itu, telah aku lakukan.
hey kekasih, mari sini rapat sedikit pada aku
ini masih berdarah, katamu, baru dikeluarkan
untuk aku pertonton tiap saat peliharakan itu;
dan itu, telah juga aku lakukan.
hey kekasih, dekat sini kerana aku ada tanya
inikah hati engkau yang masih merah 'tuk disimpan
untuk aku perhati pertonton buat selama-lama?
kerana itu, telah juga sudah aku lakukan.
hey kekasih, jawab sini dan jangan engkau kaku
ini yang kau sebut suci demiku apakah mainan
untuk aku kau olok-olok, bodoh-bodoh, batu-batu?
kerana itu, telah juga sudah selesai aku lakukan.
ini di jari aku bukan hati merah berdarah suci
cuma tembikar, bersalut getah manggis warnanya.
lihat sini, mari sini, dekat sini, jawab sini;
kerana setelah sudah selesai aku lakukan semua,
ku mahu tahu mana sebenarnya kau punya hati.


dipetik dari puisu fynn jamal,mengasikkan pabila daku mmbca ini

KETAM


puasa ganti belum dihabiskan lg..
aku perlu ganti 14 hari,gilaa ini..
xpi tape i can handle it slow2..
msuk hari ni dh gnti 7 hari..
tinggal lg 7hari hee..
hari ini latihan sekolah tataw ah ade ke x.
xpi klau ade pn aku xge,xlarat laa.
maybe ade kot,idk
time balek skola jeh xdi abh tnggu aku
kt pondok jaga 2 dgn ray ben die tuh
hah!tkjut akuh,hahhaa.bia jelah.
aku pn cpt2 ah ge kt abh,then suh abh bwk bku
hhahahahhahaa.jhatnye aku nih.
jln2,pas2 abh ckp kt aku,
'nnt abh nk bg ves kt uncle jaga 2 lah,sian die pkai koto'
hahaa,aku ckp bg je lah.
baek btol abh aku ni,biaselah,sarjan supardi
muahahhahahaa.
ble dh smpai umah aku pn tgk la tv,lgu2
n blablablaa.mcm bosan aku on9 lah
dah lame gle xon9..tataw nk bukk mne stu
ble dh berjam-jam aku on9,
abh ngn mama pn dh balek dri office
aku bukak pntu jeh,abh ckp
'abh blikn ank abh ketam msk lemak'
waarrggghhh!sdapnye.hehheee.mekaceh
ble aku dh buke pose,nikmat lah aku
mkn ketam,xpi xsenkmat ketam msk lemak
mama kuh,smpai jilat jari wooaahhh!
yg abh bli ni,ketam die cm xrendam
jd hanyir semcm jeh,ppe pn sdap gak ahh..
hehehhee

everyday i love you


I don't know but I believe,
That some things are meant to be,
And that you'll make a better me,
Everyday I love you,
I never thought that dreams came true,
But you showed me that they do,
You know that I learn somethng new,
Everyday I love you,
'Cos I believe that destiny,
Is out of our control,
don't you know that I do,
And you'll never live until you love,
With all your heart and soul.
It's a touch when I feel bad,
It's a smile when I get mad,
All the little things I am,
Everyday I love you,
Everyday I love you boy,
Everyday I love you,
'Cos I believe that destiny,
Is out of our control,
And you'll never live until you love,
With all your heart and soul,
If I asked would you say yes?,
Together we're the very best,
I know that I am truly blessed,
Everyday I love you,
And I'll give you my best,
Everyday I love you,




selanjutnya


keseronokan membri kenangn bersma,
rkan-rkan mmbuat ku ketawa,
kesana kemari kami bersama,
tidak hirau jika bergurau sesama kita,
melepak ktorng sume suka,
tidak kesah lah or nk ckp apa,
hahahhahahahaaaaaa.

jauh mungkin dekat,
lambat mungkin cepat,

gembira,sedih semua kami lalui bersama,
gelak tawa mereka bikinku kecewa,
tatkala suatu hari kelak mereka buat hal masing2,
aku pasti merindui mereka semua.

kpd rakan2 ku yg lama berzaman,
kemana kmu semua mnghilang diri?,
aku tertnya-tnya khabar korg semua,
lupekah korng sume kt aku,
jika aku lupe korg mintak ampun lah,
aku masih teringt lg saat2 kite bersama,
gelak tawa,sifat kebudak-budakan,
semua lah pasal zman2 dahulu kala,
rindu sngt-sgt.
bila mahu jumpa??
setengah jeh yg nmpk,
yg laen mungkin belaja,
bukan macam aku,
asyik dgn bowling sahaja.

untuk kawan-kawan ku semua,
jaga diri elok-elok okay,
sekarng pegi mne2 bhye,
sb ade H1N1.huarrgghh!
aku syg korng sume,
kalau nmpak @ jumpe aku,
tegur2 lah okay.

xkirelaa korng dh tegur ataw sembng2 ngn aku
aku anggap korng kwan aku,
mungkin aku pernah mmbenci korng,
xpi mintak maaflah,
aku dh xsuke mmbenci org dh,
tak baek lahh,
aku mungkin juga sudah berubah,
dari segi pemikiran ku mungkin.
aku xkesah kau kaye?miskin?hodoh?cantik?
aku tetap berkawan dgn kau,
aku berkawan dgn org yg boleh
bawa aku ke hadapn,
aku juga brkwn dgn org yg kebelakng,
xpi aku selalu kedepankn mereka,
jangan menganggap seseorng itu lemah,
semua org punyai kelebihan dn kekurngn,
sebelum menguji diri org lebih baek uji diri sendiri dahulu.



rindu org ini semua:
budak SKPPH
MSSPK
MSSM
1R
2R
3R
4K2
TAKE CARE ALL MY FRIEND <33

SELANGOR CURCUIT

tempat keempat hanya mampu ku berjuang,
harapanku mahu tempat prtma hancur musnah,
tidak kesah lah asalkn purataku seimbang,
redha atas ape yg diberi ah,
ku berharap pusingn slpas ini
aku keluarkan habis-habisan
sehingga akhir perlawanan
banyakkan berdoa yaa
jangan buat masalah
nanti menyesal jangan tercungap-cungap
jujur dengan apa yang aku buat
semoga berjaya =)

Thursday, July 23

MALU ! MALU !


during recess,owg ngn fyna+qin+syaza+mel dduk stu tmpt khas tuk ktorng jeh!owg nk dgr cte psal betine 2,thn die cte ah,beron gle..k lah,after recess i go bck to my class n being hyperactive.hahahaa.owg pn msuk ah kt klass,owg nk duk kt sblah dibah,dpn dibah akramin.owg pn cmnk duk kt krusi ni,tibe2 cm salah landing,bodoo btol,owg pn x balance ah,with slowmotion..i fall down..dush!!hahahahaa.'mimi jtuh krusi!!hahahhaha'omg! malu gile xpi owg gelak jeh time,nk cover malu la knon..beron gle.bleh slah landing bntainye..hahha.

Monday, July 20

JELAJAH

last sunday,ade JELAJAH REMAJA PERAK,aku dpt 2nd place.aku rse puas wlau pn xmng num stu..sb average aku melepasi target dohh.aku target 190 ckup ah,xpi dpat 203.perhhh.alhamdulillah..hdiah dpt 80,k ah..byar 40,sve 40 lg..hmm,well.ktorng lpas maen,trus menuju ke foodcourt sb perut dh begendng2.lpas mkn,ktorng terdiri dari aku+nana+miera+fatin+fadhlin msuk alley dan tmbah lg stu pnghuni iaitu fyna,ktorng pn decide nk round2 the world.ble dh bosan ktorng msuk alley balek.tibe aku cm sje nyorok kt bende jadah 2,pas2 spe ntah ckp jum maen 'aci nyorok'..hhaaa.mengenang ku ke kisah zaman knk2ku.hahahaa.mcm2 ktorng men.pepsi cola laa.beron,asyik gelak jeh,smpai nk tekencing2 pn ade..lwak gle,ble pkir2 blek dlu2 cmni ah lari sne lari sni,cm org gilee.ahahhaa..biase la dlu bdk2 ske maen sne maen sni..then,mcm mne ntah tbe2 cm lapa blek,nana nk mkn kt mp,aku nk xpi mlngnye duet aku ade 6 ringgt jeh.aku pn ikot jeh,yg mkn nana+miera jeh..aku,fyna tgk jehh..mmg xthan aku bau tomyam die..hampeh..pas2 aku ngn fyna ade plan..beron gle..hahaha.pas2 aku,fyna,fatin teman ge mkn kt foodcourt,aku mkn laksa..ermm,dapnyerhh..then,singgah imax jap sb fyna nk tgk amin die tuh,aku sje je kcau bdk 2,xpi nk mara2 aku lak.ahh!aku blaa truss.ade bg hdiah.blablablablaa..lpas2 aku cm tade mood,aku balek pn cm 2 jeh,tade nk salam2 parent yg len,kuang ajar btoll.ahhaa.dh2 hbis cte

Saturday, July 18

AFTER TRAINING SEMALAM




lpas hbis training smalm abh suh owg msuk cek kt bankk.abh ajar cmne nk msukn.hahaa.bengong2 jeh.kne tulis num akaun,name,num tepon..tulisan dh la buruk,abh gelak jeh..hehee.pas2 mama ckp kkk dh khbisan duet sehingga titisan terakhir,aku pn mcm termurah hati nk bg 100 kt kkk,sb yelaa die dh blikn aku mcm2,xkn xtlong die kn2..xpi mama ckp 50 dh la,sb abh dh bg 60,ksian xde duet nk blek.hahahaa.2 la bli lg durian smpai 50hinggit!.haa.dey,cpt ah blek ade byk story ni mau citaa ni.lpas msuk cek,kuar 50 nk msuk duet kt cimb kkk plak.mama punye kad maybank bru mne aci nk jugak yg ceri2 2,comel taw,aku punye lame punye..xsyok ahh.mama ckp lpas kne rgut 2,wt bru dpt yg ceri2 2.mne aci ! nk gak !hahaa.btw,aku mama ngn abh lapa siot,kebetulan bank dkt ngn KFC huarhghhh..jum2,hee.klu dh lapa sume bende nk mkn.krete api pn nk mkn gak =(( asal aku bwk beg ksygan aku yg beduri2 ito msti ade org tgk aku mcm aku ni aliean pe??xpi ade sorg pekeje ni die ckp,eh comel lah beg..pas2,aku cm dgr die ckp ngn mmbr die.''klau aku nk bli sb unik''..yess absaluatly unik ..yeahh..gmbr kt bwah ni sje gtal2..






EGO.EGO.EGO

Its a long way but lets get lost
You dont need to call into work, cuz youre the boss
For real want you to show me how you feel
I consider myself lucky thats a big deal
I well; you got the key to my heart
But you aint gonna need it
Id rather you open up my body
And show me secrets
You didnt know was inside,
No need for me to lie
Its too big
Its too wide
Too strong
It wont fit
Its too much
Its too tough
He talks like this
Cuz he can back it up
He got a big ego
Such a huge ego
I love his big ego
Its too much
He walks like this
Cuz he can back it up

Thursday, July 16

HARI INI DI SEKOLAH





well,hari ni gumbira sgt ky skolaa.tataw npe,hahaa.pagi2 aku bgun dri tdoo MENGANTUK gile.sb kemarin tdoo lmbt..huaarrgghh..my mama kejut,BGON2!pegi sekolaa laa.haa.bergegas aku ke kereta iswara abgku..cpt lahh adam oihh..chimi dah lmbt ni.haiyaa..telingaku hari2 mndgr radio hot fm..n pling waa sukaa pnggilan hangit..beron gle..dh sampai sekola aku pn ltak ah beg kt dpn science lab form 2 mybe.hahaa.baris la,xpi xjd aku ge kt miera smbng the new story,blablaa.psal kawen la pe lahh.then fyna dtg hee.yg peliknye mne iqin ni.dh due ari xdtg,rupenye xdi ak cll die ckp die dmam..cian die..hee.okay berbalik pd crita ku,time assembly bsing kot.bkn pe,nadia tembam 2 asyk ckp jeh,haha,then aku pgg die punye lengan.mak pejal siot..dpt peluk die sdap kot..hahhaa.then time bm bosan doh nk kne wt karangan.aku ngn fyna asyik smbng kt blakng.beron btol..after recess ktorng kne msuk blik seni awal 5 mnit sb PN.RAHIMAH nk msuk.teacher nk ajar bwt batik canting ngn batik pelangi.best jugak ah,batik canting mcm baju batik yg slalu mak korng pkai 2,ktorng pnye color hijau ngn biru .mle tgk cm xcntik,xpi cm cntik jugak pak.hahha.2 hasil krje aku+fyna+fasrah+awien..for the nxt class PN.ANUM xmsuk klas sb ade drama pe ntah.n yg gnti MR.NARINDER haa.die ade bg ceramah pe nth.aku xdgr pn sb aku tdo.die ckp pn slow xpyh dgr la,die ckp pn utk bdk2 msalah je.hahaa.then for the nxt subjek ckgu.ZACK,die xmsuk gak pedaa.mmg xblaja.aku cm nk tdo xpi akramin+amad+munaim kcau2 ak,beron btol diorng ni..aku pn bgun,aku tataw ah tbe2 cm nk maen sepsepseptomtomtom.hhaha.maenan zaman doludolu la katekn.jambatan sudah roboh la.sisi amareka la,jetjet semut la mcm2 ah..xpi yg best maen pecah telur,mmg ktorng wt bsing kt klass time 2..lagu die cm ni,telur telur telur siape yg pecah dahulu,then yg pecah dlu ltk tgn kt tgh,dn strusnye.ble dh hbis kne tumbuk tgn org bwh..yg bwah skli kne elak,klu org ats 2 dpt tumbuk klah.hahahaa.syok doh kembali balik ke zaman knk2..xpyh pkir mcm2 nk pe parent bg jeh,xpi skng sush gle...

Tuesday, July 14

HAMBA ALLAH ...




segera pantas aku melintas jalan ke crv mama ku lepas pulang ke sekolah..selangkah ku menaiki kenderaan tersebut aku terus berstory-story sama mama sya about him !! macam ini ceritanya..ketika aku sedang sedap menikmati nasi ayam masak kicap yang xpernah-pernah diorng msk di kantin, tiba2 seorng hamba allah menuju sekilat pantas memberitahu psal seorng hamba allah lagi satu ni cakap yg buruk-buruk pasal saya..astaghfirullahalazimm,aku tidak percaya ayat-ayat ito keluar dari mulutnyaa itoo haa..podahhh!n at tht time i was sad,n shocked!..aku tak lalu nk makan,tatapi hati aku masih mahu nasi itu lagi..haaa!dan hamba aalh yg ku syg ini ask me S:y muka keras saja ni ? S:hmm.tadepee S:tipu ! ckp np ?! S:asal die nk sebut2 nme mimi lak ?S:bkn die yg ckp hamba allah yg ckp laa.alah lelaki,biaselahh S:yelaa,asal die nk ckp mi2 cm 2,fuck off ahh! S:rilex ah,jgn laa nanges,k2 tape nanges je luah kn THEN!xpyh dh..hmmm aku segera melngkah setiap stu anak tangga menuju ke kelas kesayangn ku 4k2..aarrgghhh!geram teramat sgt..ishh!ada juga orng mcm ini yaa..hmm.dan masa bi,i decide to talk with my unta,my unta cakap brsyukur ah bnde ni blaku mimi,sb ang ldshdfiddnjgyegtljktjhddi kn2..haa.trima ksih la hang..spedot,asl srott2 ni..xyah laa.ak xleh tgk org srott2 ni..haa..aku pun brdiri brjlan keblakng nk amik tisu,ishh!pnat ah nk tulis wt ayt klasik bm ni.hahaha,beron gle..aku pn smbng2 ah ngn unta ini,aku malas ah pkir cmni,btol gak ckp unta meru nihh.aah.brsyukur kpd khadrat ilahi krna mmbri aku kekuat untuk brsbar..aminn...p/s ckp jela pe nk ckp,as long u hapy wit ur life!..

Sunday, July 12

SEREMBAN N9




ohh,well ive got 3rd position...alhamdulillah.at least dpt top3 tade ah truk cm kt jhor ari2.hampeh btol..4 the nxt curcuit,all out ! nk champion ! lane kt sunway 2 la yg bg ak xdpt ge asian school! i will to cover back haa!go mimi!chayok2!..well,we hve a wonderfull day when we all walk together 2 alley,br8fast,lunch n dinner.hahaha,the funny things is when i or all my fren saw the of2 things we gonna cucuk2 like dat ah..of2 !hahaa.beron btol..my parents pn dah reti maen taw ! i yg ajar diorg smalm .hhahaa.dahh pandaiii...=)) pling xbleh lupe about the PARKSON hahhaa.certain ppl will know wht hapen .hahhaa.bad girls ! mimi+affy+miera.hahaa..heyheyhey korng2 yg suport ak thx ah,without suporter i cnt played.ahhaa.yela sgt..n thx to my tyg jugaa.hee tape la die xdpt 2nd round,nxt curcuit wat the best dnt gve up ! bg dpt msuk gp final k! luf yaa!

Wednesday, July 1

PENDIDIKAN SENI VISUAL

miss geetha adlah guru yg mngajar seni kt klas ak..okay,die suh ktorng sume wt satu kotak ape2 pn lahh.ak pn reke laa..dah pn jadi kotak.ak tnjuk kt teacher,teacher kate okay ni kotak ape?ktorg pn deside ckp kotak accecories..okay.kotak ktorng wane oren nade bunge yg comel2 skit kt badan kotak 2.then teacher sruh ktorng tnggl kotak kt klas..gile pe?hancur habis sume mampuss..ak pn ckp kt diorng ak nk bwk blek kotak ni..okay la.then harini ak trtggl kotak 2 kt rumah.n ak akn bli manila kad kt koperasi time rehat n time sport science ak nk wt kotak ni..ak pn wat la corak kt kotak 2 n tukar bkn kotak accecories but box of memories.then fyna sume ckp kite wt love2 byk2 then ak cm ade idea nk ltak ayt2 kt love 2..then!bile ktorng dh bg kotak 2,teacher pn bce la love2 2..mcm gmpng nk coment2 lak.pas2 nk mara.ak tataw ah die mara pe sb time 2 ak tidoo fyna ngn nisa je yg cte kt ak..mampus ahh.dah suh wt.ktorng wat lahh!