nak follow mai sini click click :D kalo tak mahu , get lostt !

happy birthday :)

Daisypath Happy Birthday tickers
There was an error in this gadget

Sunday, June 12

datang sendiri

When i sleep, i pretend my pillow is you and hold it tight


Distance never separates two hearts that really care, for our memories span the miles and in seconds we are there. But whenever I start feeling sad, because I miss you, I remind myself how lucky I am to have someone so special to miss.
If the days won't allow us to see each other, memories will, and if my eyes can't see you, my heart will never forget you

Thinking of you in time of need must mean your the one thing they need
all i can say is that i am missing you like mad and i wish you was here right now

***

dem,rindu gilaaaaaa . lame tak jumpa :(

***

Saturday, June 11

certain



this song reminds me semua kawan yang mengajar aku erti sahabat
we give and we take

aku ade sahaja kalau perlukan aku
ape sahaja....

sometimes kite berharap kawan faham perasaan kite . even when i said 'im okay' , actually i dont . taktaw lah nak cakap macam mane . a true frens knows their frens .

tak tahu nak describe macam mane sebab hati ni je yang taw :')
sedih lah . i love making frens , tapi macam ade je yang tak kene . kite nak berkawan ni tak perlukan syarat . tak kire la baru kenal ke dah lame kenal ke , tak salah kalau kite nak take care kat kawan sendiri kan tapi yelah , anggapan orang sekarang sume melencong .

kawan macam2 ragam dan perangai yang ade . ade yang suke , ade yang senang didekati , ade yang busuk hati , ade yang makan kawan sendiri . nak kate tak penting pun tak jugak sebab kite berkawan bukan berlawan . perlu hati2 jugak dengan kawan . tp bg aku , as long kawan tu tak buat kite tapi die buat orang , kite perlu la bagi nasihat ape sume kan . jangan sesekali lupe kawan2 walaupun die makan kite sebab dari merekalah kite belajar ape sebenarnye kawan :)

aku suke tengok gambar kawan kawan punye kawan punye kawan punye gambar yang diorang hangout together blablaaa . aku boleh rase keakraban diorang tu . i just wish im in thier happiness . seronok , aku fikir kenape aku tak dapat ape yang diorang dapat ??

kegilaan aku ni cume sementare je , sumenye asal untuk perhatian , untuk menyedapkan hati aku yang tak seberape ni . disebabkan oleh aku syok sendiri jadi aku perlukan lebih perhatian . everybody needs that kannn . orang nampak kite happy macam tu tapi ade ke orang nampak sebalik happy sendiri tu ? yee,memang aku tersangat lah seronok bile ketawe ramai2 sane sini tapi bile kite jatuh,sape yang nk join ??

yee ,mungkin bende ni mengajar aku untuk ber-independent ?? tapi,bukan semue orang boleh berdiri sendiri setiap mase , ade mase perlukan seseorang untuk bangkitkan segale yg jatuh . kann ? sape yang boleh berdiri sendiri tu mmg aku tabik sgt2 :)

ermm,mungkin jugak bende ni mengajar aku untuk jadi lebih tabah dan sabar ?? yee , mungkin.. sebabnye aku boleh perasan tahap kesabaran aku mase dulu-dulu dan sekarang-sekarang . aku lebih sabar sabar dan sabar . aku boleh terime segale ujian yang aku dapat . aku menangis,menangis sampai habis sampai lega . aku bangkit sendiri . mcm dunie ni aku sorang je yang wujud . aku tanak tunjuk sedih aku , aku kuat kuat mcm mr muscle ;)

friends...
If you're alone , I'll be your shadow
If you want to cry , I'll be your shoulder
If you want a hug , I'll be your pillow
If you need to be happy , I'll be your smile...
But anytime you need a friend
I'll just be me

***
i never regret meet all of you
:)

sengau !

pada suatu hari yang sibbuk.....

Seorang lelaki yang sengau naik ke sebuah bas lalu bertanya kepada pemandu bas

“Vang.. vas nih fegi hamfang ke…? ”(bang, bas ni pergi ampang ke?).


Pemandu bas itu berdiam diri.

''vanggggg !! avang hengar hak haye hakap hihh''

lelaki sengau tu Marah kerana tidak dilayan

lelaki sengau itu pun turun dari bas.

kemudian ......

Seorang lelaki lain di belakang pemuda sengau tadi pun bertanya kepada pemandu bas itu.

“kenapa awak diam tadi? kesian dia…”

Pemandu itu pun menjawab...

“Masham mana haya nak hawab…. haya hun hengau hugak.. hhanti hia hata haya hehek hia hulakk!!!……..”
(macam mana saya nak jawab.. saya pun sengau jugak.. nanti dia kata saya ejek dia pulak!!!)…


***

weee ~

assalamualaikum
kalau tak jawab dose kalau jawab sayangggg

nak bagitaw something ni . ade perasan tak cam ade lain sikit kat blog aku ni haaa ? alaaaa , nampak takk atas tuuuu . alaa cer tengok gambor bawah ni haa


tak nampak ? aku dah buh anak panah dah tu haaa . besarkan sikit le gambarnye pun , click2 je . hehe . sebelum ni nengok orang2 len punye blog ade bende kecik tu . teringin jugak nak buat . tetibe tgk ade mmbe buat jugak . ape lagaaa , tanye le diee . bagus tak kedekutt . sharing is caring :) macehh mrsomething . muahhahaa .

daaa ~ itu jee
ngeeee

eh eh ehhh , jap aku pelik bin ajaib lah bile tengok blog aku ni . sebab ape taww , sebab ni haa

nampak dak ikan spuluh ekorr tu ? aku penat2 amik depa duk dalam blog aku ni . aku bagi makan , kawan2 pun tolong aku bagi depa makan . tapi kan . kenape die tak besar BESARRR ?!! sedih la . hangpe ade bubuh racun eh kat depa . dah le aku nak sangat ade ikan emas, tapi tak ter-ade pun . so,amik depa spuluh ekoqq ni pun jadilah . awat tak besarr besarrr ! dah le duk ayor merahh . kaler pun hitam putih , tak ke unique tu kan . haaa . payah nak dapat ni . harap2 die besarr lepas ni =='

***

Thursday, June 9

chocolate

slurpppppppppppppp
http://www.emocutez.com
NOM NOM NOMMMMMMMMM!!

makan
cakap pasal makan !
aku tension aku makan ! aku suke aku makan !
ape pun makan !

tade perut besar tadelah aku namenye
tade usus panjang bukan aku namenye

makanan paling mengghairahkan aku adelah
CHOCOLATE !!

can chuu see thatt ! urghh ~

tiap bulan aku nak cupcakes macam ni

tiap kali hari2 penting aku nak bende alah ni

urgghh ~ kalo bleh raye nak ade bende alah ni

makan cokelah jeee , minum le pulakk

this is feveret gilaaa . chocolate lava ! grr ~

ade sape2 boleyy beli kan hadiah chocolate fountain n takk

kemane saje nak ade bende ni dalam beg , pastu kalo rase nak chocolate amik pastu jilat gune jari , nyum nyummm

tengok ni aku makan donut , chocolate jugakkk

bermakne aku mmg suke wrne chocolate ..

sOoOoo..moral of the story berilah saya anythng yg chocolate , lebih baik bagi chocolate yang makan2 tu . bukan apee , tanak la membazirr ke bg bunge ke ape ke en . tak syok leee . haa,kot2 nnt aku smbung blaja dah grade kan , bagi sekuntum cokelat baru mengasyikkan sikitt !! bunge nnt layu , aku bukan pandai jage bunge punnn . muahahhaa .

er..dapnyeee chocolate cairrr ....

***

#1 Q of the day


As we grow up, we learn that even the one person that wasn't supposed to ever let us down, probably will. You'll have your heart broken and you'll break others' hearts. You'll fight with your best friend or maybe even fall in love with them, and you'll cry because time is flying by. So take too many pictures, laugh too much, forgive freely, and love like you've never been hurt. Life comes with no guarantees, no time outs, no second chances. you just have to live life to the fullest, tell someone what they mean to you and tell someone off, speak out, dance in the pouring rain, hold someone's hand, comfort a friend, fall asleep watching the sun come up, stay up late, be a flirt, and smile until your face hurts. Don't be afraid to take chances or fall in love and most of all, live in the moment because every second you spend angry or upset is a second of happiness you can never get back
:)

Wednesday, June 8

nora elena boley buat gado !


hey yawnnn ~ i knowww sekarang drama ''nora elena'' memang tgh topp . tadi aku baru terjumpe bende alah ni ! maybe aku lambat kott . tapi lantak lah , nak copy paste jugakk !! hehe . jom layannnnnnnnn .
zazzzzz !
________________________________________________



Nowa,
Kakitangan Kajaan,
Putrajaya

TV3
Sri Pentas,
No 3, Persiaran Bandar Utama
Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya

Tuan,

Per : Bantahan Terhadap Penyiaran Drama Bersiri Nora Elena

Adalah dengan hormatnya saya merujuk kepada perkara di atas dan drama bersiri Nora Elena adalah berkaitan.

2. Dimaklumkan, bahawa saya, Nowa dengan ini membantah penyiaran drama bersiri Nora Elena yang disiarkan setiap hari, jam 7 petang di saluran tuan. Antara sebab sebab pembantahan saya adalah seperti berikut.

i) Membuatkan jiwa isteri isteri terganggu. Mana ada suami gitu sabo dalam dunia ini? Logik tak bila Nora tanya Seth, asal Seth tak penah dengan apa saja perbuatan Nora? Seth jawab, sebab Seth terlalu sayangkan Nora. Jadi kesimpulan, isteri-isteri mula curiga dengan suami mereka yang sepanjang masa marah marah. Ni laki aku sayang ke tak ni?

ii) Jiwa jiwa suami juga turut terganggu. Ini kerana, apa bila tiba scene scene romantik dan tidak dapat diterima akal, seperti Nora terpeleot, Seth siap dukung bawak g sofa, tingkat bawah..(gila gagah..aritu aku nak branak, laki aku gendeng henbek aku, beg kain aku, pastu tunggu aku kat grill depan umah, aku la terkedek-kedek jalan sendiri..pastu pegang lengan aku je tau..bila suh dukung macam biasa drama atau filem buat, laki ckp, "ah gile mung, patoh pinggang!" Pastu sampai sepital, lari lari amik wilca..kalu dukung macam drama melayu kan bagus??)
Oh pasal part romantik tu, biasanya isteri akan menjeling kepada suami, disertai dengan kata kata sinis, "dedi mung ni masa dulu geletak nok ke mami, masa mami begetoh je belanar beli bunga, minyok wangi, cekelat bagai..leni doh dapat mami doh haghammmmmm!!! asal besday ke anniversary ke, pakai tektik, hadiah ai pada yu adalah sebuah cinta yang murni dan ikhlas"....itu je?? harharharharam!!
Paling koman, selepas jelingan tajam, cubitan kental di lemak perut pasti akan singgah di bahagian perut suami.
Jadi, sebagai lelaki melayu, suami, mereka juga merasa hangat dengan penyiaran drama bersiri ini.
Kebiasaan jugak, malam malam yang sepatutnya diisi dengan aktiviti sukan berair akan berlalu begitu saja, pabila sang isteri makan hati, lelaki melayu dalam drama lagi romantik dari laki sendiri. Saje saje wat merajuk, ingatkan si laki pujuk cam si Seth pujuk Nora, tapi tak tau laki sendiri penat, dah, amik kau, sampai ke pagi tak dapat apa apa..laki tak pujuk satu hal, laki horny dibuat bini gitu pun satu hal..Sian Johnny!

iii) Memberi harapan pelesu kepada gadis gadis yang belum menikah.
Apabila pengaruh Seth Tan mula menular, maka ramai gadis gadis mencari pasangan hidup yang romantik nak mampus macam Seth Tan. Selepas menonton siri itu juga, kajian secara rambang mendapati kebanyakan dahi gadis gadis lebam. Ini adalah berikutan dengan tabiat sebelum tido mereka yang gemar meletakkan belakang tapak tangan ke dahi sebelum tido sambil berangankan lelaki seromantik Seth Tan, walau sebenarnya, Non Ada lelaki MELAYU seromantik itu. Yang romantik cumalah, lelaki Bangladesh, lelaki Lombok, dan Shahrukh Khan sahaja.

iv) Pasangan-pasangan bercinta kerap bergaduh.
Sang aweks memaksa jejaka untuk kerap membelikan bunga. Sedangkan boipren tu keja Kerani je kat Kementerian Kewangan. Gaji pun RM1500 jek. Kau gile sekuntum bunga brape hengget?? Kalu nak 3 kuntum sebulan, takpe jugak. Ni nak 21 roses everiday?? Kau gile, ko nak mamoh kelopak bunga ke? Kau ingat kau cantik macam Nora Elena nak demand-demand? cess

v) Tak logik punya citer..Brape lama kawen baru bole 'bersama'?? Ada ke lelaki sesabar Seth tu.. Ok, takde ke tunjuk scene Seth 'tumbuk sambal'?? eh, kalu betol ada lelaki tak penah sentuh isteri, kira mesti dia 'tumbuk sambal' kan? hahahha...takut awak sakit belakang konon..padahal ajak tido skali..mood cameron suda mari..eh, tetiba teringat Jay....kahkahkahakha

vi ) kari hangus, nasik hangit
Duk sibuk berkejar dari dapur ke hall, pastu ke dapur semula, pastu part ehem ehem, part ada pelangi, dah teralit, tengok sambil berangan, jeling laki, dah lupa kari kat dapur..hangit gitu je..

vii) Mengganggu tumbesaran anak kecil.
Pabila seorang isteri, terpengaruh dengan apa yang dilihat di kaca telebisi, nak perli secara derek kepada laki sendiri takut kena penampo, jadi, anak kecil dijadikan medium untuk menyampaikan isi hati

"tengok tu Alya, dulu dedi mung semart gitu ah, nok g dating siap bukak pintu bagai sume? leni? mami terkedek kedek bawok barang dia hon siap siap doh"
"owoh Alya ork? napok ngat nipu..mana ada orang kawen doh romantik gitu ork??"
Kesian la budak kecit tu terkebil kebil tak tau ape mak dia bebelkan

3. Sekian dimajukan untuk pertimbangan dan kelulusan pihak tuan. Dan semoga dengan ini, tiada lagi kekeliruan dan kecelaruan minda penonton penonton lagi. Mana ada lelaki romantik gitu dalam dunia..kalu ada pun sebelum kawen, lepas kawen, bagi setahun, atau dah dapat anak sorang, jadi kayu la semuanya..Jadi, dimohon pihak tuan agar tidak mempermainkan perasaan kami, dan memberi harapan pelesu kepada gadis gadis diluar sana

Sekian,

"BERPIJAK DIDUNIA NYATA ADALAH TUNGGAK KEHIDUPAN BAHAGIA"



( NOWA)
Pengerusi,
Kelab Ibu-Ibu Menyusu Badan
Putrajaya

________________________________________________________

ngekek cakap hang ~
terkeluar klate dio hah !!
kuang kuang kuangg ~


tawan tawan

- orang yang kite benci adalah orang yang kite akan rapat -

setuju tak ? mari pusing pusing macam saya
http://www.emocutez.com
weeeee ~

betol tak ape yang aku cakap tu ? dari kajian dan pandangan aku lah , selalunye orang yang kite benci ni , tu lah orang yang kite akan rapat . korang perasan tak ? korang pun mesti ade jugak kan . aku berani cakap macam tu sebab memang betol terjadi sendiri kat aku . bukan sorang je , ade le jugak tige empat orang yang aku benci , pahtu tuptap rapat pulak sekarang ...

dulu srius aku cakap , asal aku tengok muke die ni mesti nak kutuk caci sume .

''eee , die ni bajet hensem , dah le kalang kabot''
'' ek'elehh , mcm la org suke die''
''kelam betol mamat ni , mcm die sorang je yang ade''

''bapak gedik gile minah ni'
''bajet ade orang nak kat die , cakap je lebih''

kalo terserempak je mesti buat muke menyampah la ape lahh . lawak pun ade . kalo dipikirkan balek kan , budak tu tak buat ape2 pun kat aku , tetibe aku sedap jilat jari je ngutuk die . tu le manusie sekarang , belum ape2 dah berpandangan negetif kat orang lain . tapi yee la mungkin la jugak org tu tak berape baik n attitude die orang tak suke kan , gedik la poyo lah . tapi org tu tak buat ape2 kot kat kite , sian die kite ngutuk2 die . haha . maap bukkk ! tapi lain la kalo die duk ngutuk2 kite jugak en . HAHAA ~

aku cakap ni base on mase aku sekolah dulu laa *ceyyyyyy dah habis skola doh ! err ==' ?? kadang2 en , ape yang kite cakap tu sebenarnye tujukan kat kite . yelahh , ape kite buat , kite dapat balek la kan . mase kite duk ngutuk orang tu tak sedorr ape punn , main bedaiii je mulut ni haa kan . aku cabai kang baru taww =='

dari situ aku perasan yang sebenarnye aku ni berlagak bagus . kan ? yelah keje nak mengate orang jeh , macam la diri tu bagus sgt . ye dakk ? haishh , tu le manusieee skangg . tengok2 sekarang gelak same2 kongsi mslah same , tlong same2 . kan dah salah tanggapan tu . pastu bile dah rapat sembang balek pasal ni duulu aku tak suke hang la ape la blablablaaa . sonok jugakk . haha . lepas tu baru la taw erti kawan ape sume . sayang kawan2 :D

one lesson learned ! DONT JUDGE A BOOK BY IT COVER . haa , paham2 le pikirr . kadang2 en aku nyampah betol taw . asal tgk sape2 mesti nak mengate macam2 . aku cube tuk kurangkan mengate orang ni . tapi setan ni keliling ade kat aku . shuhh shuhh . hari makin hari aku dah boleyy kawal busuk hati aku ni . always think well to others okay :) even orang tu jahat mane pun believe people change :D

anyway, make a new frens . more n moreee . best taw kawan banyak2 ni . kite boleh kenal macam2 character yang ade . ade mereng senget herot gile . best tawww ! huahuahuaa ! tapi kene pandai pilih kawan jugak , jgn la rpat dgn kwn yg busuk hati pijak pale kite ape sume . kite buat baik dibalas baik , kalau kite dibalas jahat tu tuhan nak uji kesabaran kite ni je . make it easy , tak payah nak baran tak tentu pasal je . tak kesah la kaya ka miskin ka bodoh ka pandai ka cantek ka hodoh ka , kawan je . ade sesuatu yang kite tak nampak dalam diri seseorang tu . n lagi satu , tak payah la buat musuh , fikir jauhh jela okay :D forgive and forget

chill yawnnn
mari menari macam saya
http://www.emocutez.com

Friday, June 3

apadahal !

jeng jengg jenggggg
http://www.emocutez.com
haii , tite punye pelentong tak baik lagi taww
banyak dot dot dott lagi , tapi tite nak jugak keluarr
itu pun pegi tempat yang sejukkk , aircond le supaye takk panas tak gatal ngeee
tite perasan dah baik , lalaalaa ~

jom jom itut tite jejalan , eh ? silap , tite nak bawak kakak tite pi beli tiket bas le kat medan gopeng . jomm , vroom vrommmm :)

haa,nampak tu kkk tite kat sebelah , tite kene jadi driver die lahhh . haha , takpee lee . tite mmg nak bawak krete punn . lamee da tak bawak enn . hikhikhikk

lepas dah beli tiket bas , tite macam ngdam lasagnia , perghhh ! sodappnyeee . medan gopeng sekarang kan dah ade mcm2 . domino laa , burger king laa , secret recipe laa . haaa , gituuuu , femess haaa . ape lagaaa moh tite pi secret recipe lahhh ! muahhahaa


nampak tu nampak tuuuuu ! cheese die . nyummm terliurr pulakkk . dgn chocolate lava topping ice cream . slurpppp chocolate ice with whipped cream . urghhh . feverett oookayy ! hehe . yang tak pahamnye muke aku penuh dot dott abg keje kat situ asyik duk tengok2 aku . nak sangat ke ayam kat muke aku ni haa . ke kat dapur ayam dah habiss ==' ? yang lagi satu aku tak pahamnye aku pi le tandas , lame le jugak sebab u'ukk . wakakakakkakaaaa ! pastu aku kuarr je toilet abg2 tu duk kt tepi tu apehall ? aku pun nengok depa pelikk . apadahal ! muhahahaa . mampuih pii , yg penting perut aku legaa . hangpee amik le bau tuu . wakakkakakkakaaa !!

then aku pi kedai cikgu , nak amik cek . hehe . sembang2 le ngn uncle gee sume blablablaa . tetibe cam rindu nak men boling tawww ;( sedihh . dah la hari tu aku duk tengok2 balek gambar dulu2 aku mse men boling , time menang ape sume tu kan . cam timbul satu feel yang mcm nk nanges taww . cam terharu . eh entah le nak ckp cm ne . tp mmg rindu zaman kegemilangan ! huaaa ;( tape lah nak buat camne , nasib badannnnnn ~

APADAHAL !!
http://www.emocutez.com

kali ni tak kan tersilap !

assalamualaikum !

dimulakan dengan bismillahirrahmanirrahim ^__^

jangan kacau aku nak update entri kali ni ! fesbuk, lu main jauh2 , lu mengganggu aku taw dakk ! haiyaaaa . okay chill chill :)

aku nak story moryy sikit pasal ape yang dah jadi dlm mase seminggu aku kat hutan segari manjung . PLKN derr ==' aku jadi wirawati negara yawnnnnn ~ kamon lah , korang tanak pegi kan ? so do i okay ! tapi tak apelah . kalau boleh aku tanak , tapi kalau dapat aku just pegi jela kan .

1st day , phewww ~ sumpah mood aku mmg tak menentu . naik bas aku fikir aku bolehh pi jauh dari family ni , kire kuat le orang kate en . tp at the end of the road , air mate jatuh berderai ~ err ==' ? dalam bas aku tidooo ! sebabnye aku tido lambat malam tu sebab duk melepak kat rahim ngan depa depa sekalian smapi tgh pagi . main gilaaa . hehe . okay , bck to the story , smpai je kat kem tu , mmg muke aku tak boleh nak senyum . masammm je memanjanggg . tgk org pun aku rase deme takut kott . muahahhaa . mane taknye dgn cuace yg panassnye , hati tak rele dduk situ . mmg takk la aku nak senyum2 kan . lantak pi kat situ .

barang2 pun dah dapat tibe mase tuk pi dorm kemas katil sendri . ooookay,ni tabiat org kite sekarang , aku msuk je dorm tu , depa tengok aku mcm aku ni ade tige kepala , sepuluh tangan due puloh kaki ? kamonnn , aku bukan makhluk asing okay . depa duk tgk aku pelikk jee , tp aku menebalkan muke aku dgn selambe buat hal aku sendri . huahuahuaaa ;D

bile masuk waktu , semua wajib berjemaah . err ? tak pernah2 aku jemaah setiap waktu . kat umah pun bukannye sembahyang 5 waktu sehari pun . so , disini boleh mengajar saya utk menenruskan perbuatan wajib tu . haha . okay , tiap kali solat , aku mesti nanges , mcm2 yg aku fkir , fmily , mmber sume ahh . sumpah mmg tak boleh control emosi aku ni . nak balekkk ! nak balekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk !! itu je yang aku fikirrr

hari seterusnye hari kedue , aku tekad nak kuatkn dri aku tuk tamo menangis lagi . aku cube , dah boleh sikit . tp at the end mase solat jugak aku mnangis lgi . dekat dgn dorm aku ade 2 public fone . dem lupe kot nk bwk syiling byk2 , tp ade la jugak syiling kt dompet tu . aku cal mama cal die .. dem i missed them okay ! again air mate kluar jugak . 'die' lain yg aku hrapkan ape yg die ckp lain yang aku dpt dgr . haishh , entah lahh . forget it ;)

makin hari aku dah boleh selese dgn keadaan kt sane . sbb semue same kene buat kan . baris la ape laaa . sume sendiri bikin ahh . aku pun dah boleh berkawn2 ngn org lain . tp srius mse 1st day tu kan , aku terase yg aku ni tak boleh bwk diri kt tempat org asing . aku rase down gile , tp yeahh mcm biase aku sendri nsihat diri aku kan . haaa,biase dahhh =='

sume wira wirawati nak kene test tahap stamina kitorng dgn buat blip test . ngaaaaa ! mmg tak leee ! last aku buat tahun bile entah . pastu hancur leborr tak buat daaa . mmg pancit ah punn ! lantak pi lahh , aku dpt 2/4 ? bapak lemah gile siot ! tape next time cube lagi okay ! lepas dah habis buat bende alah tu , sume la kne cooling down kan . dh hbis tu cikgu tanye 'semua okay takkkk ?' kitorang pun jawab dengan semangat 'OKAYYYYYYYYY' ! 3 saat lepas tu bdk blakang aku tumbng dah ! lepas 20 saat cmtu , aku pulak yang tumbngnyee haaa ! haiyaaaaaaa , okay le sgtt . gua nk pitam ckp ang . mmg tak tahan . bdn aku lemah siot ! aku pun dipinpin dgn 2 mmbe bwak aku duduk la ape sume tu lahh . haishh , rimas2 ! panasssss !!

keesokan harinye , mase dlam kelas , group kecik aku mule nk bermesre gelak tawe sane sini , sebelum ni sume jnis nak diamm je . alah biase ah tu , mule2 je kan . lame2 kuar le tanduk tu haaa . then mase tghhri , aku pi le bsuh baju , mandi . tetibe mase mndi tu aku tgk bdn aku ade bintk2 merah cm ade air dlm tu , aku pun gatai picit bende berair tuu . pastu aku tunjuk le mmbe . depa kte chcken pox ? erkkk ==' ? main gile nk kene mse kt kem ? aku pun mmg rimas gatal2 ape sume , so aku nk pi medic ......

nurse kate chicken pox , nak sah kan chckn pox aku dibawe kr hospital setiawan . haaaa , baru aku nampak bndarr sikit , nk kluar dri kem tu mmg jauh nk mampuss ckp angg ! jalan pun dh rupe hape je haa . aku dptr tgk lauttt sume la . time tu dh le hujan , mmg mengntuk le aku dlm van plkn tu . smpai je hspital aku dh cm artis jee . tak leh kene hujann ! hntar aku pun btol2 kt depan pintu . whahahaa . ngekek ! dgn pakai baju kelas plknnye org duk tgk2 aku . mmg malu le punn =='

then , doktor chck2 aku , mmg chckn pox , depa bagi aku mc 5 hri , tapi kalau tak baik jugak mintak mc kt klink berdekatan . haaa , depa kate 5 hri tak cukup , paling lame pun 2 minggu nk baik tu . okay lah . dh smpai kem , aku pi jlb , pi medic ckp ngn cikgu2 ape sume , malam tu jugak aku balekkk ! huahuahuaaaa ! depa sume nk ikut aku balekk . wakakkaa , ciann korang . aku pun kemas la , mase nak balek tu en , aku kene pi medic dulu nk suh bapak aku sign amende ntah , dan2 la yg lelaki nk msuk solat , mmg btol2 depan medic . malu le aku . depaa tgk aku jee . malu2 . hahaa . fitrah teman aku mse nk balek , sian die tade kwn . hahaha .apelahh , die kate depa2 yg laen tu tak mcm aku . yawnnnn ~ aku ni same je lahhh . haha

jap japp . penat la nak mereke fikir pnjng2 .
kita berehat bersame kitkatt !
LALALAAA ~
*

*

*

ooookay , dah dah , sambung balek , hehe , smpai je rumah badan mmg tak larattt gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ! haaa ! so aku tukar baju pakai kain batik ikt rmbut tinggi , dah rupe org lepas pantang dah haaa , esok tu abh bwk aku pi klinik swsta , pastu bg aku minum air kelape . blek umah mlm tu mmg lagi tumbuh belambak kt muke aku n haaa . gambarr ade entri kt bawah ni haaa . sriuss muke aku teruk gile kott , byk tumbuh . aku pun terkjut nengok muke aku ni . malu nak nengok kt cermin , burukkkkk ! huahuahuaaa ~ kt blkng bdn lg bykk . depan punn !

tiap hari bntik2 ayam tu aku sapu krim antivirus apejadah ntah . makin hr dh kering .. taw tak , aku mkn bubur , roti , bubur roti . mmg bosan la ank tekak aku ni haaa . aku ngidam domino's piza . kfc , mekdi brekfess . ya allah sedapnyeeeeeeeeee ;D

yang paling bestnye , duk kene ayam ni pun aku boleh keluarr ? pi jelapang , pi tesco , pi vanggey . huahauhuaa . org tgk aku pun pelik jadinye . dh rupe artis dah haa . huahuahuaaa . ngekek le kalo dipikir2kan blek . korang brani nk kuar dgn muke bintik2 buruk nk mmpus tu ? haaaaaa , aku dgn muke tak malunye lantak pi le ape org nk ckp . hahahaa.

mama kate , pelentong aku ni teruk . minggu ni nk msuk mnggu ke2 tak baik2 lagi . rsenye 3 minggu bru baik.. depa2 pun kate ku kene teruk . entah lee . tp mmg gatalll ! huaaaaa ! sekse doe . tambah lgi tgn aku ni gatal nk kopek2 . mmg dh byk yg aku kpek punnn . berparut le jadinyeee . haaa , baru org tkut tgk aku . kahkahkahh . tp en depa kata skng mmg musim pelentong sebb ye ahh . musim panas en , so sng le kene utk org yg belom kene lagi . haha.

haisemenn , aku rase rugi kot balek , sebab ye ah , aku dh missed byk bnde kot , deme mesti dah kawad pe sume en . aku nnt balek sane haram jadah satu ape pun tataw . mcm la aku ni pndai kawad . duk pdang kawad pun dh brpluh2 nye punn ! haihhh . tataw le . tgk le ape yg akan jadi nnt ..

n FINALY habis juge cerite aku , act panjng lgi . tapi tetibe idea dah hilang sebab aku tgh lapaaaaaaa nih ! haaa, ckp psal lapaa , smalam aku mkn spegety , tp tade ayam . kentang ngn mushroom pun sodapp apee .nyum nyummmm dapnyeee . slurrppp ~ muahhaaa . okay2 dah dah . skng aku puas hati sebb dh updte pasal bende alah ni .

yeayy me . hoooorreyyyyyyyyyy ~
daaa !
see you when i see youuuuu :D

assalamualaikum
disudahi dengan alhamdulillah ;)
peace


Thursday, June 2

wira wirawati negara ;D


haaaaaaaaaaaaaa !
malas nak certe panjanggg sebab dah panjang lebarrrr aku mereke pikir tendang terajang sume cukup ! pastu boley pulak TERdelete nyee haaa punn !!!
gambarr je boleyy aku ceritee ! tengok sendiri ! reke la ayat sendiri !
huargghhh ! tension je aku !







***