nak follow mai sini click click :D kalo tak mahu , get lostt !

happy birthday :)

Daisypath Happy Birthday tickers
There was an error in this gadget

Wednesday, April 20

kenape kite sayangkan die ?

hello there , let find out kenape kite still sygkn seseorg even he/she dump korng . akucume terbace kt notes fesbuk , copy paste n shre2 ngn korang . jom scroll ke bawah lagi :)

Naper ko still syg dia, walau dia dh tinggal ko ??

Naper ko still syg dia , walau dia dh buang ko ??

Naper ko still syg dia , walau dia dh hancurkan ht ko ??

Naper ko still syg dia , walau dia dh pijak cinta ko ??

Naper ko still syg dia , walau dia runtuhkan mahligai ko ??

Naper ko still syg dia , walau dia pergi tanpa belas ??

Naper ko still syg dia , walau ko menangis dia pandang ko penuh benci ??

Naper ko still syg dia , walau dia tak pernah pikir susah ko ??

NAPER?NAPER?Naper ko still sayang dia ??? !!~

SEBAB ......

bila dia tinggal aku ... aku sedar kelemahan diri aku

punca dia pergi ...

bila dia buang aku .. aku makin dekat dengan Tuhan ,

dan aku tahu ujian ini utk aku baiki diri .. bukan merosakkan diri aku dgn kebencian

bila dia hancurkan hati aku .. aku teringat betapa byk hati dia aku hancurkan ,

tanpa aku sedari ..

Bila dia pijak cinta aku .. aku tahu cinta tuh dh lamer x berkembang tak d baja ..

atas kelalaian dan kealpaan aku ..

bila d pijak baru aku tercungap untuk bernafas ,

dan cuba bangun dan kembang semula

Bila dia runtuhkan mahligai aku .. saat tuh , ia hanya mahligai kaca .. yg pudar sinarnya

hanya tiang cinta yg mmbuat ia terus berdiri ..

Bila dia pergi tanpa belas ...

Aku kenal dia , aku tahu dia berperang dengan diri ...

mencari kekuatan untuk berlalu

Bila dia pandang aku penuh benci ... itu kerana dia sayang aku , walau dia cuba nafikan

Bila dia tak pernah pikir susah aku .. sebenarnya dia tak pernah berhenti memikirkan aku ..

dan kerana itu ,

aku still sayang dia ..

dan mengharapkan peluang dari Tuhan untuk perbaiki segalanya .. !!~

dan aku berjanji ,

walau sesaat aku takkan sia kan ...

endless love

Ello there all da darlinggss ............. !!~

tgh2 malam saat semua dh beradu suratan nih ,

me tiba2 gian nak menulis

almklum lah , cuti dh lamer ... rayer kata nya kan , ahaks !~

so , ader sape2 yg penah di tinggalkan ????

jeng

jeng

jeng

jeng

soklan cepumas cket

jawab dlm hati sudahh ... kalo malu , he2

stended procedure la ..

biler kena tinggal ..

dia curang ..

ade org lain ..

kita akan sedeyyy sesangat100X ....

nangess berkilo2

semangat hilang

jiwa mati

xder mood

hati tak menentuu

pikiran sasau ..

antara simptom2 la .................he2

then ,

terbitlah rase mencikkk

marah.

geram.

dendam.

macam2 rase la kans ...

dia tinggal kita ,

mmg dia sgt2 la bersalah kan.

mcm org yg dia pilih tuh sgt2 cantik

sgt2 baik.

itu ini itu ini.

kita penuhkan diri dgn rs kebencian yg meluap2 ..

rasa marah yg membakar2

sebab ???

kita nak ubati hati kita kan ..

konon2 kalo wat mcm tuh ,

kita akan cepat lupa kan dia

kita paksa diri tuk benci dia

kita dok kata kat semua orang,

aku mencikkkkkkkkkk dia ..............!!!!~

tp,

bila dok sorang .

bila malam.

mula la ............... SOB SOB SOB .

nangesss ,

nangesss ...

nangess ..

sbb , kita tertanya2 ,

" naper u buat i mcm nih "

dan

sebab

rindu dia ..........................

TAPI ,

ahaaaaaaaaaaa !!~ ... ahaks

ader tak , kita pikir ..

naper dia pergi ?

adakah semua salah dia ?

some yess ,

dh dpt yg baik , tip top , mantap ... still pergi pd org lain.

tp , ade gak certain cases,

kalo kita renung diri .... renung dalam2

muhasabah diri .

renungkan segala2 nya ..

jgn terkejut ,

kalo kita d temukan dengan salah kita ..

kelemahan kita .

then ..

hepp heppp .... jgn salahkan diri

tp, perbetulkan kesilapan

be a better person .

thank to God

atas ujian. dugaan ini .

kita makin mengenal diri .

ingat.

setiap yang berlaku ade hikmahnya.

d hardest part.

buang rasa benci. marah.sakit hati.dendam kesumat. segalanya

buang perasaan

bila ingat dia , hati membara dengan amarah.

kerna ingat.

in order to be a better person.

in order to live ur life happily .

kita kena penuhkan diri dengan rasa CINTA. SAYANG.

pada semua

pada sekeliling.

learn to memaafkan.

seperti mane kita ingin di maafkan .. kita mesti memaafkan.

learn to smile .

learn to dance in the rain.

then,

kita akan nampak what a wonderful world we have............... !!~

" been there. done that. belip me "

________________________________________

sudah ? ape pandangan korang ?

betol ke ?

just follow the flow

be honest in everything u do

believe me

insyallah

u get the best things ever

amin :)

2 comments:

lylyna said...

tersangat benar dan benar. seperi keaadaan saya

mimimo said...

chill lah .
cube la cari bnde yg indah kt kehidupan ni
come on lahh . rugiii